Filmski festival u Rijeci otvara film iz Srbije

Filmski festival Motovun, koji se ove godine održava u posebnom putujućem izdanju, pod naslovom "Motovun putuje", gostovaće od 6. do 8. avgusta u Letnjem art-kinu u Rijeci s tri kratkometražna filma i tri filma dugog metra.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

14:10

Filmski festival u Rijeci otvara film iz Srbije
Motovun/Foto: Depositphotos/Yurephoto

Program otvara srpska komična drama "Moj jutarnji smeh", u nastavku sledi francusko-belgijska drama "Zaposlene devojke", a gostovanje zatvara nagrađivana čileanska istorijska drama "Belo na belom".

"Moj jutarnji smeh" priča je o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana i celoj jednoj generaciji odgajanoj "pod staklenim zvonom", koja konačno mora preuzeti odgovornost i suočiti se sa životom.

Po oceni kritike film je retko dobro skrojeno filmsko delo, naslednik crnog talasa i drama koja će gledaoce nasmejati ili komedija koja će ih rasplakati.

Francusko-belgijska drama "Zaposlene devojke" prati tri seksualne radnice koje svakodnevno odlaze iz Francuske u Belgiju kako bi radile svoj posao i priča je o radnicama bordela, majkama, suprugama i devojkama u potrazi za svrhom, svakodnevnim junakinjama u neprekidnoj borbi za porodicu, opstanak i dostojanstvo.

Špansko-čileanska istorijska drama "Belo na belom" dobitnik je nagrade za najbolju režiju u programu Horizonti Venecijanskog festivala i postavlja bolna pitanja o problematičnom odnosu estetike, morala i lične i društvene odgovornosti.

Pre dugometražnog filma biće prikazani i filmovi kratkog metra - crnogorska drama "Posjeta" Đorđa Vojvodića, francuska komedija "Letnji post" i iranska drama "Zmajevi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: