Rešena večita misterija: Zašto se Džek nije popeo na improvizovani splav pored Rouz i spasio se?

Svaki gledalac kultnog filma "Titanik" zasigurno se bar jednom zapitao zašto se, pobogu, glavni lik Džek (Leonardo Dikaprio) nije popeo na improvizirani splav pored Rouz (Kejt Vinslet) i tako spasio svoj život. No, izgleda da je misterija jednom zauvek rešena.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Profimedia, Landmark Media
Foto: Profimedia, Landmark Media

Večnu misteriju sada je rešio reditelj filma Džejms Kameron, otkrivši da je sproveo naučnu analizu i došao do saznanja da je tu mogla da preživi samo jedna osoba.

"Napravili smo naučnu studiju kako bismo celu ovu stvar zaustavili i jednom zauvek joj zabili kolac u srce. Obavili smo temeljnu forenzičku analizu sa stručnjakom za hipotermiju koji je reprodukovao splav iz filma", otkrio je Kameron.

Dalje je pojasnio detalje analize.

"Uzeli smo dvoje kaskadera iste telesne težine kao Kejt i Leo. Stavili smo ih u ledenu vodu sa senzorima svuda okolo, kao i unutar njih, i testirali smo jesu li mogli da prežive, koristeći razne načine. Odgovor je bio da nije bilo šanse da su oboje ostali živi. Samo jedna osoba je mogla da izvuče živu glavu", objašnjava reditelj, pa nastavlja:

"Džek je trebalo da umre. Oni su kao Romeo i Julija. To je film o ljubavi, požrtvovanosti i smrti. Ljubav se meri žrtvom… Možda nakon 25 godina više neću morati da se nosim sa ovim", rekao je Kameron.

On je najavio i kako će nakon sprovedene analize napraviti nešto "posebno" što će se prikazati u februaru, kada se poklapa i 4K restauracija "Titanika" koja bi trebalo da bude prikazana u bioskopima 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu