Nagrada "Dobričin prsten" biće uručena glumcu Borisu Isakoviću

Glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2022. godini, "Dobričin prsten", biće dodeljena laureatu Borisu Isakoviću na svečanosti u nedelju, 3. decembra u 12 sati, na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Boris Isaković je 35. laureat ovog uglednog i najvišeg staleškog priznanja. Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i unikatne oslikane diplome na pergamentu.

U konkurenciji za Nagradu bilo je devet istaknutih glumica i glumaca: osim dobitnika, nominovani su i Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Gorica Popović, Anita Mančić, Branislav Milićević, Saša Torlaković, Tihomir Stanić i Rade Šerbedžija.

Sedmočlani žiri odluku je doneo 16.12.2022. godine, tajnim glasanjem i to većinom glasova, a radio je u sastavu: Vida Ognjenović, predsednica žirija, Jelisaveta Seka Sablić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Ksenija Radulović, Egon Savin i Ivan Medenica.

Podršku dodeli Nagrade dalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, a podršku organizaciji svečane dodele dao je Savez dramskih umetnika Vojvodine i Jugoslovensko dramsko pozorište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 30 idi na stranu