Kultura

Petak, 22.09.2023.

14:20

Počinje Festival srpsko-italijanskog filma: Premijera Tell It Like a Woman govoriće o položaju žena

Ovogodišnji Festival srpsko-italijanskog filma biće otvoren večerašnjom premijerom „Tell It Like a Woman“, u produkciji ILBE grupe iz Rima (matične kuće kreativnog studija za animaciju ILBE Studios) u saradnjii sa produkcijskom kompanijom We do it Together, u petak, 22. septembra u 19.30 časova u Jugoslovenskoj kinoteci.

Izvor: B92

Počinje Festival srpsko-italijanskog filma: Premijera Tell It Like a Woman govoriće o položaju žena
Foto: PROMO

Deo animacije i CGI produkcije za film urađen je u ILBE Studios u Srbiji, pod supervizijom Pitera Nalija, direktora animacije i vizuelnih efekata u ILBE i producenta animacije na ovom filmu.

Omnibus Tell It Like a Woman čini šest kratkih filmova, koje su režirale rediteljke iz različitih delova sveta: Lucija Bulgeroni, Silvija Karobio, Ketrin Hardvik, Taraji P. Henson, Mipo O, Lucíja Puenzo, Marija Sole Tonjaci i Lina Jadav. Različitim stilovima i pristupima predstavile su lično viđenje današnje realnosti položaja žena u svetu.

Internacionalnu glumačku ekipu čine poznata glumačka imena među kojima su i holivudske zvezde Kara Delevinj, Žaklin Fernandez, Dženifer Hadson, Anjali Lama, Eva Longorija...

Produkciju filma potpisuje Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE), čiji su osnivači Andrea Iervolino i ledi Monika Bakardi, u saradnji sa pokretom We Do It Together, koji je osnovala Kjara Tilesi, radi bavljenja društvenoangažovanim temama i osnaživanjem žena kroz film, umetnost i medije.

Premijeri će prisustvovati Kjara Tilesi, osnivačica pokreta We Do It Together i Andrea Boska, glumac u filmu.

Festival italijansko-srpskog filma će biti održan u periodu od 22. do 26. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci, a ulaz na sve projekcije je slobodan.
Foto: PROMO
Na konferenciji za medije organizovanoj u rezidenciji ambasadora Italije, između ostalih se obratio i Zoran Đorđević, direktor Pošte Srbije.

"Za mene lično je ovo važno i zbog toga što sam emotivno vezan za Italiju, danas i moja ćerka tamo studira, tako da između mene i Italije postoji emotivna kopča. Ovo je bogaćenje i kulturnog života u Srbiji, ja konkretno ne znam ove režisere, ali ne sumnjam da će ovo biti jako zanimljivo, tako da pozivam sve građane koji mogu da nam se pridruže", rekao je Zoran Đorđević.

Zanimljivo je i da će tokom ovog festivala, tačnije 25. septembra, sa početkom u 18 časova, biti održana i modna revija srpskih i italijanskih kreatora, među kojima su Luiđi Borbone i Igor Todorović.

Program Festivala srpsko-italijanskog filma obuhvataće, pored premijere filma "Tell It Like a Woman", i projekcije domaćih filmova "Indigo kristal", "Munje opet", "Usekovanje" i "Vera".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: