I Džena Ortega napušta "Scream 7"

Dan nakon što je Scream 7 otpustio Melisu Bareru, otkriveno je da je film izgubio i drugu glavnu glumicu.

Izvor: IGN Adria
Podeli
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Deadline je prvi objavio vest a za njim su usledili i drugi holivudski mediji THR i Variety, da se Džena Ortega neće vratiti za sledeći Scream film. Prema raznim izveštajima, njen odlazak nema veze sa otpuštanjem Barere, već je u pitanju "sukob" termina oko 2. sezone Orteginog Netfliksovog hita Wednesday.

Prema Deadline-u, o Orteginom odlasku se raspravljalo pre nedavno završenog štrajka glumaca.

Ortega i Barera su igrale sestre Taru i Sam u ributu franšize iz 2022. godine i u ovogodišnjem Scream VI. S obzirom na to koliko su bile centralne u oba filma, očekivalo se da će nastaviti da predvode seriju u narednim nastavcima.

Kada je vest prvi put objavljena, Variety je izvestio da je Barera otpuštena zbog raznih postova i video-snimaka na Instagramu o sukobu Izrael-Gaza, uključujući jedan u kojem je opisala medijsko izveštavanje kao jednostrano u korist Izraela. Brzo je izbila polemika na društvenim mrežama kao odgovor na otpuštanje, pri čemu su neki to osudili kao deo novog holivudskog crnog spiska.

Što se tiče kompanije Spyglass, ona je kasnije izdala sledeću izjavu za Variety:

"Stav Spyglass-a je nedvosmisleno jasan: Nemamo toleranciju za antisemitizam ili podsticanje mržnje u bilo kojem obliku, uključujući lažne reference na genocid, etničko čišćenje, distorziju Holokausta ili bilo šta što flagrantno prelazi liniju u govor mržnje."

Sa odlaskom Ortege i Barere, teško je videti u kom će pravcu Scream VII krenuti. Dosad se malo znalo o tome, osim činjenice da će Landon preuzeti režiju od dvojca Radio Silence, koji je režirao peti i šesti Scream film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu