Kultura

Ponedeljak, 02.10.2023.

18:28

Tom Henks otkrio koji naučnofantastični film obožava

Tokom svoje bogate karijere Tom Henks je postigao izuzetan uspeh u brojnim dramskim, komičnim i istorijskim filmovima, zasluživši priznanje kritike i posebno mesto u srcima filmskih gledalaca. Međutim, jedan žanr u kome nije bio posebno angažovan bila je naučna fantastika.

Izvor: index.hr

Tom Henks otkrio koji naučnofantastični film obožava
Foto: Profimedia

Ako izuzmemo "Krug", za koji se tvrdi da je više tehnološki orijentisan zaverenički triler, onda se Henks pojavio samo u tri filma koja spadaju u pomenuti žanr. Godine 2012. glumio je u "Atlasu oblaka" Dejvida Mičela, a devet godina kasnije u "Finču", u kojem kreira robota koji će mu pomoći da preživi apokalipsu. Nedavno je imao ulogu u novom filmu Vesa Andersona "Asteroid City".

Henksa su nedavno pitali koji mu je omiljeni film u kojem nije glumio. I mnogi su bili iznenađeni kada je izrazio svoje divljenje prema "Luperu", naučnofantastičnom trileru reditelja Rijana Džonsona.

"Luper" je objavljen 2012. godine i besprekorno prepliće elemente putovanja kroz vreme, kriminala i distopijske fikcije u zadivljujuću priču. Film uvodi publiku u sumornu budućnost u kojoj je putovanje kroz vreme strogo zabranjeno i kontrolisano isključivo od kriminalnih organizacija, koje koriste ovu tehnologiju za izvršenje ubistava. Glavni lik po imenu Džo, koga igra Džozef Gordon-Levit, zadužen je za eliminisanje ciljeva poslatih u prošlost. Međutim, kada se ispostavi da je Džoova sledeća meta on sam iz budućnosti, stvari idu nizbrdo.
U filmu takođe glume Brus Vilis i Emili Blant, a na IMDB ima ocenu 7,4 od 10. Kritičari Rotten Tomatoesa dali su mu 93%, a publika 82%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: