Mediji: Raspada se Prljavo kazalište – osnivači benda ne razgovaraju, spominju se i tužbe

Čini da je došao kraj Prljavom kazalištu. Mediji pišu da se bend raspao nakon 45 godina karijere te da su glavni uzrok tome nesuglasice između Tihomira Fileša i Jasenka Houre.

Kultura

Izvor: index.hr

Četvrtak, 05.05.2022.

16:50

Mediji: Raspada se Prljavo kazalište – osnivači benda ne razgovaraju, spominju se i tužbe
Foto: Profimedia

Osnivači benda navodno više i ne razgovaraju, a spominju se i moguće tužbe. Još prošle godine počelo je šuškanje o različitim vizijama članova benda koje su, čini se, dovele do raspada.

Problemi su navodno nastali jer je Houra počeo da radi samostalne projekte pod imenom Prljavog kazališta, što je Fileš odlučio da zabrani.

Prljavo kazalište osnovano je 1977. godine u zagrebačkoj Dubravi. Prljavci su nastali od sastava Ciferšlus, u kojem su tada svirali Davorin Bogović, Zoran Cvetković Zok, Ninoslav Hrastek Nino i Tihomir Fileš. Nakon što im se priključio Jasenko Houra, menjaju ime u Prljavo kazalište.

Inspiraciju za ime su pronašli u stripu Alan Ford. Mladen Bodalec bendu se pridružio 1985. godine i zauzeo mesto Davorina Bogovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: