“Konstantinovo raskršće” u stripu

Promocija strip adaptacije romana “Konstantinovo raskršće” koji potpisuju autor romana i scenarista Dejan Stojiljković i crtač Dragan Paunović biće održana u velikoj sali Studentskog kulturnog centra u utorak 22. maja sa početkom u 19 časova.

Izvor: B92
Podeli

Iste večeri će u Srećnoj galeriji SKC-a u Beogradu biti otvorena i izložba originalnih tabli iz stripa koja traje do 1 juna.

U izdanju najvećeg izdavača domaćih stripova System Comics-a (www.systemcomics.com) iz Beograda po motivima bestselera Dejana Stojiljkovića “Konstantinovo raskršće”, najčitanijeg romana u srpskim bibliotekama u prethodne dve godine objavljen je prvi od tri dela grafičkog romana naslovljen “Kraljevstvo krvi”. Ovaj projekat će u sledeća dva nastavka obuhvatiti radnju romana ali i biti dopunjen sa velikim brojem novih scena i dodatnih materijala a svaki deo imaće prolog sa Konstantinom Velikim kao glavnim protagonistom.

Scenario za ovu, prvu u istoriji srpske kulture strip adaptaciju jednog književnog dela je uradio sam pisac Dejan Stojiljković čiji novi roman “Duge noći i crne zastave” ponovo obara rekorde u prodaji. Za vizuelni aspekat dela je bio zadužen Dragan Paunović, čiji je prvi strip album “Družina Dardaneli” bio najprodavaniji domaći strip u 2011. godini a našao se i na prestižnoj listi najboljih svetskih stripova na sajtu britanskog kritičara Pola Graveta. Album ima ukupno 70 strana, štampan je u kombinovanoj tehnici, sa crno-belim i kolor segmentima.

Pored dva autora, u nastanku stripa je učestvovao tim talentovanih strip umetnika iz Srbije i regiona. Autor predgovora je Bojan M. Đukić, veliki strip aktivista i autor, a logo je dizajnirao Aleksa Gajić internacionalna strip zvezda i tvorac prvog srpskog dugometražnog animiranog filma “Technotise”. Stripu su pridodata dva eseja na temu Konstantina Velikog i okultne nacističke organizacije Anenerbe, kao i pripovetka “Mrtve stvari” koju su specijalno za ovu priliku ilustrovali Dražen Kovačević i Milorad Vicanović Maza iz Republike Srpske, obojica poznati i priznati crtači u Francuskoj.

Grafički roman “Konstantinovo raskršće - Kraljevstvo krvi” naći će se u prodaji u drugoj polovini maja 2012. u knjižarskom lancu Delfi kao i u svim striparnicama i bolje snabdevenim knjižarama.

Niška promocija stripa će biti organizovana sredinom juna a tokom leta će se autori pojaviti na međunarodnim strip festivalima u Kragujevcu, Leskovcu i Pirotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 29 idi na stranu