Mađarski film "Ruben Brandt, kolekcionar" - najbolje ostvarenje na Dunav film festu

Nagrada "Dunavska lađa", za najbolji film na drugom međunardnom filmskom festivalu podunavskih zemalja "Dunav film fest" u Smederevu, pripala je jednoglasnom odlukom žirija mađarskom filmu "Ruben Brandt, kolekcionar" reditelja, scenariste i producenta Milorada Krstića, saopštili su danas organizatori festivala.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2019.

11:13

Mađarski film
Foto: Flash100/depositphotos

Nagradu za najbolju režiju dobio je Kornelije Porumboiu za rumunski film "Zviždači", dok su Maja Todorović i Ana Marija Rossi osvojile Nagradu za najbolji scenario za domaći film "Ajvar".

Glumica Helena Zengel je dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, za ulogu Beni u nemačkom filmu "Izvan sistema". Istovremeno, mladi žiri festivala dodelio je nagradu za najbolji film u takmičarskom programu "Dunavska lađica" bugarskom filmu "Otac", reditelja Kristine Grozeve i Petra Valčanova. Mladi žiri kao najboljeg mladog autora nagradio je reditelja, scenaristu i producenta debitanta Milorada Krstića za film "Ruben Brandt, kolekcionar", dok je nagrada za najboljeg glumaca dodeljena Františeku Belešu za ulogu Adama u slovačkom filmu "Neka bude svetlost" reditelja Marka Škopa.

Posebno priznanje dodeljeno je Jonasu Dasleru za ulogu Frica Honka u nemačkom filmu "Zlatna rukavica" reditelja Fatiha Akina. Publika je na ovogodišnjem festivalu imala priliku da u takmičarskom programu pogleda osam filmova kinematografije podunavskih zemalja. Tokom festivala, od 20. do 25. avgusta, prikazano je ukupno 40 aktuelnih filmskih ostvarenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: