Džordž R. R. Martin progovorio o "Igri prestola": Serija nije bila dobra za mene

Pisac Džordž R. R. Martin ponovo se oglasio i rekao da je srećan što se "Igra prestola", koja je bazirana na njegovim knjigama iz serijala "Pesme leda i vatre", završila.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty/Frazer Harrison / Staff
Foto: Getty/Frazer Harrison / Staff

Proslavljeni autor priznao je da je pisanje scenarija popularne serije usporilo završetak ovog serijala, koji bi trebalo da se zove "Vetrovi zime".

On je u intervjuu za Obzerver priznao da ne misli da je serija bila dobra po njega.

"Umesto da me ubrza da završim knjige, zapravo me je usporila. Svaki dan sam pisao, čak i kada sam imao dobar dan. Ali osećao bih se užasno zato što bi svaki dan pomislio: 'Bože, pa moram da završim i knjigu. Napisao sam samo četiri stranice umesto 40'", rekao je proslavljeni pisac.

Osma i poslednja epizoda popularne serije emitovana je u maju. Poslednjih nekoliko epizoda dobile su mnogo negativnih komentara, a čak je pokrenuta i peticija za snimanje novih.

Foto: Getty/Amy Sussman / Staff
Foto: Getty/Amy Sussman / Staff

Pročitajte još:

"Ne menjam kraj 'Igre prestola' bez obzira na reakcije fanova"

Džordž R.R. Martin otkriva detalje o novoj "Igri prestola"

Martin je, međutim, rekao da se malo obazirao na te komentare, te da ljude treba "pustiti da imaju svoje teorije", prenosi Independent.

"Izmakao sam se iz te priče. Pojedine (teorije fanova) su dobre, ali su pojedine pogrešne. Svakako, saznaće kada završim knjigu", objasnio je.

Poslednja knjiga koju je Martin napisao bila je "Ples sa zmajevima" i izašla je 2011. godine. Još treba da dovrši rad na poslednjem romanu.

Martin je takođe bio angažovan na pisanju serije čija će se radnja odnositi na vreme koje je prethodilo borbi za gvozdeni presto, a u kojoj će jednu od glavnih uloga imati Naomi Vots.

strana 1 od 4 idi na stranu