Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

"Parking servis" gradi poslovnu zgradu na tri sprata: Gde će se nalaziti?

JKP "Parking servis" dobiće novu poslovnu zgradu u Bloku 45 na Novom Beogradu.

Izvor: Novosti Beograd
Podeli
Ilustracija: D. Balšić
Ilustracija: D. Balšić

Iz Pionirskog grada moraju da se sele, kako bi ovaj prostor bio vraćen deci.

Radovi u Bloku 45 u Ulici Jurija Gagarina, na mestu postojeće perionice "Parking servisa", već su započeli, pišu Novosti. Poslovni kompleks gradi se prema urbanističkom projektu "Parking servisa", a zamenik gradonačelnika Goran Vesić je najavio da će upravna zgrada "Parking servisa" i zaposleni, koji su trenutno smešteni u objektu u Pionirskom gradu, morati da se isele iz ovog objekta.

"Kompleks Pionirskog grada mora da se vrati mališanima, a centar će, u skladu sa planskom dokumentacijom, služiti za rekreaciju najmlađih. Zbog toga "Parking servis" za svoje potrebe gradi poslovni objekat u Bloku 45 na Novom Beogradu. Planirana je izgradnja poslovne zgrade površine oko 3.500 kvadrata, koja će imati tri sprata, kao i uređen parking-prostor", rekao je Vesić.

Prema Urbanističkom projektu na tom mestu gradi se objekat od oko 3.500 kvadrata koji se sastoji od jedne podzemne etaže, prizemlja i dva sprata, što je u skladu sa postojećim planovima.

Kako na Novom Beogradu trenutno ne postoji nijedna poslovnica JKP "Parking servisa", a u ovoj opštini je zonirano nekoliko hiljada parking-mesta, potreba za Korisničkim servisom je velika. Upravna zgrada "Parking servisa" imaće zato i poslovnicu Korisničkog servisa, jer je predviđeno da se u prizemlju poslovne zgrade nalazi šalter-sala u kojoj bi korisnici usluge parkiranja mogli da izmire svoje obaveze.

"Temeljnim strateškim planiranjem i izgradnjom novih kompleksa na vreme rešavamo probleme nedostatka prostora zbog neophodnosti izmeštanja iz postojećeg objekta. Useljenjem u sopstvenu zgradu "Parking servis" će nastaviti politiku štednje i domaćinskog poslovanja, jer će ostvariti znatne uštede za zakup poslovnog prostora", kazao je direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

Zidari na novoj carinarnici

Osim zgrade u Bloku 45, ovo preduzeće trenutno gradi i novu carinarnicu od 5.500 kvadrata kod Kvantaške pijace. Njena izgradnja omogućiće izmeštanje kamiona iz centra grada. Novi terminal imaće novu poslovnu zgradu za carinjenje i sve što je potrebno za pretovar i špediciju robe, kao i više od 260 parking-mesta za kamione.

Ovde su već sagrađena tri objekta u okviru ovog novog terminala, a to su novi prostor za "pauk" vozila, radionice za popravku špeditera, ako i poslovnica za Upravu carina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.