Beograd - Društvo - B92 Lokal

"Kućica zdravlja" u Surčinu

"Kućica zdravlja", mobilna ambulanta koja svim građanima Srbije omogućava da potpuno besplatno i bez zakazivanja provere svoje i zdravlje svoje dece, počela je sa radom juče na opštini Surčin.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/Naknakhone Malaymeuang
Foto: Shutterstock/Naknakhone Malaymeuang

"Kućica zdravlja" se nalazi u Vojvođanskoj ulici, na platou ispred benzinske pumpe "Daki petrol" Novi Surčin i biće otvorena za sve državljane Republike Srbije od 22. do 28. septembra, od 8 do 15 časova, saopšteno je iz Gradske opštine Surčin.

"Pozivam sugrađane da iskoriste jedinstvenu priliku i da obave besplatne preventivne preglede i dobiju medicinski savet. Takođe, veliku zahvalnost upućujem Domu zdravlja 'Surčin' na trudu koji će uložiti u obavljanje pregleda te na taj način pomogči svim našim sugrađanima", izjavio je predsednik opštine Surčin Stevan Šuša.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja "Surčin" Marko Berak izrazio je veliko zadovoljstvo što će ova zdravstvena ustanova, uz podršku Opštine, učestvovati u projektu "Kućica zdravlja" i na taj način prevenciju bolesti učiniti pristupačnijom svim sugrađanima.

"Medicinski timovi Doma zdravlja 'Surčin' će od 22. do 28. septembra svakodnevno obavljati razne preventivne preglede i medicinska savetovanja, bez uputa i zdravstvene knjižice", izjavio je Berak i izrazio nadu da će ova akcija uticati na podizanje svesti o važnosti preventivnih pregleda.

Kao i do sada, svaki dan je posvećen različitom tipu pregleda, te je tako ponedeljak u Surčinu rezervisan prikazu vežbi za bolje zdravlje, utorak je posvećen ženskom zdravlju, sreda brizi o psihičkom i fizičkom zdravlju mladih, četvrtak prevenciji mentalnog zdravlja i nasilja, petak endokrinološkim bolestima. Prvi dan vikenda rezervisan je za najstarije sugrađane, penzionere, dok se nedeljom "Kućica zdravlja" brine o očnim bolestima, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.