"U seriji 'Bolji život' Siniša Pavić je naslutio raspad Jugoslavije"

Najveće serije jugoslovenske televizije nemoguće je zamisliti bez njenog imena, koje im je otvaralo uvodne špice. Mada je zahvaljujući glumačkim bravurama u pozorištu ovenčana najprestižnijim nagradama, Svetlana Ceca Bojković ono najvažnije priznanje, a to je ljubav publike, duguje heroinama koje su obeležile jednu TV epohu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2018.

08:00

Foto: Screenshot, Youtube

"Serija 'Bolji život' ima pečat vremena u kojem se snimala, i ono je doprinelo njenoj popularnosti. Ispunilo ju je duhom koji se ne može objasniti, ali očigledno postoji. Zbog toga se i danas gleda s toliko ljubavi i nostalgije, jer nam dočarava vreme koje je zauvek prošlo. To se poklopilo i sa raspadom Jugoslavije, sa atmosferom koja je vladala u narodu. Ako malo bolje pogledate, možete videti da je Siniša Pavić kroz neke detalje naslućivao da će se dogoditi raspad", rekla je glumica Svetlana Bojković u intervjuu za Večernje novosti.

Ona je, odgovarajući na pitanje o tome kako su je obeležile uloge u serijama Siniše Pavić, rekla da je zahvalna njemu, jer je umeo da prati glumce i razvija seriju prema njihovim ulogama, kao i da je u njegovim ostvarenjima odigrala najrazličitije uloge.

"Antonija ('Srećni ljudi') je potpuno drugačiji karakter od Emilije ('Bolji život'), a to me od samog starta privuklo. Mnogo sam se zabavljala tumačeći je. Njen odnos sa zetom bio mi je posebno zanimljiv, a i gledaocima. Sećam se, kad su se Srećni ljudi prvi put emitovali, jedne prilike kupovala sam novine u Kosovskoj ulici i prodavac me pita: 'Je l' ti se udala ćerka?' Odgovorila sam mu da još nije, a on mi je uzvratio: 'Pa, neće ti se vala nikad ni udati dokle god budeš igrala onakve tašte. Pazi šta radiš'. Gluma je profesija u kojoj stalno istražujete, težeći da igrate različite karaktere. Nijedan glumac ne bi voleo da bude upamćen po jednoj ulozi. Uvek nastojimo da budemo drugačiji, ali publika nas pamti po onim likovima koje vole", rekla je Bojkovićeva.

Ona je rekla i da je popularnost koju je doživela zbog serija nikada nije opterećivala, te da je nastojala da joj se i ne obazire.

"Popularnost sam prihvatala na zdrav način. Kao prateću stvar u ovom poslu. Nikada nije uticala na moju ličnost, da pomislim o sebi da sam nešto više i bolje. Ja sam se, jednostavno, malo pravila luda na tu pojavu i živela svoj život", rekla je glumica.

Ona je dodala i da je optimista kada je reč o savremenoj produkciji TV serija.

"Produkcija je porasla, radi se mnogo serija. Da biste dobili kvalitet, potreban je i kvantitet, da možete da proberete ono što je dobro. Upravo se završila divna serija 'Jutro će promeniti sve', 'Koreni' su takođe dobri, a tu su i 'Senke nad Balkanom' i 'Žigosani u reketu'. Kvalitet se poboljšao i verujem da će se održati", rekla je Bojkovićeva i istakla da se nekada mnogo više pažnje obraćalo na to da televizija bude edukativni medij.

"Živimo u vremenu u kojem caruje gledanost, pa otuda i rijaliti programi. Ne vodi se računa o vrednostima. A publika će da gleda šta god joj servirate. Ranije su se birali tekstovi za televiziju kao u pozorištu, da imaju poruku. Danas je važno samo da se zabavi i zaglupi narod. I da se zgrne novac", zaključila je Svetlana Bojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: