Beograd - Društvo - B92 Lokal

Podzemni prolaz Terazije-Hotel Balkan gotov do kraja maja

Rekonstrukcija podzemnog pešačkog prolaza Terazije-Hotel Balkan biće završena krajem maja, a celokupni prolazi na Terazijama do kraja septembra.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/Baloncici
Foto: Shutterstock/Baloncici

Najnovije lokalne vesti čitajte ovde.

"Rekonstrukcija na potezu Terazije-Hotel Balkan uključuje novo stepenište, pokretno stepenište jednog od najboljih svetskih proizvodjača, obnovljene granitom obložene zidove, rasvetu, a biće postavljen i video nadzor zarad bezbednosti sugrađana. Radovi se završavaju za 10 dana, krajem maja. Radovi su trajali oko dva meseca, što je bilo i planirano", rekao je Radoslav Marijanović, predsednik opštine Stari grad.

Prema njeghovim tečima, druga etapa koja je u planu je "Terazije Robna Kuća", a početak radova se očekuje u junu, sa završetkom do sredine avgusta.

"Paralelno će se raditi i na stepenišnom izlazu Terazije - Terazijska česma, koji nije preterano zahtevan, kao i na sanaciji i zameni plafona u celom prolazu . Kompletan završetak radova na ovom prolazu očekivan je u toku septembra", kazao je Marijanović.

"Sledeći prolaz je u Nušićevoj ulici, a zatim Albanija i Igumanova palata. Radi se prolaz po prolaz da se ne bi stvarao pešački saobraćajni kolaps", rekao je Marijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.