Savet: Predlog o spajanju SKC i DKSG je brzoplet

Nacionalni savet za kulturu održao je 9. marta 2017. godine svoju pedeset drugu redovnu sednicu na kojoj je predstavnik Ministarstva kulture i informisanja upoznao članove sa dinaminkom izrade Strategije razvoja kulture u Republici Srbiji.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 10.03.2017.

11:10

Savet: Predlog o spajanju SKC i DKSG je brzoplet
Foto: nsk.gov.rs

Nacionalni savet za kulturu je izrazio zabrinutost zbog "brzopleto donetog predloga Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja o 'fuzionisanju' Studentskog kulturnog centra i Doma kulture Studentski grad. Svaka od te dve kuće imala je zasebnu i veoma značajnu istoriju o kojoj ne treba posebno govoriti. Dom kulture Studentski grad je u ovom trenutku najaktivnija kulturna institucija na Novom Beogradu. Poređenje sa centrima u kojima postoji po jedan studentski kulturni centar, što je iskorišćeno kao argument za ovu ideju, ne stoji budući da Beograd ima dva državna univerziteta i veličinom daleko prevazilazi druge centre u Srbiji. Nacionalni savet za kulturu daje punu podršku urednicima Doma kulture Studentski grad u očuvanju autonomije njihove institucije", stoji u zvaničnom saopštenju.

Problematika domova kulture predstavljaće jednu od tema koja će se razmatrati na narednoj sednici Saveta.

"NSK se takođe zalaže za što hitnije formiranje radne grupe koja će izraditi tekst Zakona o pozorištu, koji mora proizaći iz buduće Strategije, radi zaštite scenske delatnosti u nekada razgranatoj a danas ugroženoj mreži domova kulture, piše u saopštenju Saveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: