Film "Preko svih granica" zatvara 65. Martovski festival

Projekcijom filma "Preko svih granica" o životu mlade ruske gimnastičarke, sutra se zatvara 65. Martovski festival u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2018.

08:56

Film
Foto: Youtube Screenshot/ IDFA

Film "Preko svih granica" prikazuje život ruske gimnastičarke Rite, koja se priprema za Olimpijske igre u Brazilu i prolazi kroz fizički i mentalno iscrpljujuće treninge.

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma otvoren je 28. marta, a u takmičarskom delu u različitim selekcijama prikazano je 80 filmova.

Na otvaranju je premijerno prikazan film "Zemlja utopija" Jelene Stlice.

U takmičarskom dokumentarnom programu prikazani su filmovi "Druga strana svega" Mile Turajlić, "Kad bih mogla da biram" Žarka Sebića, "Isti" Dejana Petrovića, "Film jednog kamiondžije o bratu kamiondžiji" Miloša Ljubomirovića, "Trag boje" Nikola Gačpara, "Enkel" Aleksandra Reljića.

Prikazani su i filmovi "Sale no Mobarak" Vojina Ivkova, "Nana" Miladina Čolakovića, "Posao iz snova" Zorana Ćatića, "Svitanje" Haviera Ekstremera Rodrigeza, "Zašto je Dragan napravio orkestar" Nikole Spasića i "Adam Fuss, kroz prirodu i pejzaže" Svetlane Cemin.

Sutra su na repertoaru od 15.00 dokumentarni filmovi "Zarobljeno vreme", Milana Nikodijevića i "Sunce vrati se", Milice Jokić, a od 17.00 "Vongar" Andrijane Stojković i "Oni žive" Gorana Nikolića.

Ulaznice za projekcije po ceni od 200 dinara u prodaji su na blagajni Doma omladine Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: