Kultura

Ponedeljak, 01.05.2023.

21:30

Grupa Aerosmit se povlači sa scene posle 50 godina: Uskoro oproštajna turneja FOTO

Legendarni rok bend Aerosmit odlazi u penziju sa oproštajnom turnejom "Peace Out". Grupa je u ponedeljak objavila da će imati 40-dnevnu turneju po Severnoj Americi, na kojoj će nastupiti posebni gosti "The Black Crowes", a otkrili su i da im se bubnjar Džoi Kramer neće pridružiti, piše CNN.

Izvor: index.hr

Grupa Aerosmit se povlači sa scene posle 50 godina: Uskoro oproštajna turneja FOTO
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

"Iako je Džoi Kramer i dalje voljeni osnivač Aerosmita, doneo je odluku da pomeri trenutno planirane datume turneje kako bi se usredsredio na svoju porodicu i zdravlje. Jako će nam nedostajati Džoieva nepogrešiva ​​i legendarna prisutnost na bubnjevima", stoji u saopštenju benda. 2020. godine Kramer je tužio bend zbog kršenja ugovora rekavši da mu je zabranjen nastup nakon što je pretrpeo "manje povrede" prošlog proljeća. Zatražio je zabranu nastupanja nakon što su planirali da sviraju bez njega na MusiCares Person of the Year 2020. i na dodeli nagrada Gremi, ali slučaj je izgubio.

Novu turneju produciraće Live Nation, a ona će početi u Filadelfiji 2.septembra sa pauzama širom SAD-a i Kanade, uključujući Los Anđeles, Njujork, Ostin, Sijetl, Čikago, Toronto, a završiće se u Montrealu 26. januara.

Grupa Aerosmit je osnovana u Bostonu u Masačusetsu 1970. , a prodala je 150 miliona ploča širom sveta. Osvojili su četiri Gremija. Grupa je poznata po svom hedonističkom, divljem načinu života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: