Kultura

Četvrtak, 30.11.2023.

16:05

Švedski triler je prvi na listi najgledanijih serija na Netfliksu u Srbiji FOTO/VIDEO

U hladnim danima nas uvek privlače uzbudljive triler serije koje traže pažnju i ušuškavanje. A ovih dana je na Netfliksu na prvom mestu gledanosti jedna baš takva.

Izvor: žena.blic.rs

Švedski triler je prvi na listi najgledanijih serija na Netfliksu u Srbiji FOTO/VIDEO
Foto: Shutterstock/MAXSHOT.PL

Naime, reč je o seriji "A Nearly Normal Family", koju je adaptirao Netfliks prema istoimenom romanu Matijasa Edvardsona i ima vrlo posebnu narativnu strukturu.

Reč je o trileru koji namerno izbegava klišee i priča uzbudljivu priču koja nas tera da nagađamo do poslednjeg trenutka.

Radnja serije se odvija u malom predgrađu Lunda u Švedskoj i upoznali smo se sa savim običnom porodicom Sandelovima, koju čine sveštenik Adam sa suprugom advokaticom Ulrikom i ćerkom Stelom.

Ćerka je malo buntovna, a porodična slika koju su izgradili Sandelovi odjednom se raspada.

Adam otkriva ubistvo, a niko drugi nego njegova ćerka je optužena i uhapšena. Ono što je najgore, čak postoji dovoljno dokaza da je ona zaista počinila to.

Ali da li može srećna porodica da se nosi s ovim optužbama? Mogu li da saznaju istinu o ubistvu i šta će to da učini njihovoj porodici? Dok se suočavaju s istinom o postupcima svoje ćerke, moraju da se suoče i sa svojim tajnama i lažima.
"A Nearly Normal Family" se vešto poigrava se različitim perspektivama. Događaje vidimo i iz Adamove i iz Steline i iz Ulrikine perspektive.

Svaka osoba ima svoje tajne i različite nivoe spoznaja. Nakon što su nam prikazane sve tri perspektive, imamo potpunu sliku incidenta – a to je baš zadovoljavajuće u trileru. Čak i ako je, naravno, potpuno jasno da ne možete da verujete nijednoj narativnoj perspektivi – jer svaka od njih ima svoje motive i tajne.

Međutim, serija izbegava potpuno pogrešno predstavljanje događaja ili neprikazivanje događaja.

Ovo nije nov koncept, ali vrlo dobro pristaje ovom formatu trilera, a Netfliks ga ovde implementira na uzbudljiv način, navodi Miss7.

Duboke i ozbiljne teme takođe se obrađuju na osetljiv i složen način. Vidimo kako se ljudi različito nose s pitanjem seksualnog nasilja – iz muške i ženske perspektive. Postavlja se i pitanje koliko daleko bi neko išao da zaštiti voljenu osobu. Šta ako niste sigurni da li je on ili ona zaista počinio zločin? Jer i gledaoci sve vreme, kako se radnja razvija, menjaju mišljenje. Da li je Stela ubica ili nije?

Tako da, ako vam je potrebna neka drama, Netfliks je pravo mesto za vas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: