Miki Rurk u filmu o pravoslavnom svecu: "Verujem samo u Božja čuda"

Proslavljeni holivudski glumac Miki Rurk glumi u novom grčkom filmu "Božiji čovek", koji govori o Nektariju Eginskom, poznatom i kao Nektarije Čudotvorac.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images/Tommaso Boddi
Foto: Getty Images/Tommaso Boddi

Aris Servetalis tumačiće ulogu samog Nektarija Čudotvorca, dok Rurk igra paralizovanog čoveka kojeg je ovaj grčki svetac izlečio, što se i smatra njegovim poslednjim čudom, prenosi grčki Orthodox Times.

Kako je glumac otkrio, on je bio vernik, ali je veru izgubio kada mu je brat preminuo mlad, u 20. godini. Najzaslužniji za povratak vere u Rurkovu dušu je sveštenik po imenu Piter, koga je glumac poznavao čak 23 godine.

"On je premunio prošle godine. Razgovarali smo o Bogu i zagrobnom životu. Čuda se ne dešavaju često, mada ljudi veruju u njih. U jednom posebno teškom trenutku, otac Piter mi je rekao: 'Bog čuje da ga zoveš, ali neće podići slušalicu onda kada ti to hoćeš'", ispričao je Rurk.

Što se Nektarija Eginskog, "protagoniste" filma tiče, na holivudsku zvezdu je priča o njegovom životu ostavila veoma jak utisak.

"Bio sam veoma dirnut njegovom smirenom prirodom i duhovnošću, kada sam čitao o njegovom životu. U životu sam osetio i mala i velika čuda. Ne verujem u sreću, novac i mir. Verujem samo u Božja čuda, ali i u to da svako od nas mora doneti odluke o svom životu", rekao je Rurk.

strana 1 od 24 idi na stranu