Cene na prestoničkim pijacama šokirale kupce

Lepo vreme, sveže voće i povrće razlog su gužve koja je juče bila na Zemunskoj pijaci, a visoke cene ne sprečavaju sugrađane da kupuju na svojim omiljenim tezgama.

Izvor: Novosti/T.N.

Subota, 18.03.2023.

12:43

Cene na prestoničkim pijacama šokirale kupce
Editorial credit: ToskanaINC / Shutterstock.com

Na ovoj zelenoj pijaci najviše se kupuju zelena salata, rotkvice i kupus, a cena im se kreće od 60 do 80 dinara, pišu Novosti.

Raznovrsna ponuda luka, a još raznovrsnije i cene. Za kilogram crnog luka na pojedinim tezgama u Zemunu potrebno je izdvojiti i do 300 dinara. Kupuje se i krompir koji ovde košta od 70 do 120 dinara. Traže se i svež spanać, praziluk, rukola, krastavac, a cena ovih namernica kreće se od 100 do 350 dinara. Kilogram sveže šargarepe na Zemunskoj pijaci košta 120 dinara.

Iako paradajza na tezgama ima preko cele godine, porasla mu je prodaja ovog meseca. Za kilogram ovog crvenog povrća potrebno je izdvojiti 400 dinara, a ista cena je i čeri paradajz. Od povrća najskuplje su sveže crvene paprike koje koštaju oko 600 dinara, dok je cena patlidžana ista već mesecima i košta 400 dinara.

Sveže voće krasi tezge na pijaci u Zemunu. Najviše se kupuju crvene, krupne jagode, a za pola kilograma ovog voća potrebno je izdvojiti i do 400 dinara. Beograđani i dalje kupuju mandarine, banane, kivi, limun, a cena im je "stabilna" već mesecima i kreće se od 130 do 250 dinara.

Crvene, žute, kisele, slatke jabuke mogu se naći na pijaci u Zemunu. Cena ovog voća se kreće od 70 do 200 dinara. Sveže pečurke našle su svoje mesto na tezgama, izbor je veliki, a cene šarene. Za kilogram sveže namernice potrebno je izdvojiti i do 1.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: