Kultura

Sreda, 22.11.2023.

20:39

Replika "osvetničke" haljine ledi Di ide na aukciju FOTO

Dok se serija "Kruna" bliži kraju, u poslednjoj sezoni koja kulminira smrću princeze Diane, izvršni producenti najavljuju prodaju raznih rekvizita i kostima iz Netfliksove sage o britanskoj kraljevskoj porodici.

Izvor: index.hr

Replika
Foto: Profimedia

Londonska aukcijska kuća Bonams u februaru će ponuditi oko 450 predmeta koji se koriste tokom šest sezona dramske serije, a prethodno će ih izložiti na turneji, koja uključuje Njujork, Los Anđeles, Pariz i London. Među predmetima su zlatna kočija, delovi nameštaja i odeća izrađena po meri u skladu sa stvarnim predmetima sa fotografijama istorijskih događaja.

Na aukciji će se naći i replika takozvane Dajanine "osvetničke haljine". Posle razvoda od tada princa Čarlsa III, princeza Dajana jednom je obukla malu crnu haljinu nakon što je njegova nevera postala javna.

Cena? Između 30.000 i 50.000 funti

"Kultni kostimi, rekviziti i delovi sa seta Krune detaljno su istraženi i načinjeni sa impresivnim osećanjima za detalje, napravili su ih vrhunski stručnjaci i majstori“, rekao je direktor prodaje Bonamsa Čarli Tomas.

Očekuje se da će kostim kreiran za set Krune, koji je u seriji nosila glumica Kler Foi (u prvoj epizodi mlade kraljice Elizabete II.) postići između 30.000 i 50.000 funti. Na aukciji će se, među ostalima, naći kupaći kostim sa uzorkom leoparda, koji je u seriji nosila glumica Elizabet Debicki, te sivi „Harvard” džemper.

U prodaju ide i replika ulaznih vrata londonskog Dauning strita, replika zaručničkog prstena princeze Dijane i stari jaguar. Sav prihod od aukcije namenjen je podršci programa za stipendiranje filma.

Cena? Između 30.000 i 50.000 funti
Foto: Profimedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: