Počelo snimanje novog domaćeg filma "Mraz"

Reditelj i scenarista Pavle Vučković snima film "Mraz“ čija je priča zasnovana na mitu iz istočne Srbije, najavio je FIlmski centar Srbije (FCS).

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/PopTika
Foto: Shutterstock/PopTika

Vučković je dramu koja istražuje verovanja, hrišćansku tradiciju, sujeverje i psihologiju likova kroz žanrovske elemente detektivskog filma, trilera i fantastike, počeo snimati 7. septembra u manastiru Pavlovac na Kosmaju, kaže se na sajtu FCS-a.

Filmska ekipa se uskoro seli u selo Braćevac, a planirano je da snimanje "Mraza“ traje 30 dana na lokacijama u blizini Beograda, Negotina i Lepenskog Vira.

Glavna junakinja, detektivka Mirjana odlazi u istočnu Srbiju da ispita nestanak jedne devojke, ali njena policijska istraga s vremenom prerasta u lično preispitivanje, kaže se o filmu.

Glavnu ulogu tumači Kamka Tocinovski iz Severne Makedonije, a pored nje u "Mrazu“ su crnogorski glumci Lara Dragović i Mirko Vlahović, kao i Vesna Trivalić, Jovo Maksić, Jovan Belobrković i Zlatan Vidović.

Novo ostvarenje reditelja "Paname" (2015) i "Zaštite pre svega" (2023), podržao je na konkursu FCS, čija je komisija ocenila da "u maniru hibridne matrice trilera i horora, autor vešto uspostavlja glavnu žanrovsku liniju detektivskog filma".

Ekipu srpsko-crnogorsko-severnomakedonske koprodukcije čine i direktor fotografije Đorđe Arambašić, scenografkinja Livija Mikić, kostimografkinja Magdalena Klašnja, maskerka Jasmina Mina Lilić i snimatelj zvuka Igor Popovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 30 idi na stranu