Džordž R. R. Martin: U 2018. ćete dobiti knjigu (ili dve) o Vesterosu

Pisac knjiga "Pesma leda i vatre" prema kojima je snimana serija "Igra prestola" Džordž R. R. Martin najavio je mogućnost da se dugoočekivani nastavak pojavi 2018. ali ponovo ništa nije obećao.

Independent
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

"Vetrovi zime" (The Winds of Winter) knjiga trebalo je da se pojavi pre početka šeste sezone serije, ali Martin nije uspeo da je završi.

Na svom blogu Martin je komentarisao "neke zaista čudne izveštaje" kada je reč o tom nastavku, prema kojim je knjiga već završena ili da nikad nije ni započeta.

"Oba 'izveštaja' su podjednako lažna i moronska", napisao je Martin. "Još radim na tome. Još sam mesecima udaljen od završetka".

Martin je dodao da nije siguran da li će prvo izaći enciklopedija o Vesterosu "Vatra i Krv" (Fire and Blood) ili "Vetrovi zime".

"Mislim da ćete od mene dobiti knjigu o Vesterosu u 2018. A ko zna, možda i dve. Dečko može da sanja", napisao je Martin.

Knjige/Stripovi

Ponovo dobar urod Dinje

Ako niste čuli za Sandru Silađev Dinju, sva je prilika da nemate kompjuter, ili barem da između vas i interneta postoji neka neotkloniva prepreka: tehničke, psihološke ili neke treće naravi. Što je šteta: manje zbog interneta, više zbog Dinje.

Knjige/Stripovi četvrtak 11.01. 12:45 Komentara: 4

Pet romana u najužem izboru za NIN-ovu nagradu

U najuži izbor za NIN-ovu nagradu ušli su romani "Srodnici" Jovice Aćina u izdanju "Lagune", "Gorgone" Mire Otašević (Geopoetika), "Luzitanija" Dejana Atanackovića ("Besna kobila"), "Danas je sreda" Davida Albaharija ("Čarobna knjiga") i "Srebrna magla pada" Srđana Srdića ("Partizanska knjiga").

Knjige/Stripovi sreda 10.01. 16:32 Komentara: 3
strana 1 od 547 idi na stranu