Kultura

Ponedeljak, 06.11.2023.

13:00

Netfliksova serija o Drugom svetskom ratu na vrhu gledanosti za manje od tri dana VIDEO

Netfliksova serija o Drugom svetskom ratu je postala pravi hit za manje od tri dana.

Izvor: index.hr

Netfliksova serija o Drugom svetskom ratu na vrhu gledanosti za manje od tri dana VIDEO
Foto: Profimedia

All the Light We Cannot See imala je premijeru u prošli četvrtak, a trebalo joj je manje od tri dana da se popne na vrh lestvice gledanosti. Serija se trenutno nalazi na prvom mestu lestvice u čak 67 zemalja.

Serija All the Light We Cannot See je bazirana na istoimenom romanu autora Entonija Doera, koji je osvojio Pulicerovu nagradu. Serija prati dvoje tinejdžera koji pokušavaju da prežive Drugi svetski rat: Mari-Laure le Blank (Aria Mia Loberti), slepu Francuskinju koja se skriva u gradu Sent-Malou, i Vernera Pfeniga (Luis Hofman), mladog Nemca koji je prisiljen da se bori za Treći rajh. Njihovi životi se neočekivano isprepliću u okupiranoj Francuskoj.

Film je režirao Šon Levi, koji je najpoznatiji po svom radu na komedijama Free Guy, Noć u muzeju i The Pink Panther, dok je scenario napisao Stiven Najt, kreator Peaky Blindersa. Ljubitelji romana nisu zadovoljni adaptacijom

Uprkos velikoj popularnosti, Netfliksova serija se našla na meti kritika. Ljubitelji Doerovog romana su razočarani serijom zbog velikih odstupanja od originalnog dela. Na primer, neki sporedni likovi su potpuno izbačeni iz dela, dok su neki od glavnih likova ubijeni, iako su u romanu preživeli rat.

"Nisam pročitala knjigu, ali sam pogledala seriju i bila je okej. Nije bila tako dobra kao što sam mislila da će biti, no svidela mi se glumačka postava", napisala je jedna gledateljka.

"Ovo je zapravo jako dobra serija. Ljudima nikako ne možeš ugoditi. Istina, knjige su gotovo uvek bolje nego njihove adaptacije, ali ne možete zanemariti kvalitet ovog scenarija. Meni se svideo", dodao je drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: