Jelena Jovičić: "Najveći problem žena je muškarac"

"Viktor Viktorija", "Producenti", "Čikago", "Mama Mia", "Grk Zorba", "Heroji", "Pomorandžina kora", "Svetlosti pozornice", "Insajd aut" samo su neke od predstava u kojima je ostvarila uloge.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2018.

13:00

Jelena Jovičić:

Više od 15 godina svojim talentom, glasom i stasom publiku beogradskog Pozorišta na Terazijama ostavlja bez daha. Glumica Jelena Jovičić bila je gošća emisije Jutro Prve televizije.

Na pitanje da li njena poslednja predstava "Insajd aut" daje odgovore na stalne ženske životne dileme, glumica kaže da se predstava bavi večnim pitanjima identiteta i time da li ga gubimo.

"To je dramski mjuzikl, kakav ljudi nisu navikli da gledaju", kaže Jelena i dodaje da se gledaocima, zbog muzičkih numera u predstavi čini da je priča nešto lakša, iako nije tako.

"Najveći problem žena je muškarac, a verovatno je i obrnuto. Sigurno će se predstava i njima dopasti, s obzirom na to da sve vreme govorimo o njima", kaže glumica na pitanje da li će muškarci iz predstave moći da razumeju sa kojim se sve problemima žene susreću.

Svoje prve filmske kadrove Jelena Jovičić je snimila u filmovima "Crna mačka, beli mačor" i "Bure baruta", i to kao naturščik. Te prve dve uloge odvele su je na studije glume, što je kasnije rezultiralo uspešnom pozorišnom karijerom.

"To je bilo pre tačno 20 godina. Nisam sanjala da ću imati takvu karijeru", naglašava ona.

Kao neko ko dosta igra u predstavama koje podrazumevaju pevanje i igru, Jelena Jovičić opisuje pozorišne probe za mjuzikle kao veoma dugačke i iscrpljujuće.

"Mi smo ceo dan u pozorištu. Radimo često bez pauza. Imamo prvo pevačke probe po dva-tri sata, pa igračke probe, koje su veoma iscrpljujuće, pa na kraju dramske probe. Onda imamo 'konfrontaciju' sa scenografijom, i koreografiju na sceni, to su neke tehničke stvari kojih u dramskim predstavama nema."

Po čemu se razlikuje "Mama Mia" na Terazijama i ona originalnA na Brodveju, šta se dešava sa kultnom predstavom "Spamelot", kako reaguje publika na igranje u drugom stanju, zašto Jelene Jovičić nema više u televizijskim serijama... pogledajte u snimku iz emisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: