“Vukovar – poslednji rez” osvojio nagradu u Sarajevu

Na upravo završenom 12. Sarajevo film festivalu, najvećem i najznačajnijem festivalu u regionu, dokumentarni film Janka Baljka i Draga Hedla „Vukovar – poslednji rez“ nastao u produkciji B92, dobio je nagradu „Human Rights Award“. Nagrada za ljudska prava dodeljuje se za najbolji dokumentarni film iz “Regionalnog dokumentarnog programa” koji obrađuje tematiku ljudskih prava

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.08.2006.

17:09

Default images

Uoči odlaska na festival, reditelj Janko Baljak je izjavio da smatra da je prikazivanje ovog filma u Sarajevu izuzetno važno jer ta dva grada, Vukovar i Sarajevo, simbolišu stradanje i razaranje tokom ratova devedesetih godina.

Dokumentarni film „Vukovar - poslednji rez“ u 103 minuta na jedinstven način, bez ijednog komentara, samo pomoću obilja autentičnog dokumentarnog materijala i izjava učesnika i svedoka, govori o opsadi i padu Vukovara 1991. godine.

Film je premijerno sa velikim uspehom prikazan na Festivalu dokumentarnog filma u Zagrebu, zatim na FEST-u u Beogradu, prestižnom Filmskom festivalu u Minhenu a biće prikazan i na mnogim drugim festivalima uključujući za dokumentarni film najznačajniji „Međunarodni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu“.

B92

Pogledajte B92 specijal "Vukovar - poslednji rez"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: