Tarantino otkrio koga smatra najboljim glumcem svih vremena

Ikona filma i stila, Kventin Tarantino verovatno je najuticajniji reditelj 21. veka. Njegova vladavina u svetskoj kinematografiji počela je početkom 1990-ih i traje do danas. Za to vreme, dao je šansu i radio sa mnogim uspešnim, velikim ali i zaboravljenim glumcima.

Izvor: cityexpert
Podeli
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Za 30 godina karijere, radio je sa nekim od najhvaljenijih glumaca u industriji, uključujući Leonarda Di Kaprija, Džona Travoltu, Semjuela L. Džeksona, Breda Pita i Umu Turman, ali svojeremenu veliku pažnju medija je privukla eklektična postava njegovog filma Džeki Braun iz 1997. godine. Da podsetimo, u filmu su se pojavili Pam Grir, Robert Forester, Semjuel L Džekson, Majkl Kiton, Kris Taker i Robert De Niro.

Džeki Braun je Tarantinovo remek delo u kom svaki lik je specifičan na potpuno svoj način i svakom liku je dozvolio da prodiše. Pem Grir je glumila naslovnu stjuardesu koja manipuliše, bori se i nadmudruje sa raznom ekipom smutljivaca i negativaca. Ipak, i pored niza likova, Tarantino je izdvojio jednog. U pitanju je Robert de Niro koji je odglumio lik Luisa Gare.

"On zaslužuje svoju reputaciju verovatno najvećeg glumca svoje generacije. Mislim da je on najbolji glumac na svetu. Nikada nisam video glumca tako potpuno zaokupljenog likom. On prosto živi tog lika i radi na njemu iz minuta u minut", rekao je Tarantino u jednom od intervjua.

Možda ipak poznatiji po radu sa Martinom Skorsezeom na filmovima Taksista, Pobesneli Bik i Mean Streets, izvođenje Roberta De Nira u Džeki Braunu Kventina Tarantina svrstava se među najbolje u njegovoj sjajnoj karijeri.

Na pitanje da li mu je ostala želja da sarađuje sa nekim glumcima za koje smatra da su veličanstveni u svom poslu, Tarantino je ko iz topa odgovorio – Šon Pen i Nikolas Kejdž. Pena najviše ceni u filmu Karlitov put i smatra da ima "čistu harizmu seksualnog nasilja". Za Nikolasa Kejdža smatra da je jedinstven i da nikad nije video čoveka koji je toliko puta loše odabrao uloge i opet uspeo da dođe do prilike da se dokaže.

Tarantino je najavio kako će snimti još jedan, deseti film, nakon kog će otići u penziju i neće više snimati. Ostaje samo da vidimo da li će se u njemu naći mesta za Šona Pena ili Nikolasa Kejdža, ili će možda rešiti da ponovo reprizira saradnju sa Robertom de Nirom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu