Miljenko Jergović gost selektor Slobodne zone

Gost selektor Filmskog festivala Slobodna Zona biće književnik Miljenko Jergović, najavili su danas organizatori. Svi filmovi koje je odabrao su deo regionalne selekcije.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

13:59

Miljenko Jergović gost  selektor Slobodne zone
Foto: Thinkstock

Jergović napominje da mu je bilo teško da izabere tri ostvarenja zato što se skoro svaki od filmova na ovogodišnjoj Slobodnoj zoni mogao naći u njegovom izboru.

"Na kraju sam se odlučio da svojim izborom kažem nešto o sebi i o svom doživljaju slobode, ali i o zajednicama izmedju kojih živim, živeći u Hrvatskoj i doživljavajući njoj susedne zemlje kao deo kulturnog kulturnog i identitetskog prostora. Prostora bliskosti i slobode", rekaoje je Jergović.

U njegovom odabiru našao se film "Srbenka" Nebojše Slijepčevića, koji je, kako kaže, jedan od najvažnijih dokumentarnih filmova snimljen u jugnoslovenskim zemljama nakon 1990.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: