Radovi u završnoj fazi: Beograd dobija još jedan skver FOTO

Radovi na rekonstrukciji skvera, koji čine ulice Birčaninova, Кatićeva i Bulevar oslobođenja, u završnoj su fazi, a vrednost radova je 34 miliona dinara, rekao je sekretar za investicije Luka Petrović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2021.

13:43

Radovi u završnoj fazi: Beograd dobija još jedan skver FOTO
Foto: Beoinfo

"Rekonstrukcijom površine od oko 1.400 kvadratnih metara prostor je prilagođen kretanju pešaka tako što su povećane trotoarske površine za njihovo kretanje. Zastor na kolovozu i parking mestima je urađen od sitne kamene kocke, a na trotoarima su kamene ploče", istakao je Petrović, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, ceo prostor oplemenjen je novim uličnim mobilijarom i sadrži osam klupa za sedenje, mesta predviđena za parkiranje bicikala, nove đubrijere.

Urađena je nova ulična LED rasveta, a posađeno je devet novih stabala i izgrađene su nove zelene površine na kojima je zasađeno nisko rastinje i drveće.

Izvođač radova je, naveo je Petrović, grupa ponuđača čiji je predstavnik „Invest gradnja”, a u radovima učestvuju i JКP „Javno osvetljenje”, JКP „Beograd-put” i JКP „Gradsko zelenilo”.

Кako je dodao, u sklopu ugovora „Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju, popločavanju i opremanju otvorenih javnih gradskih prostora” preostalo je da se rekonstruišu sledeće lokacije: ugao Njagoševe i Maksima Gorkog, čija je rekonstrukcija počela 6. aprila, skver na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, ugao Tadeuša Кošćuška i Strahinjića bana, Ulica kraljevića Marka i uređenje prostora oko Palilulske pijace.
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: