Hit štanda RS na Sajmu knjiga – gramatika na ijekavici

Tradicionalno priznanje za najtraženije izdanje na štandu Republike Srpske (RS) na Beogradskom sajmu knjiga - "Povelju uspjeha 2015. godine" dobila je Matica srpska za knjigu Normativna gramatika srpskog jezika - ijekavsko izdanje.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 31.10.2015.

16:47

Default images
Foto: Thinkstock

Kako je danas saopštilo Predstavništvo RS u Srbiji, u oštroj konkurenciji ove godine bile su mnoge knjige, jer su skoro sve koje su izložene bivale i u rukama radoznalih posetilaca Sajma, prelistavane, pa i čitane.

U najužem izboru našli su se Sabrana djela Petra Kočića u jednoj knjizi u izdanju Zavičajnog društva Zmijanje iz Banje Luke i Zadužbine Petar Kočić, Banja Luka - Beograd, zatim roman "Buncanje" Miodraga Lazarevića u izdanju Zavoda za udžbenike RS, "Zmijanjski vez" u izdanju Narodnog muzeja RS, projekat "Izučavanjem istorije do pomirenja" - Narodna i univerzitetska biblioteka RS u partnerstvu sa Agencijom za saradnju, edukaciju i razvoj, kao i dva izdavačka projekta "Besjede" iz Banje Luke: Izabrana djela Ranka Preradovića i knjiga Tome Marića "Krv na crvenom".

Inače, Normativna gramatika srpskog jezika - ijekavsko izdanje objavljena je u Matici srpskoj (Novi Sad) u saradnji sa Predstavništvom RS u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: