Đupi, Gobs i Grivel gosti Međunarodnog salona stripa

Međunarodni salon stripa biće održan od 28. septembra do 1. oktobra u beogradskom Studentskom kulturnom centru, najavili su danas organizatori.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.09.2017.

18:02

Đupi, Gobs i Grivel gosti Međunarodnog salona stripa

Ovogodišnji jubilej - 15 godina Salona stripa svečano će biti obeležen Velikom izložbom pobednika - Grand Prix 2003-2017, koja će predstaviti pobedničke radove svih raspisanih međunarodnih konkursa Salona u poslednjih 15 godina.

Ekskluzivitet ovogodišnjeg festivalskog programa predstavlja gostovanje italijanskog majstora grafičke novele Đipija čije je pravo ime Đan-Alfonso Paćinoti. U programu salona našla se i velika retrospektivna izložba povodom 40 godina delovanja srpskog autora, nedavno povratnika iz Holandije, Dejana Nenadova.

Pravu dragocenost za sve ljubitelje stripa predstavlja gostovanje francuskog scenariste Dobsa. Mnogi domaći autori zainteresovani su za saradnju sa njim.

Sa strip ostvarenjima i likovnom poetikom Đipija koji predstavlja jednog od najznačajnijih italijanskih strip crtača naša čitalačka publika se može susresti u grafičkim romanima novosadske izdavačke kuće Komiko uz čiju saradnju na ovogodišnjem Salonu gostuje i francuski menadžer, urednik i publicista Nikolas Grivel. Predavanje Nikolasa Grivela o francuskoj strip industriji danas i pregled portfolija mladih koncept-art umetnika, animatora i dizajnera karaktera kao i premijerno prikazivanje animiranog filma Špele Čadež "Nočna ptica" su samo neki od važnih momenata programa salona.

Slovenačka autorka lutka-filmova Špela Čadež je ovogodišnja dobitnica Grand Prix-a u kategoriji za kratki animirani film na Animafestu u Zagrebu.

U Beogradu je organizovan i program promocije njenog stvaralaštva i projekcija filmova u izboru italijanske kritičarke Andrijane Ružić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: