Aleksandra Kovač: „Jackie and Marilyn“

Aleksandra Kovač predstavila je svoj novi album „Jackie and Marilyn“ , muziku iz istoimene predstave koja je 18. aprila premijerno izvedena u Njujorku.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2014.

18:51

Default images

Album, koji zajednički potpisuju Aleksandra Kovač i Roman Goršek, novo je izdanje izdavačke kuće Lampshade media. Ovo izdanje ujedno označava početak saradnje Aleksandre Kovač i izdavačke kuće Lampshade media koja će preuzeti brigu oko celokupnog autorskog kataloga prve dobitnice MTV nagrade iz Srbija.

Tako će se uskoro na digitalnim servisima pojaviti reizdanja albuma „Med i mleko“, „U mojoj sobi“, „Beogradski Glas 10“, „Beogradski Glas 11“, i singlova „For Better Or Worse“ i „Jedna žena“.
„Drago mi je što započinjem saradnju sa Lampshade mediom, i što će ljubitelji moje muzike već za koji dan moći ekskluzivno da nabave muziku iz hit predstave ‘Jackie and Marilyn‘ koja se trenutno igra u Njujorku, ali i sva ostala moja izdanja. Pripremamo puno ekskluzivnog materijala, live albuma, ali i moj novi album“, rekla je Aleksandra Kovač povodom novog izdanja.

„Jako smo ponosni na saradnju sa Aleksandrom i na poverenju koje nam je ukazala, imajući u vidu da smo mlada izdavačka kuća. Poveriti nekome gotovo kompletnu svoju karijeru je velika odgovornost i mislimo će saradnja inspirisati veliki broj muzičara da krenu putem digitalnog izdavaštva. Aleksandra je napravila odličnu muziku za predstavu a prava je čast i ekskluziva imati jednog ovako kompletnog umetnika i autora na svojoj etiketi, naročito u trenutku kada se predstava igra na Brodveju“, rekao je Nikola Jovanović, direktor izdavačke kuće Lampshade Media.

Muziku za predstavu „Jackie and Marilyn“ napisali su, aranžirali i producirali Aleksandra Kovač i Roman Goršek, a radi se o autorskim kompozicijama koje donose prizvuke džeza, bluza, sving muzik i ere big bendova.

Predstava je premijerno prikazana 18. aprila u Lion teatru, na legendarnom „Theater Row“ u Njujorku. Rediteljka predstave je Sanja Beštić, scenaristikinja Šeri Graubert, kostimografkinja Aleksandra Stojić Zurovac i scenograf Džonatan Gonzales. Uloge Džeki Kenedi i Merilin Monro su poverene dvema mladim i talentovanim glumicama - Rejčel Barer i Leli Sati.

Aleksandra Kovač nedavno je objavila i spot za pesmu „I Belive“ sa albuma „Jackie and Marilyn“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: