Nagrađivani domaći film "Otac" i u bioskopima u Americi

Nagrađivani domaći film "Otac" reditelja Srdana Golubovića naći će se uskoro i u američkim bioskopima nakon što je firma The Match Factory iz Kelna prodala prava za distribuciju Golubovićevog ostvarenja i za teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Film "Otac" osvojio još dve nagrade

Đorđe Joksimović o kome je snimljen film "Otac": Čekam odgovor da mi vrate decu VIDEO

U toku narednih deset godina američki bioskopi, kao i virtuelne "dvorane" imaće pravo na prikazivanje filma, uz mogućnost distribucije u najmanje pet tamošnjih gradova. Osim što je film dostupan i za američku publiku, ostvarenje koje je publika prošlogodišnjeg 70. Berlinala proglasila najboljim filmom, prikazivaće se uskoro i u Francuskoj i Nemačkoj, učesnicama u koprodukciji filma.

Turska, Švajcarska, Južna Koreja, Litvanija, Irska, Velika Britanija, Grčka, Kipar, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati, Alžir, Egipat, Iran, Irak, Jordan, Kuvajt, Liban, Irak, Sudan, Maroko su zemlje u kojima je do sada prodato pravo za prikazivanje domaćeg filma "Otac".

Nakon svetske premijere u Berlinu, filmom "Otac" otvoren je prošlogodišnji FEST, i ta domaća drama sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi odmah je napunila bioskopske sale. Odmah potom zbog proglašenja pandemije koronavirusa prikazivanje filma se sa velikog platna preselilo na onlajn "platno", u bioskopu MOJ OFF.

"Otac" je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja - postaje heroj.

Pored Gorana Bogdana, u ostalim ulogama našli su se i Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jova Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović. U ulozi dece: Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu