Na Beer Festu se očekuje 700.000 posetilaca

Muzički festival 13. Belgrade Beer Fest održaće se u Beogradu od 19. do 23. avgusta, a očekuje se oko 700.000 posetilaca.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Bez ikakve sumnje, Beer Fest je najposećenija manifestacija u Srbiji sa 700.000 posetilaca. Verujemo da će ovaj broj od 700.000 i ove godine biti ostvaren", rekao je ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić na konferenciji za novinare u Domu omladine. Nadamo se bar trećini gostiju iz inostranstva, dodao je on.

Odmah iza Beer Festa, Ljajić je rekao da po posećenosti slede Leskovačka roštiljada sa oko 600.000 posetilaca, zatim Zaječarska gitarijada sa oko 200.000 posetilaca, Exit 190.000, a tek završeni Sabor trubača u Guči oko 300.000 posetilaca.

Ljajić je istakao da se tokom avgusta u Srbiji organizuje oko 160 manifestacija i da je država spremna da pomogne i druge gradove i organizacije u realizaciji ovih događaja.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je izjavio da je proteklih 12 godina skoro sedam miliona posetilaca prošlo kroz Beer Fest, što je velika stvar za Beograd.

"Svaki od njih ostavi između 60 i 90 evra. Kada saberete te cifre to je oko desetak miliona evra, što kroz PDV, što kroz budžet, što za hotele, restorane, kojih će Grad Beograd zaraditi samo od ove manifestacije", rekao je on.

On je rekao da je u prvih šest meseci Beograd imao 14 odsto više gostiju, a 22 posto više noćenja. "To znači da gosti u Beogradu ostaju sve duže, i zato im treba stalno nuditi neke nove sadržaje", dodao je Mali.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je utvrđeno radno vreme ovog festivala kako bi se zaštitili građani koji žive u blizini od buke. On je precizirao da će u sredu koncert trajati do jedan sat, u četvrtak do ponoći, u petak i subotu do dva sata posle ponoći i nedelju do ponoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 30 idi na stranu