Džordž R. R. Martin: U 2018. ćete dobiti knjigu (ili dve) o Vesterosu

Pisac knjiga "Pesma leda i vatre" prema kojima je snimana serija "Igra prestola" Džordž R. R. Martin najavio je mogućnost da se dugoočekivani nastavak pojavi 2018. ali ponovo ništa nije obećao.

Independent
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

"Vetrovi zime" (The Winds of Winter) knjiga trebalo je da se pojavi pre početka šeste sezone serije, ali Martin nije uspeo da je završi.

Na svom blogu Martin je komentarisao "neke zaista čudne izveštaje" kada je reč o tom nastavku, prema kojim je knjiga već završena ili da nikad nije ni započeta.

"Oba 'izveštaja' su podjednako lažna i moronska", napisao je Martin. "Još radim na tome. Još sam mesecima udaljen od završetka".

Martin je dodao da nije siguran da li će prvo izaći enciklopedija o Vesterosu "Vatra i Krv" (Fire and Blood) ili "Vetrovi zime".

"Mislim da ćete od mene dobiti knjigu o Vesterosu u 2018. A ko zna, možda i dve. Dečko može da sanja", napisao je Martin.

Knjige/Stripovi

Krastev: Migrantska kriza ključni izazov za EU

Bugarski antropolog Ivan Krastev ocenio je da je migrantska kriza ključni izazov za opstanak Evropske unije (EU), veći i od Bregzita, ukrajinskog konflikta ili izbora Donalda Trampa za predsednika SAD i da će taj proces biti "prelomna tačka" u dinamici evropskog projekta.

Knjige/Stripovi četvrtak 5.07. 11:55 Komentara: 1
strana 1 od 555 idi na stranu