Uručene nagrade UEPS-a za 2017. godinu: Kreativnost komunikacija na delu

Na svečanosti povodom 57 rođendana najstarijeg nacionalnog strukovnog udruženja, na kojoj se okupio veliki broj uglednih zvanica, uručena su priznanja najboljim marketinškim stvaraocima u 2017. godini. Najavljeno dalje osavremenjivanje udruženja i podrška uglednih ličnosti.

Izvor: B92
Podeli

Dodelom priznanja najboljima Udruženje je na najbolji način zaokružilo godinu tokom koje je nastavljen proces inovacija u cilju jačanja i podizanja ugleda struke kroz aktivnu dvosmernu komunikaciju sa svima koji su u ovom poslu.

Ove godine dodeljeno je 15 zlatnih, 21 srebrno i 28 bronzanih priznanja u 17 kategorija i 21 potkategoriji, uključujući i priznanja – za najbolji copy, art direkciju, muziku i režiju.

Veljko Golubović, predsednik žirija koji je zbog poslovnih obaveza bio odsutan u pisanoj izjavi osvrnuo se na ovogdišnje radove:

„Žiri je imao priliku da pogleda, zaista, impresivan broj radova, što govori u prilog stabilnosti srpske advertajzing scene, koja uprkos mnogim nepovoljnim faktorima i dalje ima snage i energije da stvara kvalitetnu komunikaciju.

Kao i svake godine, iz velikog broja radova izdvojilo se i dosta toga svežeg, novog i originalnog. Siguran sam da je ovogodišnji žiri to prepoznao i na pravi način vrednovao. Da li je takvih radova bilo dovoljno? Mislim da je takvih radova bilo više nego što bi se moglo očekivati.

Na neki način prispeli radovi oslikavaju stanje u srpskoj privredi i ekonomiji, pa su neke kategorije, kao npr, TV spot ili OOH imale veoma mnogo prijavljenih radova, a opet u kategorijama vezanim za kreiranje nove robne marke ili dizajn bilo je zanemarljivo malo prijava.

Cilj žirija je bio da objektivno i stručno vrednuje ideje po jasnim kriterijumima i da nam u fokusu ocenivanja bude sam rad, u čemu nas je uprava UEPS-a podržala.

Ono što želim da istaknem je vidljiv pomak u pripremi prijavljenih radova, načinu predstavljanja ideje u odnosu na prethodne godine. Takav pristup je koristan obostrano, i za agencije i za žiri. Naravno, sve će to biti bolje iz godine u godinu. Ovo je tek početak.”

Dodeljeno je i prošle godine ustanovljeno priznanje „Otkrivanje“ portalu i FB stranici „Kultiviši se“ kao deo podrške onima koji se ne bave profesionalno komunikacijama ali se na određen način obraćaju javnosti svojim originalnim inicijativama.

Okupljenima se na početku svečanosti obratio predsednik UO UEPS, Viktor Nikolić, generalni direktor kompanije Beoexpo System, sumirajući aktivnosti udruženja tokom godine. On je istakao da su rezultati postignuti pozitivnom sinergijom svih u Upravnom odboru i udruženju.

Jana Savić Rastovac, kreativna direktorka McCann Beograd, potpredsednica žirija, kratko se osvrnula na radove, pozdravljajući inicijativu Udruženja da stvaraoci ocenjuju kvalitet.

Nagrade su uručivali predsednik Upravnog odbora UEPS-a i članovi žirija. Specijalni gosti večeri Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu za kulturu I informisanje, Stanko Crnobrnja, režiser, poznata voditeljka Tamara Grujić, Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda i Ekrem Dupanović, glavni i odgovorni urednik Media marketinga. Grand Prix je uručio prošlogodišnji dobitnik priznanja - Dejan Nedić (FCB Afirma).

Pored njih, Lazar i Žarko Sakan, koji nastavljaju tragom ideja svog oca, tradicionalno uručuju priznanje “Dragan Sakan” ove godine su svojevrsnim perfomansom odali priznanje svim prethodnim marketinškim stvaraocima.

Ceremonija dodele emtiovana je live stream posredstvom Dovecher.TV

Aktuelno

Bisera i Vasil oduševili na Arlemm-u

Drugo veče Arlemma obeležili su umetnici Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend. Koncert je održan u neposrednoj blizini crkve Sv. Ahilije, građevini iz trinaestog veka, u amfiteatru, prostoru u kome se prirodno širi i proizvodi eho i sceni daje posebnu akustiku.

Aktuelno ponedeljak 16.07. 11:10 Komentara: 1

Geri Lukas na drugoj večeri "Boljšoj" festivala

Druge večeri muzičkog festivala "Boljšoj", koji se šestu godinu zaredom održava uz podršku "Gasprom njefta" publika je imala priliku da uživa u nastupu čuvenog američkog gitariste Gerija Lukasa, koji je dao muzičku pratnju nemoj ruskoj komediji "Šahovska groznica" reditelja Vsevolda Pudovkina.

Aktuelno ponedeljak 16.07. 08:56 Komentara: 0

Dodeljena Nagrada "Miladin Životić"

Sećajući se filozofa Miladina Životića, Institut za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu od ove godine dodeljuje nagradu za kritički angažman vodećim teoretičarkama i teoretičarima čije delanje proizvodi značajne odjeke u društvenoj praksi.

Aktuelno nedelja 15.07. 15:31 Komentara: 0

Velike evropske izložbe koje ne smete da propustite

Pikaso, Gustav Klimt, Egon Šiele , Delakro u Parizu, Brugel u Beču, Da Vinči u Firenci, Frida Kalo u Budimpešti, Marina Abramovič u Beogradu...samo su neke od vrhunskih izlobi koje tokom narednih meseci nude evropske metropole, a koje ne treba propustiti ukoliko se u njima i nađete.

Aktuelno sreda 11.07. 14:14 Komentara: 3
strana 1 od 140 idi na stranu