Kultura

Četvrtak, 22.02.2024.

16:44

Na ovogodišnjem FEST-u čak 108 filmova VIDEO

Sutra počinje 52. Međunarodni filmski festival FEST, koji će se održavati sve do 3. marta, a publika će imati priliku da vidi filmove koji su obeležili prethodnu godinu, kao i premijere koje svi nestrpljivo čekaju da vide.

Izvor: B92, Tanjug

Na ovogodišnjem FEST-u čak 108 filmova VIDEO
Foto: Shutterstock/Fer Gregory

Ovogodišnji FEST će otvoriti kratkometražni igrani film "Još jedan dan" Radivoja Raše Bukvića i dugometražni američki film “Bartonova akademija” (The Holdovers), koji je i ovogodišnji kandidat za Oskara 2024.

FEST će 3. marta zatvoriti ostvarenje "Ruski konzul”, poslednji film u kome je igrao Žarko Laušević.

U takmičarskom programu 17 filmova bori se za nagradu "Beogradski pobednik" za najbolji film, režiju, scenario, glavnu mušku i žensku ulogu i najbolji debitantski film.

"Imamo filmska ostvarenja iz 60 zemalja sveta, sa svih kontinenata, a neke od njih možete samo da vidite na FEST-u", rekao je Damir Handanović, u ime Centra beogradskih festivala. On je istakao i da je veliko interesovanje za FEST i da je prodato dosta ulaznica.

Više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: