Beograd dobio novi skver - u planu mali trgovi na raznim lokacijama FOTO/VIDEO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je jutros novi, uređeni skver na uglu ulica Balkanske, Admirala Geprata i Gavrila Principa, gde su završeni radovi i sinoć pušten saobraćaj u toj raskrsnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2021.

11:27

Beograd dobio novi skver - u planu mali trgovi na raznim lokacijama FOTO/VIDEO
Foto: Beoinfo

"Verujem da će ovo biti jedno od značajnih mesta za okupljanje sugrađana i turista. Dobro je povezano sa Savskim trgom i uz Balkansku sa centrom grada", istakao je gradonačelnik za Tanjug.

On je dodao da je na samom skveru i u Ulici Milovana Milovanovića i raskrsnici koju čine ulice Milovana Milovanovića, Balkanska, Admirala Geprata i Gavrila Principa, rekonstruisano 4.000 metara kvadratnih, a da vrednost radova iznosi 92 miliona dinara.
Foto: Beoinfo
U budućem periodu, kaže, Grad će uložiti još 480 miliona dinara za izgradnju sličnih malih trgova na raznim lokacijama u Beogradu.

"U ovom trenutku se radi na uglu ulica Birčaninove i Bulevara oslobođenja, zatim će se raditi na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog, a potom i Mileševske i Cara Nikolaja drugog, u Kraljevića Marka...", rekao je Radojičić.

Rekonstruisan prostor je prilagoden pešacima povećanjem površine za njihovo kretanje, dok je zastor na kolovozu urađen od sitne kamene kocke dok su na trotoarima kamene ploče.

Prostor je oplemenjen novim uličnim mobilijarom, klupama za sedenje, a predviđena su i mesta za parkiranje bicikala.

Urađena je nova ulična LED rasveta, kao i dve nove zelene površine sa zasadenim niskim rastinjem, a posađeno je i 14 novih stabala.

Sa Radojičićem je novu "pjacetu" na Savskom vencu obišao i predsednik te beogradske opštine Miloš Vidović.
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: