Stiže igrani film o Bambiju: Evo šta nas očekuje

"Bambi" je sledeći crtani film koji će dobiti svoju igranu verziju nakon nekoliko prethodnih klasika kao što su "Kralj lavova" i "Mala sirena".

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Divna priča koju su zavolela deca širom sveta i koja govori o iskustvu odrastanja, bolu i patnji, ljubavi i sreći, dobiće igranu verziju na filmskom platnu.

Film je trenutno u pretprodukciji i ideje se još pojavljuju na okruglom stolu. Poznato je da će na scenariju raditi Lindzi Anderson Bir, dok se za režiju navodi Sara Poli, dobitnica Oskara za najbolji adaptirani scenario u filmu "Žene govore".

Današnji roditelji su osetljiviji nego ranije

Upravo je Anderson Bir u intervjuu za Kolajder spomenula način na koji će pristupiti snimanju ovog filma. Kako tvrdi, animirani film o Bambiju iz 1942. godine nije poznat široj publici, pa će morati da bude adaptiran za nove generacije.

"Stvar je u tome što je Bambi prelep film. Malo je drugačiji od onoga na koji je moderna publika navikla", rekla je Bir.

"Da ne kvarim zaplet, postoji trenutak smrti majke za koji mislim da su neka deca, neki roditelji osetljiviji ovih dana nego što su bili u prošlosti. I zato ga nisu pokazali svojoj deci", ona je dodala.

"Mislim da postoji način da se ažurira Bambijeva priča"

Kao što je slučaj sa klasičnim delima, i Bambi će biti prilagođen uslovima današnjih generacija. Zbog ovih i ranijih navoda, navodi se da će priča morati da se ispriča na drugačiji način.

"Mislim da postoji način da ažuriramo Bambijevu priču. Naš pogled na to je bio da mu damo malo više prostora. Mislim da bi ta opcija danas mogla zainteresovati decu da se više povežu, a takođe bi koristila izvornom materijalu", kaže Bir.

"Postoji čitava generacija dece koja nikada nije videla original. To se razlikuje od, recimo, "Aladina" i "Male sirene" ili drugih filmova na vrhuncu 90-ih koje su definitivno već gledali. Ne mogu da vam kažem koliko sam dece upoznala a a koja nikada nisu pogledala Bambija, što je šteta", rekla je na kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 30 idi na stranu