Stigao poslednji u nizu: Da li je posle 42 godine ovo poslednji film o Skajvokerima?

Nekada davno u dalekoj galaksiji... Fanovi serijala filmova o ratovima zvezda konačno su dočekali poslednji, deveti, film ove naučnofantastične sage. Rej, Fin, Po, Leja, Vuki i mnogi ostali akteri ove filmske sage zajedno su poslednji put odigrali svoje uloge u filmu "Star wars: Uspon Skajvokera".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty/Rich Fury / Staff
Foto: Getty/Rich Fury / Staff

Tekst ne sadrži spojlere iz filma.

Priča Zvezdanih ratova smeštena je u daleki svemir i priča je o borbi dobra i zla. Ništa drugačije nije bilo ni u ovom filmu, u kojem je zaokružena iskonska saga o Skajvokerima. U ovom, kao i u prethodnih nekoliko filmova novijeg datuma, rodila se nova legenda koja kreće u konačnu bitku za slobodu.

Serijal filmova koji je započeo pre 42 godine i dalje ima veliku publiku koja i dalje želi da sazna šta se dešava sa omiljenim starim i novim likovima ove naučnofantastične sage. Film obiluje akcijom, pa vam ni u jednom trenutku neće biti monoton i bez radnje, odnosno držaće svu vašu pažnju. Specijalni efekti su fenomenalni, a pojedini će vas ostaviti bez daha.

"Film se ne nastavlja odmah na sledeći. Prošlo je neko vreme. Ovaj film je avantura na koju grupa ide zajedno. Jedna od divnih stvari u ovoj priči je dinamika likova, fantastični su zajedno", istakao je ranije reditelj Džej Džej Abrams.

Foto: Getty/Rich Fury / Staff
Foto: Getty/Rich Fury / Staff

I dok je generacija koja je stasala uz ove filmove za heroja imala mlađanog Luka Skajvokera, kojeg je glumio Mark Hamil, sadašnja generacija ima Reju, "samo Reju", koju tumači fantastična Dejsi Ridli.

"U tebi sada živi hiljadu generacija, ali ovo je tvoja borba. Uvek ćemo biti uz tebe. Niko nikad ne ode zaista", reči su koje Reji odzvanjaju u glavi i motivišu je da nastavi da se bori protiv zlog Kajlo Rena, kojeg je igrao Adam Drajver.

Kritike stranih medija ipak nisu ni naklonjene najnovijem filmu niti skroz negativne. Naime, kako navodi portal "Indiewire" sa svetske premijere ljudi su izašli ili oduševljeni ili veoma razočarani.

Foto: Getty/Rich Fury / Staff
Foto: Getty/Rich Fury / Staff

Najverniji fanovi imali su priliku da sinoć prvi u Beogradu odgledaju poslednji u nizu filmova Ratovi zvezda, a po reakciji publike, moglo bi se reći da su tvorci ovog nastavka na pravi način završili sagu o borbi dobra i zla.

Film je pun obrta, akcionih i dobro odrađenih scena, koje načinom snimanja i prelaskom iz jedne na drugu scenu podsećaju na one stare filmove.

Nećemo vam odavati o čemu se sve radi u filmu, ali ćemo vam preporučiti da odete u bioskop i uživate u dva sata zanimljivog akcionog ostvarenja. Ipak, čini se da ipak ovo nije kraj priče o borbi dobra i zla u jednoj tako dalekoj galaksiji, ali ni o Skajvokerima.

Glavne uloge tumače Keri Fišer, Mark Hamil, Adam Drajver, Dejzi Ridli, Džon Bojega, Oskar Ajzak, Entoni Danijels Naomi Eki, Donal Glison, Ričard E. Grant, Lupita Njongo, Keri Rasel, Jonas Suotamo, Keli Mari Tran i Bili di Vilijams.

Piše: B. Gigović Grubić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu