Podzemni prolaz Terazije-Hotel Balkan gotov do kraja maja

Rekonstrukcija podzemnog pešačkog prolaza Terazije-Hotel Balkan biće završena krajem maja, a celokupni prolazi na Terazijama do kraja septembra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2022.

15:00

Podzemni prolaz Terazije-Hotel Balkan gotov do kraja maja
Foto: Shutterstock/Baloncici

"Rekonstrukcija na potezu Terazije-Hotel Balkan uključuje novo stepenište, pokretno stepenište jednog od najboljih svetskih proizvodjača, obnovljene granitom obložene zidove, rasvetu, a biće postavljen i video nadzor zarad bezbednosti sugrađana. Radovi se završavaju za 10 dana, krajem maja. Radovi su trajali oko dva meseca, što je bilo i planirano", rekao je Radoslav Marijanović, predsednik opštine Stari grad.

Prema njeghovim tečima, druga etapa koja je u planu je "Terazije Robna Kuća", a početak radova se očekuje u junu, sa završetkom do sredine avgusta.

"Paralelno će se raditi i na stepenišnom izlazu Terazije - Terazijska česma, koji nije preterano zahtevan, kao i na sanaciji i zameni plafona u celom prolazu . Kompletan završetak radova na ovom prolazu očekivan je u toku septembra", kazao je Marijanović.

"Sledeći prolaz je u Nušićevoj ulici, a zatim Albanija i Igumanova palata. Radi se prolaz po prolaz da se ne bi stvarao pešački saobraćajni kolaps", rekao je Marijanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: