Otvaranje Muzeja nasilja

Autentični javni arhiv medicinske dokumentacije osoba koje su doživele nasilje prvi put će biti otvoren u obliku jedinstvene umetničke postavke u sredu 6. februara u 19h u galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda.

Izvor: seeCULT.org
Podeli

Muzej nasilja
Sreda, 6. februar u 19h
Podroom, KCB
Trg Republike 5
Postavka će biti otvorena do 22. februara
Radno vreme: svaki dan od 12 do 20h, osim nedeljom

Muzej nasilja je javni arhiv medicinske dokumentacije osoba koje su doživele nasilje, u obliku umetničke postavke i diskusione platforme. Eksponati se pronalazi u medicinskim nalazima, kao krajnjim konsekvencama govora mržnje, stereotipa, predrasuda, diskriminacije i fizičkog nasilja.

Glavne eksponate izložbe u Podroomu čine rendgenski snimci, lična svedočenja i medicinska dokumentacija o povredama zadobijenim u javnom i privatnom prostoru, koje su posledica diskriminacije, nasilja u porodici, vršnjačkog nasilja, kao i nasilja nad manjinskim i marginalizovanim društvenim grupama.

Izložba će biti otvorena do 22. februara, a realizuje je KulturPark, uz podršku USAID-a, preko Instituta za održive zajednice.

KulturPark je osnovan 2011. godine u Beogradu sa ciljem da kroz pokretanje posebnih programa u kulturi i aktivnog pristupa mladih u kreiranjima kulturnih politika promoviše i afirmiše angazovanu umetnost i kulturu ljudskih prava.

Projekat “Muzej nasilja” najavljen je krajem 2012. godine tribinama u galeriji Podroom KCB-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu