Pet big bendova na početku 25. Nišvila

Spektakularnim zajedničkim nastupom pet big bendova sa više od stotinu muzičara iz Srbije, Hrvatske, Bugarske i Argentine na dve pozornice u Nišu je otvoren jubilarni 25. Nišvil džez festival.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 09.08.2019.

10:15

Pet big bendova na početku 25. Nišvila
Foto:depositphotos/wangsong

Zajedno sa džez muzičarima iz različitih delova sveta pred nekoliko hiljada istinskih poštovalaca džeza, sinoć je nastupio čuveni pijanista Lari Vučković, ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo.

Publika je uživala u spektakularnom izvođenju kompozicije "Nišvil jubilations" koju je specijalno za ovu priliku komponovao slavni trubač Duško Gojković.

Pre nastupa pet big bendova Nišvil Grand Pri nagrada "Šaban Bajramović" uručena je slavnom saksofonisti Maseu Parkeru. Kadrovi sa dodele te nagrade ući će u dokumentarni film o Šabanu Bajramoviću koji režira Nišlija Željo Mirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: