Tableti podeljeni u još jednoj školi

Na veliko zadovoljstvo učenika i njihovih roditelja, nastavila se distribucija tablet računara na teritoriji opštine Vračar i podela osnovcima od trećeg do šestog razreda osnovnih škola, saopštila je gradska opština Vračar.

Izvor: B92

Utorak, 14.09.2021.

20:03

Tableti podeljeni u još jednoj školi
Foto: GO Vraèar

Početku podele u OŠ "Svetozar Marković" prisustvovali su predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković, član Veća za obrazovanje Dragi Lukić, šef Kabineta predsednika Nikola Jelenković i direktor škole Ivana Orolicki.

Nedeljković je tom prilikom rekao da mu je drago što je deo početka nove digitalne ere u osnovnom školstvu i obrazovanju uopšte.

"Grad Beograd je izdvojio sredstva i pokrenuo ovako značajan projekat koji će svoj deci pružiti jednake mogućnosti za obrazovanje, naročito sada u trenutku pandemije kada je jako bitno da smo svi umreženi kako bi se digitalna nastava sprovodila bez smetnji. Za vračarske škole stigao je 4941 tablet, a za učitelje i nastavnike 268 lap-topova. Ovo je značajno ulaganje u buduće generacije koje će dati ozbiljne rezultate na dugoročnom planu. U vašoj školi, za učenike od trećeg do šestog razreda obezbeđeno je 464 tableta. Znanje je moć, zato učite deco dan i noć", rekao je predsednik Opštine.

Direktor škole Ivana Orolicki zahvalila se Gradu Beogradu i Gradskoj opštini Vračar što su pokrenuli ovakvu akciju podele tableta koji će značajno olakšati proces sprovođenja nastave na daljinu, ali i roditeljima rasteretiti budžet u septembru.

"Moderan, savremen način obrazovanja će nepogrešivo doprineti društvenom razvoju naše zemlje. Ova akcija podele tableta na kojima će biti digitalni udžbenici, koje ćemo kako koristiti u neposrednoj nastavi u školi, tako i u nastavi na daljinu, će nam mnogo pomoći u ovoj situaciji", rekla je Orolicki.

Predsednik Saveta roditelja OŠ "Svetozar Marković" kome troje dece pohađa ovu školu rekao je da njemu, kao roditelju, i njegovoj deci ovi tableti znače mnogo jer im to olakšava učenje, ali i da stiču znanja i veštine iz elektronske, odnosno informacione tehnologije koja je sveprisutna u našem životu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: