Usvojen urbanistički projekat: Ovako će izgledati novo groblje u Batajnici FOTO

Urbanistički projekat za izgradnju novog groblja u naselju Batajnica, koji je bio na javnoj prezentaciji do 14. marta u zgradi Gradske uprave grada Beograda usvojila je Komisija za planove.

Izvor: GO Zemun

Nedelja, 26.03.2023.

15:28

Usvojen urbanistički projekat: Ovako će izgledati novo groblje u Batajnici FOTO
Foto: GO Zemun

Groblje obuhvata parcelu od 11,5 hektara na lokaciji od Ulice braće Smiljanić prema auto-putu.

Pored uređenja samog groblja i izgradnje potrebnih objekata na groblju, gradiće se i javna pristupna saobraćajnica i neophodna trafo stanica. Celokupno uređenje i izgradnja podeljeni su u šest faza realizacije.

Projektom je predviđeno, u prvoj fazi radova, da se izgradi ceremonijalni objekat - kapela sa nadstrešnicom oproštajnog trga i ekonomski objekat za smeštaj radnika, sa garažom za službena vozila.

Takođe, u okviru večnog počivališta biće interne saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom i opremom, a urediće se i površine predviđene za ispraćaje i sahranjivanje, grobna polja i grobnice.
Foto: GO Zemun
Površine za sahranjivanje zauzimaće oko 50 odsto od ukupnog dela parcele.

Biće napravljeni rozarijumi i kolumbarijumi, kao i "vrt sećanja", kapele i pravoslavni hram sa crkvenim domom.

Na površini od dva hektara biće napravljene i zelene površine sa punktovima za odmor na kojima će biti postavljene klupe i prateći mobilijer.

Projekat je inicirala Gradska opštine Zemun, kako bi se rešio dugogodišnji problem, jer su žitelji Batajnice svoje najmilije morali da sahranjuju na drugim gradskim grobljima.

Novo groblje biće u sistemu brige i održavanja JKP "Pogrebne usluge".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: