Izmenjen plan za lokaciju OTC-a: Na 7,3 hektara parking, svi neophodni objekti, trafo-stanica...

Na jučerašnjoj sednici izmenjen je i dopunjen plan detaljne regulacije za područje privredne zone "Autoput" u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu za blok između ulica Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2022.

09:06

Izmenjen plan za lokaciju OTC-a: Na 7,3 hektara parking, svi neophodni objekti, trafo-stanica...
Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Prema rečima glavnog urbaniste Marka Stojčića, reč je novoj lokaciji predviđenoj za novi otvoreni tržni centar, preneo je Beoinfo.

"Nova lokacija ima oko 7,3 hektara i u funkcionalnom smislu biće mnogo povoljnija u odnosu na današnju. U okviru parcele biće i parking prostor i svi neophodni komunalni objekti, kao i trafo-stanica koja će biti ne samo za potrebe OTC, već i za neke delove opština Zemun i Novi Beograd", istakao je Stojčić.

On je izrazio očekivanje da će nakon projektovanja, koje je povereno "Gradskim pijacama", nov objekat biti završen naredne godine.

Takođe, doneta je odluka da se deo Zemunske preimenuje u Egipatsku ulicu. Razlog za donošenje ove odluke je inicijativa Ambasade Egipta da se jedna ulica na teritoriji Beograda imenuje u Egipatsku, s tim da naziv Zemunska ulica ostane rezidencijalnom delu, što bi u prostornom smislu obuhvatilo stambene objekte sa neparnim kućnim brojevima.

Skupština grada Beograda na današnjoj sednici usvojila je drugu izmenu i dopunu Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, kao i paket finansijskih odluka, koje se tiču rebalansa programa poslovanja za brojna javna preduzeća.

Doneta su rešenja o davanju saglasnosti na statute trideset ustanova kulture čiji je osnivač Grad Beograd.

Na jučerašnjoj sednici na funkciju vršioca dužnosti direktora JKP "Javno osvetljenje" imenovan je Aleksandar Cincar Poposki, dok je Nemanja Šegrt novi vršilac dužnosti direktora JP "Beogradska tvrđava". Za zamenika gradskog pravobranioca imenovan je Ivan Banićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: