Crtač "Yu-Gi-Oh" mange pronađen mrtav

Takahaši Kazuki, crtač "Yu-Gi-Oh!" stripova, pronađen je mrtav u 60. godini.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 07.07.2022.

16:04

Crtač
Ilustracija: Shutterstock/Yaraslau Mikheyeu

Njegovo telo pronađeno je u moru, otprilike 300 metara od obale Nagoa kod japanska prefekture Okinava. Nosio je ronilačku opremu. Automobil koji je Kazuki prethodno iznajmio pronađen je 12 kilometara dalje.

Obalska straža je rekla da je on sam doputovao u Okinavu. Na njegovom telu nisu pronađeni znakovi fizičkih povreda, a trenutno se utvrđuje uzrok smrti. Kazuki je 1980-ih započeo karijeru manga umetnika. Manga je japanski stil crtanja stripova i animiranih filmova. Postao je svetski poznat nakon što je 1996. godine objavio seriju stripova "Yu-Gi-Oh!".

Stripovi su prvobitno objavljivani u magazinu Weekly Shonen Jump. Nakon toga je nastala istoimena animirana serija. Osmišljena je i kartaška igra.

Spomenuti umetnik je 2015. godine dobio Inkpot nagradu Comic-Con Internationala, koja se dodeljuje osobama koje su dale izuzetan doprinos kulturi stripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: