Utorak, 27.11.2012.

16:10

Dačić za B92: Stiže podrška SAD

Premijer Ivica Dačić, nakon razgovora sa američkim zvaničnikom Filipom Rikerom, za B92 kaže da stiže podrška američkih investitora da ulažu u Srbiju.

Izvor: B92

Daèiæ za B92: Stiže podrška SAD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

O zasto u ovoj vukojebini sam ja odrast'o...

pre 11 godina

Srbija je jedna selendra. Politicari cobani, ali ne oni koji cuvaju ovce tako sto im naprave neko sigurno mesto za nocenje, od kise, snega i vetra, od vukova i vode ih na odredjene pasnjake. To su oni cobani koji ne zele da rade, da naprave red, a cije ovce lutaju po ledinama bez zelene trave, bez ikakvog reda bleje, kukaju, traze hranu, beze same od vukova kud koja, sudaraju se medjusobno, traze zaklon. Njihove jagnjadi je sve manje, a cobani ih jure da ih sisaju, muzu, tuku prutom ako se suprotstave. Na kraju kazne ih posto nisu dovoljno uhranjene, jer nisu same sebe nahranile bezeci od predatora i lesinara tako sto im oderu ono malo koze, pa pojedu koju prvo dohvate. Ima doduse i privilegovanih ovaca, ali to su neki hibridi koji su od silne gladi poceli da jedu sopstvenu vrstu, pa prezivljavajuci nekako, pa samim tim cesce daju vunu. Njih cobani neguju za sebe. A vukovi iz podzemlja vrebaju, slade se kada god pozele, jer ovce niko ne cuva. Toliko su jaki vukovi, krupne zverke, dobro uhranjene pa im se cobani ne suprotstavljaju. A oko tog velikog sela zive sve druge vrste u redu, miru, slozi i izobilju. Njihovi cobani rade, sagradili su torove za sve vrste, svako ima svoj zaklon. Hrane ih, paze od vukova, neguju. Imaju i pse cuvare, i ne cuvaju samo ovce. Bave se i drugim poslovima. Razvijaju se. Jedino u ovoj selendri ovce ne znaju za bolje, pa su srecne ako naidju na neko zaostalo parce trave da im utoli glad na mesecnom nivou. I veruju svom cobaninu kome je ime Vlada da ce naterati komsije iz razvijenijih mesta da dovedu svoje ovce, druge korisne vrste i mehanizaciju u ovu vukoj..inu?! Hahaha Da, da! Evo, samo sto nisu. Ako neka ovca uspe da pobegne, dobro je. Samo morala bi da zna da postuje neka pravila van granica selendre, da je ne bi deportovali, inace ce se sigurno snaci i ziveti dostojanstveno. Ako se neka i vrati, to znaci da je i zasluzila da je cobanin Vlada odere i natakne na razanj.

Giovanni

pre 11 godina

Taj mali Ivica je do jučer pljuvao po Amerima a danas sjedi sa njima i smije se široko preko usta. Kosntanta srpske politike je da nema konstantu. Najlakše je sa Srbima vodit politiku, zezneš ih a oni opet an lijepo. Nije ni čudo da svako u regiji vodi uspiješnu politku protiv Srbije.

Intelektualac

pre 11 godina

Posle susreta sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, premijer Srbije se u izjavi za B92 osvrnuo na nekoliko stvari pomenutih u tom razgovoru, a jedna od najvažnijih je ta da će stići najavljena podrška Hilari Klinton da se ohrabre američki investitori da ulažu u Srbiju.

Jesam JA OVO DOBRO RAZUMIO? Premijer PRIMIO ZAMJENIKA POMOĆNIKA DRŽAVNOG SEKRETAR??
E jeste suverena zemlja svaka vam cast!! I to zamjenika iz neprijateljske zemlje.... Je je vratit ćete se vi u Kosovo...

misko

pre 11 godina

a ko ti je to prijatelj?onaj sto ti otima ono sto je za sve srbe najsvetlije kosmet?onaj sto te bombardovao i zatrovao cijelu srbiju?a da mozda su tvoji prijatelji jer te zovu na dorucak .srpski nisu niti ce ikad vise biti.

Zoran

pre 11 godina

.... Ilija : Danice , šta bi ti rekla kada vidiš ovu fotografiju ?
Danica : ..pa pitaju gdje ima fazana !!
Ilija : e , Danice ,danice , vidiš da ništa ne znaš . Oni provjeravaju kakvo je raspoloženje u narodu ....

e tako amerikanci sada ne daju neke gorke pilule , već sa određenom aromom , prijatnijim ukusom da bi pacijent lakše progutao . Tako je i u smislu vlasti . Oni su razbili Srpsku radikalnu stranku , uzeli Tomu , Vučića .... pa potom dačić .... Odveli ove negdje u inostranstvo formirali im "patriotsku" stranku , pustili retoriku po volji naroda , narod izabrao , e sad oni imaju široko polje za djelovanje preko tako voljom naroda izabrane vlasti , dakle da se lakše proguta gorka pilula .
Mi smo u Republici Srpskoj već imali takvo iskustvo pre 10 godina . U to vrijeme je bilo govora čak o zabrani djelovanja sds . No , oni dobiju izbore ,a potom pod pritiskom potpišu sve što im je bilo potureno , izvještaj komisije o Srebrenici ,protivustavno prenošenje ovlaštenja na nivo bih , formiranje nekih ministarstava na nivou bih , formiranje zajedničke vojske ( a koje su na par godina ranije bile u brutalnom ratu bez zarobljenika ) , formiranje firmi na nivou bih , elektroprenos , agencije za indirektno oporezivanje i još mnoštvo raznih takvih agencija ( e sad kakva je razlika sa aspekta prava između npr . poreske uprave i agencije za indirektno oporezivanje ) itd... formran je pdp kao stranka u kabinetu visokog predstavnika .....

Zoran

pre 11 godina

ZAMENIK POMOCNIKA...
za SAD uopšte nije bitna pozicija, naziv funkcije...
Oni svoje službenike, dobro upoznaju sa tematikom, čak se neko vrijeme bave "problemom", a potom kao ..... dolaze na balkan ili beograd. Recimo Zbignjev Bžežinski je u toj konstelaciji, važniji od američkog predsjednika. Uloga predsjednika SAD je simbolička, udar na njega je simbol udara na američki poredak i američki novi svjetski poredak, Njegova ovlaštenja, naime koriste drugi, a to su razna odjeljenja za strateške studije, savjetnici pa i pomoćnici... Zamislite npr. Džordža Buša mlađeg, da li vi vjerujete da on može samostalno da upravlja samim sobom, a ne najmoćnijom državom na svijetu.

VV

pre 11 godina

Zamenik pomocnika sekretara je jako bitan faktor. Sad ce svi da pohrle ovde, propasce Amerika. Kuku Ivice, sta uradi!

Prethodnik mu je bar bio kafe-kuvarica, ovaj se za sada samo sastaje sa njima.

mmmm

pre 11 godina

a da beogradjani ne misle da ne brinem o njima.slušajte dobro gospodo ameri.ovo govorim samo jednom.pogurajte prokop da bude što pre stanica kako dolikuje jevropi:kad dodjem vozom iz nova sada da znam da sam u jevropu došo a ne u bombaj.da nema greške.(metro će kanda francuzi)e onda taj grad na vodi (ima projekat jedno dve decenije znači za naše uslove sazorilo kao dunje na kredencu)sve gotovo.tu sve banke što imate i kompanije poznate zgrade da napravite i luks stanove za te što će raditi i to vatajte reda biće tu jagme kinezi ;rusi;eu;brik;nesvrstani itd.kažu nova svetska poslovno diplomatska hipofiza.tu što se izdivani samo na overu u savet bezbednosti ja vam kažem.eto pitajte vuka. to brez vas ne može proći pa vi ste još impera da se ne lažemo.pa jon deer i tako to u rakovici to sa draganom ivicom i vučićem utanačiti nije problem. a i u novi sad i niš new tehnology svetsko a naše što ne i ševac i tesla srbija a baterije litijumske i sve domaće samo vaše know how onako gospodski i kontrola kvaliteta i robota ima da cenom obori sve sa nogu a i kvalitetom(kažu tesla s brži od bmw m5 amg već sad samo malo skupo.samo bez gmo, komtrade i tih vaših trikova (kod nas na radnim akcijama davali broma prosto brate i nije tako otrovno)mi tek treba da se množimo žrtvovali se za svet u svim ratovima ta zaslužili smo treba to priznati srbiji i valorizovati!

ПЕТАР ВЕЛИКИ

pre 11 godina

Знам да не можемо ми америма да ударимо шамар и ако би то радо учинио кад бих могао. Али не морамо да трпимо будалаштине помоћника од помоћника за за****** као и мудролије нашег премијера. Подршка у виду бомби, осиромашеног уранијума, убијања деце, трудница смо већ добили па не знам шта још може да нас снађе. А овај црвени премијер нек ову сподобу узме за личног адвоката. Неко је већ рекао паметно "Одузимамо пуномоћ - Србија.И порука гостима из америчког естаблишмента од већине Срба " Да се више нисмо видели".

Goran

pre 11 godina

Pa, ljudi koliko smo puta ovu vest pročitali.Pa toliko je bajata i dosadna. Pomoć nam stiže sa svih strana, SAD,EU,Kina, Rusi.Ja ne znam zašto niko od novinara ne bude uporan i pita jasno. Kakva je ta pomoć i za šta je namenjena. Ako nam pomažete za 100km autoputa u redu. Onda da vidimo 100km autoputa.Rusi dadoše neke milone za železnicu. E pa novinari pratite šta je uradjeno sa tim paramna.Pa vi imate jedini način da ih stalno prozivate do povraćanja.Budite dosadni i uporni,reprizirajte svaki dan Insajder da se ne zaboravi sve dok se ne pohvataju i ne odu na robiju pljačkaši.Izgleda da je i bilo dosta pomoći samo po svojoj prilici pojedincima.Ako RTS može da reprizira Bolji život do iznemoglosti Vi puštaje Insajder.Svaki dan na svakoj konferenciji ih pitajte samo za pare. Tu su uvek nervozni i osetljivi. Tad uvek odvale nešto. Nema omaške.Jedino tako od pomoći možda uvidimo opšti interes.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ludo vreme: Dajem Kosovo i hvalim se time da ce drugi da otvori fabrike u mojoj zemlji kako bih imao za hleb.
(Zoran, 27. novembar 2012 17:46)

Vreme ne moze biti ludo, samo ljudi. Ignorisanje realnosti i nepoznavanje elementarnih zivotnih cinjenica nije ludilo, ali je tezak hendikep. Recimo, ne mozes da dajes nesto sto odavno nije tvoje i sto ti je oduzeto. Kakve ti veze imas sa Kosovom da ga "ne das", i ko tebe pita? Bez obzira sto je zemlja "tvoja", ako nemas hleba (zato sto nemas pare) onda neko drugi mora da ti da hleb ili pare ili posao, ako ne mislis da lipses. Kad ne biste baljezgali o "izdaji", o Presudi, o Gotovini ili Haradinaju mozda biste i primetili da je hleba, para i posla sve manje.

vasilije knezevic

pre 11 godina

'Ne lipsi magarce dok peispije paradjina". Prica se da ce sledeceg puta poslati nakakvog macka na pregovore.Ko je Filip Riker?Izgleda da "velika"Amerika u neku ruku potcjenjuje Balkan kao neznatan dio svoje Imperije. U medjuvremenu Srbi prave kardinalne politicke greske ostajuci pri nadi da ce ih oni koji su samo pije jedne decenije bacali bombe po njima, spasiti
vasilije knezevic 27 nov. 2012

milentije

pre 11 godina

Ovaj Dacic ne deluje dosledno , naprotiv , deluje prevrtljivo...i previse uvlakacki - a to podseca na Tadica i znamo sta nam je donelo.
Ne snalazi se najbolje u ulozi premijera...nastupa s nekakvom laznom samouverenoscu prema nasoj javnosti - a previse umiljato prema zapadnim "prijateljima". To se ovde ne ceni - verujte nama, koji smo duze godina na tom famoznom zapadu.

mmmm

pre 11 godina

Mora da bude interes obostrani .neka naprave to parče autoputa do prištine .valjaće i srbima i albancima a i njima (bondstil)pa u biznis. Jer stručni časopisi govore da će srbija biti medju top 10 zemalja u svetu za investiranje i profit,posebno dok ne udje u eu.a baš bi mogli ako im je do podrške (a i nije skupo)da vrte one lepe spotove o srbiji (naročito priroda i onaj o hrani)na cnn a i bbc i svim drugim kanalima važnim i ja im predlažem umesto onog za crnu goru wild beauty .serbia beauty with soul!over!i da se manu politike ekonomijama u ex yu kao nastavka vojne strategije iz hladnog rata,nego brate da to bude čist biznis da se ne mešaju kauboji!a ako im je ovo područje geostrateški interes onda neka požure i sa fabrikama i putevima i prugama elektranama itd itd jer rusi i kinezi im odmakli a i švabe.ja sam kazo.a vi kako oćete.a baš bi mogli i simbolično čerez izmirenja da isfinansirate onaj most ispod djave u ns (čeka projekat usvojeno eto kinezi će izbušiti drugi tunel ako treba)da izgradite bar jedan kad ste tri srušili. Eto daće vam novi sad džaba plac za jedan de lux hotel hilton tu na keju blizu milicije da se ne bojite uz taj most a mogli bi i žičaru jednu sa tog hotela pa pravac na egzit ko u švici.a i podgradje će biti ma kakva plaka i skadarlija (ima i astronauti vaši da kažu još tam da jem i zvonka da čujem,na marsu sam bio pa mogu mreti )i kad to završite da dodje predsednik obama da prošećemo tim mostom ima on ovde mnogo fanova nemoš kasti da mreju mirno.

Toni/SPlit

pre 11 godina

Stize podrska SAD a sta sad valjaju?a sta je s bracom rusima? Odlucite vise ko vam je saveznik i sta zelite,ovako ste posatli jako jako smijesni ,,,,

bezimena

pre 11 godina

Srbiji ne treba "podrška" već konkretni investitori. Za početak bi bilo dovoljno da donesu 10-tak milijardi eura, od onih 100 (za 10 godina), koje je "master" OBEĆAO,. da bi se ludi radovali...kao i posle ove "izjave".:))

Kosovo

pre 11 godina

Kosovo je odavno zavrsena prica!

Sada treba ici dalje. Kako? Ovako dezorijentisani, osiromaseni, prezaduzeni... Ne znam KAKO?! Pa, Beograd lici na jednu veliku deponiju djubreta, da ne pricam dalje...

Hvala na prostoru.

Macak

pre 11 godina

ZAMENIK POMOCNIKA...

He he, imam utisak da ce sledeci put poslati Klintonovog macka Socksa na pregovore, a domaca ztrana ce to protumaciti kao veliki preokret i podrsku sa Americke strane!

O Tempora o Mores

pre 11 godina

Prvi pomocnik zamenika necega ...pa to je jako.
Pa i Dzemal Bijedic (ko god ga se seca) je sretao vaznije ljude od ovog lika.

banki

pre 11 godina

Al ste me nasmijali Srbi svojim komentarima, svaka čast, zamenik pomočnika, haha, ja sam valjda jedan od rijetkih hrvata koji smatra da su vam neopravdano uzeli kosovo, tu sam na vašoj strani, znam da vam nije lako, ali bit će bolje, i nama su mast vadili za ulazak u EU, to nisu istine šta su nam radili, smirite jedino malo tenzije prema nama, mi ćemo vam svakako pomoći za ulazak u EU gdje i pripadate, pozdrav...

Samo probajte!

pre 11 godina

"možda i još važnije što smo čuli u razgovoru sa italijanskim ministrom odbrane, koji je danas nama ovde rekao da Srbija mora da učini nešto da pomogne svojim prijateljima kako bi joj onda oni pomogli"
O boze kakva analogija, pa dokle cemo da ispadamo ovce i da nas vozaju kao pavijane, isto tako su nam pomogli kad smo izrucili sve nase generale, nego izgleda da nas u celoj prici ne vozaju oni nego vi, za njih vrlo dobro znamo sta misle ovoj zemlji, a ova izjava italijanskog ministra u prevodu znaci, 'priznajte Kosovo i napunicemo vam dzepove.' Samo jednu stvar morate da znate, ako to uradite vasa imene ce zauvek biti ispisana crnim slovima u srpskoj istoriji za sta verujem da ne marite previse, ono sto je vaznije je da vas ovaj put necemo slati ni na kakve sudove vec cemo vam mi presuditi ispred vase drage skupstine zato sto ako to uradite postacete jedini drzavnici u istoriji koji su prodali svoju teritoriju na kojoj se osim kulturoloskih nalaze i prirodna bogatstva, i to u trenutku kada ih hvata panika sto ih ne priznaje ni citava EU a kamoli UN na celu sa Rusijom i Kinom pa bez naseg priznavanja nikada nece moci da ostvare svoj prljavi cilj, da ne pominjem trgovinu organima, heroinom i ostale stvari. Inace evo kako je Djindjic postavljao analogiju o prijateljstvu, ujedno i poruka LDP-ovcima da ni ne pomisljaju da se svrstavaju u naslednike njegove politike, izgubio je glavu zbog Kosova a ovi sad hoce da ga prodaju, strasno! http://www.youtube.com/watch?v=NCa9kuJzyhY

investicije

pre 11 godina

Srbija je i do sada imala podrsku Amerike za investicije.Ju-Es stil je jedna od tih investicija,ali odose.Vise bi voleli da nam daju podrsku za Kosovo...

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Vecnost je duga. Narocito pri kraju.

Samo oni koji prezive ovu nocnu moru radocvace se novom, suncem obasjanom jutru.

Treba preziveti. Preziveti je moralna zapovest.

Zoran

pre 11 godina

... bogami , počele su završne borbe oko plijena sa tim da amerikanci nisu plasirali nikakve pare , a skoro su iz haga pustili gotovinu , dok je Rusija , da li , uplatila nešto . Ovaj ide kod Penete ( ne teniserke nažalost ) . Južni tok . Srbija kao nešto eto balansira ali bezupitno se mora nekome prikloniti jer od druge strane gubi sve i dobija neprijatelja .
Ja bih ipak izabrao Rusiju . Rusija sigurno ništa neće poduzimati dok se srbija ne privoli na neku od strana .
Ponovo , ja sam za Rusiju .

Kokan

pre 11 godina

Razgovarali su zamenik pomocnika drzavnog sekretara SAD i pomocnik potpredsednika srpske Vlade i ustanovili da je danas utorak 27 novembar. Ne znam gde cemo staviti ovoliku podrsku i pomoc koju nam pruza SAD.

VesnaDC

pre 11 godina

Dve nedelje nas satanizuju, dve nedelje podrzavaju i tako u krug. Podseca me na onu psihoanalizu Erika Bernea "koju igru igras".Problem je u tome sto se za vreme ove igre tanji smanjuje brojcano srpski narod sto od gladi sto od bolesti sto od samoubistava.... i na kraju ostace probrani siti ,bezdusni okoreli, beskicmenjaci sa okacenim cenom.

Zabrinuti u Splitu

pre 11 godina

Eto Srbi, napokon je i vama krenulo. Bas mi je drago. Poslije svih udaraca koje ste u zadnje vrijeme primali (Gotovina, otimaju vam cirilicu itd. itd.) vas mudri i nadasve odrasli (zreli) i ulozi koju ste mu dali dorasli premijer sastao se sa Zamjenikom Pomocnika! To bi mogao biti pocetak naseg kraja. Sto zbog grize savjesti radi bezanije vasih hrabrih sunarodnjaka (bili su hrabri 1991-e, kada su iz vlastitih kuca otjerali i opljackali svoje nenaoruzane susjede Hrvate a onda im naredne cetiri godine sa sigurne udaljenosti pokazivali dugi nos), sto zbog vasih lobistickih sposobnosti, ovdje vise ne spavamo mirno. Bravo.

milinko

pre 11 godina

Nisam rusofil, ali ne moze da ne upadne u oko ponovni napadi na ruse, koji uzgred neamju nikakve veze sa vecsu. Ono sto sam primetio je da svi smatraju da se necije prijateljstvo meri u novcu, pa kao evropska unija i sad su dale vise para od rusa. Na jednu stranu mrzimo eu i sad zbog lobiranja kojecega, a sami padamo pod uticaj istoga. To sto rusi daju pare za konkretne stvari (zeleznica, gasovod) a ne budzasto pod izgovorom nekih donacija preko nevladinih ogranizacija za "razvoj demokratije", ne znaci da su nam ti donatori prijatelji. Samo sprovode sopstvenu politiku koja ocigledno daje rezultate. Sa rusima bar koliko toliko znamo na cemu smo (mada znamo i sa ostalima, ali volimo pare). Ne padajte pod uticaj propagande, ne budite naivni i razmisljajte svojom glavom. Te evropske i americke pare, u koje se neki kunu, jos uvek nisu ni izbliza dovoljne da nadoknade ono sto su ovde porusili i oteli, a o nenadoknadivim psihickim posledicama zivljenja u ovakvoj drzavi da se i ne prica.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Dacicu, jel je to prazno i lazno obecanje Rikera 'cena' da progutamo slobodnog Haradinaja i amputaciju Kosova? Stvarno ste veliki 'vizionari' sa vasim bombasticnim planom u vezi KiM?

Ovo vredja onsovnu ointeligenciju obicnog smrtnika.....pa nemoj nas, Daco, smatrati budalama?!

Pera

pre 11 godina

Zaista bi bilo divno da možemo da pomognemo našim američkim prijateljima na isti način na koji oni nama svesrdno pomažu još od kraja osamdesetih.

mf

pre 11 godina

Ovo Dacic namerno narodu ispira mozak ili nije komunjarski shvatio da americki biznis daje naloge americkoj Vladi, a ne obrnuto...
(DraganM, 27. novembar 2012 17:53)

Ti izgleda nisi shvatio, protivrecis sam sebi, oni jesu dosli zbog interesa nekog iz americkog biznisa

Zoran

pre 11 godina

Ako je neko očekivao da mu Ivica opali dva šamara i kaže "Napolje iz Srbije ti američka lažovčino", ... onda su mu očekivanja nerealna.

dzonny

pre 11 godina

(W.Wallace, 27. novembar 2012 18:01)

Koka Kolu drži kompanija "The Coca-Cola Company" iz Atlante (SAD), koja u međuostalom posluje i u Grčkoj, Nemačkoj, UK, Japanu...

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Coca-Cola_Company

Kompanija, kao i sam brend su američki, a ne grčki.

Timocanin

pre 11 godina

Сад ће обогаћени уранијум да нам пошаљу?
(Реакција, 27. novembar 2012 17:06)

Ne, nego ce da nas tapsu po ramenu u znak podrske i ce da nam daju kredit od 100 milijarde sa rokom otplate 30 dana i 30% kamate.
Zvuci poznato?

Rafal-diplomatija

pre 11 godina

Osim tupavo oblikovanog očekivanje da će eventualno, možda, slučajno... Hilari Klinton ohrabrivati američke investitore da dođu u zemlju monstruma i "gadova" (v. Medlin Olbrajt na http://www.youtube.com/watch?v=1FaPuBUY558 ), važan je redosled dolaska diplomata:
1) prvo dođe Amerikanac Riker da kaže šta treba da se radi
2) onda dođe Rus Rogozin da malo ohladi nervoznog Dačića
3) sledi Austrijanac Špindeleger koji sve to treba da upakuje u evropsku oblandu.
Slobodan Milošević je ovako primao diplomate kada se spremao neki rat. ne daj Bože da se ponovi, ali sa "malim Slobom" se sve može očekivati.

Snakefinger

pre 11 godina

@Ko vam piše ova tra-la-la saopštenja?
Nije tačno da je US Steel bila jedina američka investicija. A šta je sa Phillip Morris, Ball Packaging, Coca-Cola? Koga zanima, može lako da proveri pre nego počne proizvoljno da komentariše.

kiany67

pre 11 godina

Ne idem na izbore vec godinama,jer jednostavno nemam za koga da glasam.Mislio sam jedno izvesno vreme da glasam za Dveri,ali kad sam video da se i tamo sljam infiltrirao,rekao sam sebi,,Ne!".Sa Dinkicem kao ministrom zaduzenim za ekonomiju ove zemlje,shvatio sam da je ova sadasnja Vlada Srbije jedna velika prevara za siroke narodne mase(ko zna koja po redu),a ovaj razgovor Dacica sa okupatorom nase zemlje,gospodarima nasih finansija i nasim ubicama iz ,,Oluje"i ,,Milosrdnog Andjela" samo je potvrdio moje sumnje od dana kada je ova Vlada i formirana.Umesto da se posle,,Gotovine"reklo konacno i zauvek jedno svima jasno na Zapadu,,NE!",mi smo opet i po ko zna koji puta odlucili da nastavimo dalje srljanjem u propast,iduci negde bez cilja i puta,sa greskama koje ionako vec sada preskupo placamo.Klintonova je rekla da ce nam poslati investitore i nocas od srece ne trebamo ni da spavamo.Odlicno,super,bravo!...........Totalno sam razocaran!Nerma druge nego okrenuti se mentalnim i duhovnim aktivnostima,a od pisanja ocigledno nema nikakve vajde.

mf

pre 11 godina

Organizujte konferenciju veterana ucesnika svih ratova 90'tih u Beogradu, kad se oni pomire, pomirice se i narodi i politicari
Ovde niko nema viziju sta je to pomirenje i kako da se ostvari...

zoran

pre 11 godina

Amerikancima da dash vojnu bazu u Srbiji, negde na Goliji, sami ce oterati Albance sa Kosova...takva je to politika "miroljubive" USA....vec vidjeno u istoriji...

Branko Von Beca

pre 11 godina

Znači, samo ekonomski gledano, moraćemo na mala vrata da priznamo tačikistan i odreknemo se Kosova i Metohije na kome je najveći rudnik olova u evropi i najveće zalihe uglja na površinskim kopoovima u evropi, a za uzvrat ćemo dobiti par miliona dolara američke podrške ...našoj gluposti. BRAVO !

WorriedJohnny

pre 11 godina

Hajde neko da mi objasni gde je ovde 'podrska' i u vezi sa cim?

Ako dobro citam, ideja je da se 'pomogne Srbiji da se priblizi Evropskoj Uniji' pri cemu i mi moramo da 'pomognemo nasim prijateljima da mogu da nam pomognu' (tj. priznamo Kosovo kako bismo dobili mogucnost potencijalnog dobijanja uslovnog datuma za odlozeni pocetak pregovora o mogucem clanstvu u perspektivi?)

Pa, ako je dotle doslo, makar da skupo prodas kozu, ako gubis teritoriju, da dobijes neke ozbiljne ustupke, ekspresno clanstvo, ozbiljnu materijalnu kompenzaciju, bespovratne finansijske inekcije... Ako ne moze ni to, makar nekakvu istorijsku rehabilitaciju (pokazali su nam poslednjom presudom u Hagu da ni na to ne mozemo da racunamo).

A mi, za sta prodajemo sve? Za lepu rec i tapsanje po ramenu od strane 'prijatelja'. Ma dajte ljudi... Nikada se nisam smatrao nacionalistom, ali ovo vec postaje smesno... Diletantsko vodjenje drzave.

DraganM

pre 11 godina

Potpuno se slazem sa odlicnim komentarom ny-a.

I ja radim za jednu americku korporaciju koja je prisutna na svim kontinentima. Riker i Klinton da dovedu nekoga?? Hahha ha...

Ovo Dacic namerno narodu ispira mozak ili nije komunjarski shvatio da americki biznis daje naloge americkoj Vladi, a ne obrnuto...

dzonny

pre 11 godina

@Ko vam piše ova tra-la-la saopštenja?
Nije tačno da je US Steel bila jedina američka investicija. A šta je sa Phillip Morris, Ball Packaging, Coca-Cola? Koga zanima, može lako da proveri pre nego počne proizvoljno da komentariše.
(Snakefinger, 27. novembar 2012 17:19)

Naprimer, američka kompanija "Kraft Foods" iz Čikaga posluje širom Evrope, u međuostalom i u Srbiji i praktično proizvodi 90% svega što koristimo u svakodnevnici.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Kraft_brands

Vlasnik je mnogih italijanskih, nemačkih, švajcarskih i tako dalje... brendova.

Toliko o tome.

Zitoradja

pre 11 godina

E moj Dacicu, ti mislis kao u vreme Broza da poslujes sa diplomatama? Dogovoris se sa Gadafijem, pa mu prodajes avione,tenkove i ostale proizvode SFRJ. Nema vise toga, dzaba se ti dogovaras sa diplomatama iz USA, treba se dogovarati sa biznismenima i investitorima, a ne sa diplomatama koji samo daju izjave i pricaju.
Sta sad, on ce da naredi americkim investitorima da moraju da ulazu u Srbiju? Hahahaha, kako da ne, investitori slusaju svoj dzep, a ne svoje politicare. Aj ti naredi Miskovicu, ili nekom drugo domacem tajkunu da ulaze u Angolu jer si razgovarao sa nekim iz vlade Angole. Da nece mozda da te poslusa? Demagogija sve manje prolazi Dacicu, narod je sve iskusniji od uvodjenja visestranacja .

Vanja

pre 11 godina

Šta uopšte znači "stiže podrška američkih investitora da ulažu u Srbiju"?! Podrška investitora kome? Pa investitori su ti koji treba da ulažu, valjda je njima potrebna podrška. I o kakvoj podršci investitora (nekome) se uopšte radi? Totalna konfuzija i besmisao.

ny

pre 11 godina

Ja radim u jednoj americkoj kompaniji koja ulaze svuda po svetu i voleo bih kada bi jednom za svagda javnost u Srbiji znala da je Filip Riker potpuno nebitan faktor u odlucivanju gde ce americke kompanije ulagati.
Da li je to posledica visedecenijskog jugoslovenstva i komunisticko-banditskog nacina razmisljanja (zbog kojih sam se ja iselio iz Srbije) ili jednostavno nepoznavanje osnovnih pravila poslovanja ne znam, ali traziti podrsku americkih diplomata-birokrata za ulaganja je ili potpuna glupost ili truo marketing srpskih politicara.
Osvesti se Srbijo, rasteraj tajkunsko-udbasku bagru, smanji poreze, raspusti birokratiju, napravi dobre sudove i svi ce doci da ulazu bez obzira sta kaze Riker ili bilo ko drugi.
Pozdrav svima iz NYC!

Srb

pre 11 godina

Pa opet kasno bando, a i sumnjam da će stići pomoć jer smo na nož sa njima, kao i sa svima oko nas i okolo nas. Pošto smo sve pogubili, pare, ratove, narod, teritoriju, tek sad bi sa njima, a?

Ko vam piše ova tra-la-la saopštenja?

pre 11 godina

A-ha... Niti je Riker nadležan investicije, niti ima američkog kapitala u Srbiji. Jedini investitor - US Steel - je pobegao pre godinu dana. Dačić misli da nam rade dve vijuge u glavi, kao što je to mislio Tadić.

ny

pre 11 godina

Ja radim u jednoj americkoj kompaniji koja ulaze svuda po svetu i voleo bih kada bi jednom za svagda javnost u Srbiji znala da je Filip Riker potpuno nebitan faktor u odlucivanju gde ce americke kompanije ulagati.
Da li je to posledica visedecenijskog jugoslovenstva i komunisticko-banditskog nacina razmisljanja (zbog kojih sam se ja iselio iz Srbije) ili jednostavno nepoznavanje osnovnih pravila poslovanja ne znam, ali traziti podrsku americkih diplomata-birokrata za ulaganja je ili potpuna glupost ili truo marketing srpskih politicara.
Osvesti se Srbijo, rasteraj tajkunsko-udbasku bagru, smanji poreze, raspusti birokratiju, napravi dobre sudove i svi ce doci da ulazu bez obzira sta kaze Riker ili bilo ko drugi.
Pozdrav svima iz NYC!

Ko vam piše ova tra-la-la saopštenja?

pre 11 godina

A-ha... Niti je Riker nadležan investicije, niti ima američkog kapitala u Srbiji. Jedini investitor - US Steel - je pobegao pre godinu dana. Dačić misli da nam rade dve vijuge u glavi, kao što je to mislio Tadić.

Srb

pre 11 godina

Pa opet kasno bando, a i sumnjam da će stići pomoć jer smo na nož sa njima, kao i sa svima oko nas i okolo nas. Pošto smo sve pogubili, pare, ratove, narod, teritoriju, tek sad bi sa njima, a?

Branko Von Beca

pre 11 godina

Znači, samo ekonomski gledano, moraćemo na mala vrata da priznamo tačikistan i odreknemo se Kosova i Metohije na kome je najveći rudnik olova u evropi i najveće zalihe uglja na površinskim kopoovima u evropi, a za uzvrat ćemo dobiti par miliona dolara američke podrške ...našoj gluposti. BRAVO !

Zitoradja

pre 11 godina

E moj Dacicu, ti mislis kao u vreme Broza da poslujes sa diplomatama? Dogovoris se sa Gadafijem, pa mu prodajes avione,tenkove i ostale proizvode SFRJ. Nema vise toga, dzaba se ti dogovaras sa diplomatama iz USA, treba se dogovarati sa biznismenima i investitorima, a ne sa diplomatama koji samo daju izjave i pricaju.
Sta sad, on ce da naredi americkim investitorima da moraju da ulazu u Srbiju? Hahahaha, kako da ne, investitori slusaju svoj dzep, a ne svoje politicare. Aj ti naredi Miskovicu, ili nekom drugo domacem tajkunu da ulaze u Angolu jer si razgovarao sa nekim iz vlade Angole. Da nece mozda da te poslusa? Demagogija sve manje prolazi Dacicu, narod je sve iskusniji od uvodjenja visestranacja .

Vanja

pre 11 godina

Šta uopšte znači "stiže podrška američkih investitora da ulažu u Srbiju"?! Podrška investitora kome? Pa investitori su ti koji treba da ulažu, valjda je njima potrebna podrška. I o kakvoj podršci investitora (nekome) se uopšte radi? Totalna konfuzija i besmisao.

WorriedJohnny

pre 11 godina

Hajde neko da mi objasni gde je ovde 'podrska' i u vezi sa cim?

Ako dobro citam, ideja je da se 'pomogne Srbiji da se priblizi Evropskoj Uniji' pri cemu i mi moramo da 'pomognemo nasim prijateljima da mogu da nam pomognu' (tj. priznamo Kosovo kako bismo dobili mogucnost potencijalnog dobijanja uslovnog datuma za odlozeni pocetak pregovora o mogucem clanstvu u perspektivi?)

Pa, ako je dotle doslo, makar da skupo prodas kozu, ako gubis teritoriju, da dobijes neke ozbiljne ustupke, ekspresno clanstvo, ozbiljnu materijalnu kompenzaciju, bespovratne finansijske inekcije... Ako ne moze ni to, makar nekakvu istorijsku rehabilitaciju (pokazali su nam poslednjom presudom u Hagu da ni na to ne mozemo da racunamo).

A mi, za sta prodajemo sve? Za lepu rec i tapsanje po ramenu od strane 'prijatelja'. Ma dajte ljudi... Nikada se nisam smatrao nacionalistom, ali ovo vec postaje smesno... Diletantsko vodjenje drzave.

DraganM

pre 11 godina

Potpuno se slazem sa odlicnim komentarom ny-a.

I ja radim za jednu americku korporaciju koja je prisutna na svim kontinentima. Riker i Klinton da dovedu nekoga?? Hahha ha...

Ovo Dacic namerno narodu ispira mozak ili nije komunjarski shvatio da americki biznis daje naloge americkoj Vladi, a ne obrnuto...

zoran

pre 11 godina

Amerikancima da dash vojnu bazu u Srbiji, negde na Goliji, sami ce oterati Albance sa Kosova...takva je to politika "miroljubive" USA....vec vidjeno u istoriji...

Kokan

pre 11 godina

Razgovarali su zamenik pomocnika drzavnog sekretara SAD i pomocnik potpredsednika srpske Vlade i ustanovili da je danas utorak 27 novembar. Ne znam gde cemo staviti ovoliku podrsku i pomoc koju nam pruza SAD.

kiany67

pre 11 godina

Ne idem na izbore vec godinama,jer jednostavno nemam za koga da glasam.Mislio sam jedno izvesno vreme da glasam za Dveri,ali kad sam video da se i tamo sljam infiltrirao,rekao sam sebi,,Ne!".Sa Dinkicem kao ministrom zaduzenim za ekonomiju ove zemlje,shvatio sam da je ova sadasnja Vlada Srbije jedna velika prevara za siroke narodne mase(ko zna koja po redu),a ovaj razgovor Dacica sa okupatorom nase zemlje,gospodarima nasih finansija i nasim ubicama iz ,,Oluje"i ,,Milosrdnog Andjela" samo je potvrdio moje sumnje od dana kada je ova Vlada i formirana.Umesto da se posle,,Gotovine"reklo konacno i zauvek jedno svima jasno na Zapadu,,NE!",mi smo opet i po ko zna koji puta odlucili da nastavimo dalje srljanjem u propast,iduci negde bez cilja i puta,sa greskama koje ionako vec sada preskupo placamo.Klintonova je rekla da ce nam poslati investitore i nocas od srece ne trebamo ni da spavamo.Odlicno,super,bravo!...........Totalno sam razocaran!Nerma druge nego okrenuti se mentalnim i duhovnim aktivnostima,a od pisanja ocigledno nema nikakve vajde.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Dacicu, jel je to prazno i lazno obecanje Rikera 'cena' da progutamo slobodnog Haradinaja i amputaciju Kosova? Stvarno ste veliki 'vizionari' sa vasim bombasticnim planom u vezi KiM?

Ovo vredja onsovnu ointeligenciju obicnog smrtnika.....pa nemoj nas, Daco, smatrati budalama?!

dzonny

pre 11 godina

@Ko vam piše ova tra-la-la saopštenja?
Nije tačno da je US Steel bila jedina američka investicija. A šta je sa Phillip Morris, Ball Packaging, Coca-Cola? Koga zanima, može lako da proveri pre nego počne proizvoljno da komentariše.
(Snakefinger, 27. novembar 2012 17:19)

Naprimer, američka kompanija "Kraft Foods" iz Čikaga posluje širom Evrope, u međuostalom i u Srbiji i praktično proizvodi 90% svega što koristimo u svakodnevnici.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Kraft_brands

Vlasnik je mnogih italijanskih, nemačkih, švajcarskih i tako dalje... brendova.

Toliko o tome.

Pera

pre 11 godina

Zaista bi bilo divno da možemo da pomognemo našim američkim prijateljima na isti način na koji oni nama svesrdno pomažu još od kraja osamdesetih.

VesnaDC

pre 11 godina

Dve nedelje nas satanizuju, dve nedelje podrzavaju i tako u krug. Podseca me na onu psihoanalizu Erika Bernea "koju igru igras".Problem je u tome sto se za vreme ove igre tanji smanjuje brojcano srpski narod sto od gladi sto od bolesti sto od samoubistava.... i na kraju ostace probrani siti ,bezdusni okoreli, beskicmenjaci sa okacenim cenom.

milinko

pre 11 godina

Nisam rusofil, ali ne moze da ne upadne u oko ponovni napadi na ruse, koji uzgred neamju nikakve veze sa vecsu. Ono sto sam primetio je da svi smatraju da se necije prijateljstvo meri u novcu, pa kao evropska unija i sad su dale vise para od rusa. Na jednu stranu mrzimo eu i sad zbog lobiranja kojecega, a sami padamo pod uticaj istoga. To sto rusi daju pare za konkretne stvari (zeleznica, gasovod) a ne budzasto pod izgovorom nekih donacija preko nevladinih ogranizacija za "razvoj demokratije", ne znaci da su nam ti donatori prijatelji. Samo sprovode sopstvenu politiku koja ocigledno daje rezultate. Sa rusima bar koliko toliko znamo na cemu smo (mada znamo i sa ostalima, ali volimo pare). Ne padajte pod uticaj propagande, ne budite naivni i razmisljajte svojom glavom. Te evropske i americke pare, u koje se neki kunu, jos uvek nisu ni izbliza dovoljne da nadoknade ono sto su ovde porusili i oteli, a o nenadoknadivim psihickim posledicama zivljenja u ovakvoj drzavi da se i ne prica.

Rafal-diplomatija

pre 11 godina

Osim tupavo oblikovanog očekivanje da će eventualno, možda, slučajno... Hilari Klinton ohrabrivati američke investitore da dođu u zemlju monstruma i "gadova" (v. Medlin Olbrajt na http://www.youtube.com/watch?v=1FaPuBUY558 ), važan je redosled dolaska diplomata:
1) prvo dođe Amerikanac Riker da kaže šta treba da se radi
2) onda dođe Rus Rogozin da malo ohladi nervoznog Dačića
3) sledi Austrijanac Špindeleger koji sve to treba da upakuje u evropsku oblandu.
Slobodan Milošević je ovako primao diplomate kada se spremao neki rat. ne daj Bože da se ponovi, ali sa "malim Slobom" se sve može očekivati.

Zoran

pre 11 godina

Ako je neko očekivao da mu Ivica opali dva šamara i kaže "Napolje iz Srbije ti američka lažovčino", ... onda su mu očekivanja nerealna.

Timocanin

pre 11 godina

Сад ће обогаћени уранијум да нам пошаљу?
(Реакција, 27. novembar 2012 17:06)

Ne, nego ce da nas tapsu po ramenu u znak podrske i ce da nam daju kredit od 100 milijarde sa rokom otplate 30 dana i 30% kamate.
Zvuci poznato?

Zabrinuti u Splitu

pre 11 godina

Eto Srbi, napokon je i vama krenulo. Bas mi je drago. Poslije svih udaraca koje ste u zadnje vrijeme primali (Gotovina, otimaju vam cirilicu itd. itd.) vas mudri i nadasve odrasli (zreli) i ulozi koju ste mu dali dorasli premijer sastao se sa Zamjenikom Pomocnika! To bi mogao biti pocetak naseg kraja. Sto zbog grize savjesti radi bezanije vasih hrabrih sunarodnjaka (bili su hrabri 1991-e, kada su iz vlastitih kuca otjerali i opljackali svoje nenaoruzane susjede Hrvate a onda im naredne cetiri godine sa sigurne udaljenosti pokazivali dugi nos), sto zbog vasih lobistickih sposobnosti, ovdje vise ne spavamo mirno. Bravo.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Vecnost je duga. Narocito pri kraju.

Samo oni koji prezive ovu nocnu moru radocvace se novom, suncem obasjanom jutru.

Treba preziveti. Preziveti je moralna zapovest.

Snakefinger

pre 11 godina

@Ko vam piše ova tra-la-la saopštenja?
Nije tačno da je US Steel bila jedina američka investicija. A šta je sa Phillip Morris, Ball Packaging, Coca-Cola? Koga zanima, može lako da proveri pre nego počne proizvoljno da komentariše.

Macak

pre 11 godina

ZAMENIK POMOCNIKA...

He he, imam utisak da ce sledeci put poslati Klintonovog macka Socksa na pregovore, a domaca ztrana ce to protumaciti kao veliki preokret i podrsku sa Americke strane!

mf

pre 11 godina

Organizujte konferenciju veterana ucesnika svih ratova 90'tih u Beogradu, kad se oni pomire, pomirice se i narodi i politicari
Ovde niko nema viziju sta je to pomirenje i kako da se ostvari...

Kosovo

pre 11 godina

Kosovo je odavno zavrsena prica!

Sada treba ici dalje. Kako? Ovako dezorijentisani, osiromaseni, prezaduzeni... Ne znam KAKO?! Pa, Beograd lici na jednu veliku deponiju djubreta, da ne pricam dalje...

Hvala na prostoru.

mf

pre 11 godina

Ovo Dacic namerno narodu ispira mozak ili nije komunjarski shvatio da americki biznis daje naloge americkoj Vladi, a ne obrnuto...
(DraganM, 27. novembar 2012 17:53)

Ti izgleda nisi shvatio, protivrecis sam sebi, oni jesu dosli zbog interesa nekog iz americkog biznisa

Zoran

pre 11 godina

... bogami , počele su završne borbe oko plijena sa tim da amerikanci nisu plasirali nikakve pare , a skoro su iz haga pustili gotovinu , dok je Rusija , da li , uplatila nešto . Ovaj ide kod Penete ( ne teniserke nažalost ) . Južni tok . Srbija kao nešto eto balansira ali bezupitno se mora nekome prikloniti jer od druge strane gubi sve i dobija neprijatelja .
Ja bih ipak izabrao Rusiju . Rusija sigurno ništa neće poduzimati dok se srbija ne privoli na neku od strana .
Ponovo , ja sam za Rusiju .

dzonny

pre 11 godina

(W.Wallace, 27. novembar 2012 18:01)

Koka Kolu drži kompanija "The Coca-Cola Company" iz Atlante (SAD), koja u međuostalom posluje i u Grčkoj, Nemačkoj, UK, Japanu...

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Coca-Cola_Company

Kompanija, kao i sam brend su američki, a ne grčki.

bezimena

pre 11 godina

Srbiji ne treba "podrška" već konkretni investitori. Za početak bi bilo dovoljno da donesu 10-tak milijardi eura, od onih 100 (za 10 godina), koje je "master" OBEĆAO,. da bi se ludi radovali...kao i posle ove "izjave".:))

zmitjkoe

pre 11 godina

Ludo vreme: Dajem Kosovo i hvalim se time da ce drugi da otvori fabrike u mojoj zemlji kako bih imao za hleb.
(Zoran, 27. novembar 2012 17:46)

Vreme ne moze biti ludo, samo ljudi. Ignorisanje realnosti i nepoznavanje elementarnih zivotnih cinjenica nije ludilo, ali je tezak hendikep. Recimo, ne mozes da dajes nesto sto odavno nije tvoje i sto ti je oduzeto. Kakve ti veze imas sa Kosovom da ga "ne das", i ko tebe pita? Bez obzira sto je zemlja "tvoja", ako nemas hleba (zato sto nemas pare) onda neko drugi mora da ti da hleb ili pare ili posao, ako ne mislis da lipses. Kad ne biste baljezgali o "izdaji", o Presudi, o Gotovini ili Haradinaju mozda biste i primetili da je hleba, para i posla sve manje.

Toni/SPlit

pre 11 godina

Stize podrska SAD a sta sad valjaju?a sta je s bracom rusima? Odlucite vise ko vam je saveznik i sta zelite,ovako ste posatli jako jako smijesni ,,,,

Goran

pre 11 godina

Pa, ljudi koliko smo puta ovu vest pročitali.Pa toliko je bajata i dosadna. Pomoć nam stiže sa svih strana, SAD,EU,Kina, Rusi.Ja ne znam zašto niko od novinara ne bude uporan i pita jasno. Kakva je ta pomoć i za šta je namenjena. Ako nam pomažete za 100km autoputa u redu. Onda da vidimo 100km autoputa.Rusi dadoše neke milone za železnicu. E pa novinari pratite šta je uradjeno sa tim paramna.Pa vi imate jedini način da ih stalno prozivate do povraćanja.Budite dosadni i uporni,reprizirajte svaki dan Insajder da se ne zaboravi sve dok se ne pohvataju i ne odu na robiju pljačkaši.Izgleda da je i bilo dosta pomoći samo po svojoj prilici pojedincima.Ako RTS može da reprizira Bolji život do iznemoglosti Vi puštaje Insajder.Svaki dan na svakoj konferenciji ih pitajte samo za pare. Tu su uvek nervozni i osetljivi. Tad uvek odvale nešto. Nema omaške.Jedino tako od pomoći možda uvidimo opšti interes.

investicije

pre 11 godina

Srbija je i do sada imala podrsku Amerike za investicije.Ju-Es stil je jedna od tih investicija,ali odose.Vise bi voleli da nam daju podrsku za Kosovo...

O zasto u ovoj vukojebini sam ja odrast'o...

pre 11 godina

Srbija je jedna selendra. Politicari cobani, ali ne oni koji cuvaju ovce tako sto im naprave neko sigurno mesto za nocenje, od kise, snega i vetra, od vukova i vode ih na odredjene pasnjake. To su oni cobani koji ne zele da rade, da naprave red, a cije ovce lutaju po ledinama bez zelene trave, bez ikakvog reda bleje, kukaju, traze hranu, beze same od vukova kud koja, sudaraju se medjusobno, traze zaklon. Njihove jagnjadi je sve manje, a cobani ih jure da ih sisaju, muzu, tuku prutom ako se suprotstave. Na kraju kazne ih posto nisu dovoljno uhranjene, jer nisu same sebe nahranile bezeci od predatora i lesinara tako sto im oderu ono malo koze, pa pojedu koju prvo dohvate. Ima doduse i privilegovanih ovaca, ali to su neki hibridi koji su od silne gladi poceli da jedu sopstvenu vrstu, pa prezivljavajuci nekako, pa samim tim cesce daju vunu. Njih cobani neguju za sebe. A vukovi iz podzemlja vrebaju, slade se kada god pozele, jer ovce niko ne cuva. Toliko su jaki vukovi, krupne zverke, dobro uhranjene pa im se cobani ne suprotstavljaju. A oko tog velikog sela zive sve druge vrste u redu, miru, slozi i izobilju. Njihovi cobani rade, sagradili su torove za sve vrste, svako ima svoj zaklon. Hrane ih, paze od vukova, neguju. Imaju i pse cuvare, i ne cuvaju samo ovce. Bave se i drugim poslovima. Razvijaju se. Jedino u ovoj selendri ovce ne znaju za bolje, pa su srecne ako naidju na neko zaostalo parce trave da im utoli glad na mesecnom nivou. I veruju svom cobaninu kome je ime Vlada da ce naterati komsije iz razvijenijih mesta da dovedu svoje ovce, druge korisne vrste i mehanizaciju u ovu vukoj..inu?! Hahaha Da, da! Evo, samo sto nisu. Ako neka ovca uspe da pobegne, dobro je. Samo morala bi da zna da postuje neka pravila van granica selendre, da je ne bi deportovali, inace ce se sigurno snaci i ziveti dostojanstveno. Ako se neka i vrati, to znaci da je i zasluzila da je cobanin Vlada odere i natakne na razanj.

banki

pre 11 godina

Al ste me nasmijali Srbi svojim komentarima, svaka čast, zamenik pomočnika, haha, ja sam valjda jedan od rijetkih hrvata koji smatra da su vam neopravdano uzeli kosovo, tu sam na vašoj strani, znam da vam nije lako, ali bit će bolje, i nama su mast vadili za ulazak u EU, to nisu istine šta su nam radili, smirite jedino malo tenzije prema nama, mi ćemo vam svakako pomoći za ulazak u EU gdje i pripadate, pozdrav...

milentije

pre 11 godina

Ovaj Dacic ne deluje dosledno , naprotiv , deluje prevrtljivo...i previse uvlakacki - a to podseca na Tadica i znamo sta nam je donelo.
Ne snalazi se najbolje u ulozi premijera...nastupa s nekakvom laznom samouverenoscu prema nasoj javnosti - a previse umiljato prema zapadnim "prijateljima". To se ovde ne ceni - verujte nama, koji smo duze godina na tom famoznom zapadu.

VV

pre 11 godina

Zamenik pomocnika sekretara je jako bitan faktor. Sad ce svi da pohrle ovde, propasce Amerika. Kuku Ivice, sta uradi!

Prethodnik mu je bar bio kafe-kuvarica, ovaj se za sada samo sastaje sa njima.

ПЕТАР ВЕЛИКИ

pre 11 godina

Знам да не можемо ми америма да ударимо шамар и ако би то радо учинио кад бих могао. Али не морамо да трпимо будалаштине помоћника од помоћника за за****** као и мудролије нашег премијера. Подршка у виду бомби, осиромашеног уранијума, убијања деце, трудница смо већ добили па не знам шта још може да нас снађе. А овај црвени премијер нек ову сподобу узме за личног адвоката. Неко је већ рекао паметно "Одузимамо пуномоћ - Србија.И порука гостима из америчког естаблишмента од већине Срба " Да се више нисмо видели".

Giovanni

pre 11 godina

Taj mali Ivica je do jučer pljuvao po Amerima a danas sjedi sa njima i smije se široko preko usta. Kosntanta srpske politike je da nema konstantu. Najlakše je sa Srbima vodit politiku, zezneš ih a oni opet an lijepo. Nije ni čudo da svako u regiji vodi uspiješnu politku protiv Srbije.

O Tempora o Mores

pre 11 godina

Prvi pomocnik zamenika necega ...pa to je jako.
Pa i Dzemal Bijedic (ko god ga se seca) je sretao vaznije ljude od ovog lika.

Intelektualac

pre 11 godina

Posle susreta sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, premijer Srbije se u izjavi za B92 osvrnuo na nekoliko stvari pomenutih u tom razgovoru, a jedna od najvažnijih je ta da će stići najavljena podrška Hilari Klinton da se ohrabre američki investitori da ulažu u Srbiju.

Jesam JA OVO DOBRO RAZUMIO? Premijer PRIMIO ZAMJENIKA POMOĆNIKA DRŽAVNOG SEKRETAR??
E jeste suverena zemlja svaka vam cast!! I to zamjenika iz neprijateljske zemlje.... Je je vratit ćete se vi u Kosovo...

Samo probajte!

pre 11 godina

"možda i još važnije što smo čuli u razgovoru sa italijanskim ministrom odbrane, koji je danas nama ovde rekao da Srbija mora da učini nešto da pomogne svojim prijateljima kako bi joj onda oni pomogli"
O boze kakva analogija, pa dokle cemo da ispadamo ovce i da nas vozaju kao pavijane, isto tako su nam pomogli kad smo izrucili sve nase generale, nego izgleda da nas u celoj prici ne vozaju oni nego vi, za njih vrlo dobro znamo sta misle ovoj zemlji, a ova izjava italijanskog ministra u prevodu znaci, 'priznajte Kosovo i napunicemo vam dzepove.' Samo jednu stvar morate da znate, ako to uradite vasa imene ce zauvek biti ispisana crnim slovima u srpskoj istoriji za sta verujem da ne marite previse, ono sto je vaznije je da vas ovaj put necemo slati ni na kakve sudove vec cemo vam mi presuditi ispred vase drage skupstine zato sto ako to uradite postacete jedini drzavnici u istoriji koji su prodali svoju teritoriju na kojoj se osim kulturoloskih nalaze i prirodna bogatstva, i to u trenutku kada ih hvata panika sto ih ne priznaje ni citava EU a kamoli UN na celu sa Rusijom i Kinom pa bez naseg priznavanja nikada nece moci da ostvare svoj prljavi cilj, da ne pominjem trgovinu organima, heroinom i ostale stvari. Inace evo kako je Djindjic postavljao analogiju o prijateljstvu, ujedno i poruka LDP-ovcima da ni ne pomisljaju da se svrstavaju u naslednike njegove politike, izgubio je glavu zbog Kosova a ovi sad hoce da ga prodaju, strasno! http://www.youtube.com/watch?v=NCa9kuJzyhY

vasilije knezevic

pre 11 godina

'Ne lipsi magarce dok peispije paradjina". Prica se da ce sledeceg puta poslati nakakvog macka na pregovore.Ko je Filip Riker?Izgleda da "velika"Amerika u neku ruku potcjenjuje Balkan kao neznatan dio svoje Imperije. U medjuvremenu Srbi prave kardinalne politicke greske ostajuci pri nadi da ce ih oni koji su samo pije jedne decenije bacali bombe po njima, spasiti
vasilije knezevic 27 nov. 2012

mmmm

pre 11 godina

a da beogradjani ne misle da ne brinem o njima.slušajte dobro gospodo ameri.ovo govorim samo jednom.pogurajte prokop da bude što pre stanica kako dolikuje jevropi:kad dodjem vozom iz nova sada da znam da sam u jevropu došo a ne u bombaj.da nema greške.(metro će kanda francuzi)e onda taj grad na vodi (ima projekat jedno dve decenije znači za naše uslove sazorilo kao dunje na kredencu)sve gotovo.tu sve banke što imate i kompanije poznate zgrade da napravite i luks stanove za te što će raditi i to vatajte reda biće tu jagme kinezi ;rusi;eu;brik;nesvrstani itd.kažu nova svetska poslovno diplomatska hipofiza.tu što se izdivani samo na overu u savet bezbednosti ja vam kažem.eto pitajte vuka. to brez vas ne može proći pa vi ste još impera da se ne lažemo.pa jon deer i tako to u rakovici to sa draganom ivicom i vučićem utanačiti nije problem. a i u novi sad i niš new tehnology svetsko a naše što ne i ševac i tesla srbija a baterije litijumske i sve domaće samo vaše know how onako gospodski i kontrola kvaliteta i robota ima da cenom obori sve sa nogu a i kvalitetom(kažu tesla s brži od bmw m5 amg već sad samo malo skupo.samo bez gmo, komtrade i tih vaših trikova (kod nas na radnim akcijama davali broma prosto brate i nije tako otrovno)mi tek treba da se množimo žrtvovali se za svet u svim ratovima ta zaslužili smo treba to priznati srbiji i valorizovati!

Zoran

pre 11 godina

ZAMENIK POMOCNIKA...
za SAD uopšte nije bitna pozicija, naziv funkcije...
Oni svoje službenike, dobro upoznaju sa tematikom, čak se neko vrijeme bave "problemom", a potom kao ..... dolaze na balkan ili beograd. Recimo Zbignjev Bžežinski je u toj konstelaciji, važniji od američkog predsjednika. Uloga predsjednika SAD je simbolička, udar na njega je simbol udara na američki poredak i američki novi svjetski poredak, Njegova ovlaštenja, naime koriste drugi, a to su razna odjeljenja za strateške studije, savjetnici pa i pomoćnici... Zamislite npr. Džordža Buša mlađeg, da li vi vjerujete da on može samostalno da upravlja samim sobom, a ne najmoćnijom državom na svijetu.

Zoran

pre 11 godina

.... Ilija : Danice , šta bi ti rekla kada vidiš ovu fotografiju ?
Danica : ..pa pitaju gdje ima fazana !!
Ilija : e , Danice ,danice , vidiš da ništa ne znaš . Oni provjeravaju kakvo je raspoloženje u narodu ....

e tako amerikanci sada ne daju neke gorke pilule , već sa određenom aromom , prijatnijim ukusom da bi pacijent lakše progutao . Tako je i u smislu vlasti . Oni su razbili Srpsku radikalnu stranku , uzeli Tomu , Vučića .... pa potom dačić .... Odveli ove negdje u inostranstvo formirali im "patriotsku" stranku , pustili retoriku po volji naroda , narod izabrao , e sad oni imaju široko polje za djelovanje preko tako voljom naroda izabrane vlasti , dakle da se lakše proguta gorka pilula .
Mi smo u Republici Srpskoj već imali takvo iskustvo pre 10 godina . U to vrijeme je bilo govora čak o zabrani djelovanja sds . No , oni dobiju izbore ,a potom pod pritiskom potpišu sve što im je bilo potureno , izvještaj komisije o Srebrenici ,protivustavno prenošenje ovlaštenja na nivo bih , formiranje nekih ministarstava na nivou bih , formiranje zajedničke vojske ( a koje su na par godina ranije bile u brutalnom ratu bez zarobljenika ) , formiranje firmi na nivou bih , elektroprenos , agencije za indirektno oporezivanje i još mnoštvo raznih takvih agencija ( e sad kakva je razlika sa aspekta prava između npr . poreske uprave i agencije za indirektno oporezivanje ) itd... formran je pdp kao stranka u kabinetu visokog predstavnika .....

misko

pre 11 godina

a ko ti je to prijatelj?onaj sto ti otima ono sto je za sve srbe najsvetlije kosmet?onaj sto te bombardovao i zatrovao cijelu srbiju?a da mozda su tvoji prijatelji jer te zovu na dorucak .srpski nisu niti ce ikad vise biti.

mmmm

pre 11 godina

Mora da bude interes obostrani .neka naprave to parče autoputa do prištine .valjaće i srbima i albancima a i njima (bondstil)pa u biznis. Jer stručni časopisi govore da će srbija biti medju top 10 zemalja u svetu za investiranje i profit,posebno dok ne udje u eu.a baš bi mogli ako im je do podrške (a i nije skupo)da vrte one lepe spotove o srbiji (naročito priroda i onaj o hrani)na cnn a i bbc i svim drugim kanalima važnim i ja im predlažem umesto onog za crnu goru wild beauty .serbia beauty with soul!over!i da se manu politike ekonomijama u ex yu kao nastavka vojne strategije iz hladnog rata,nego brate da to bude čist biznis da se ne mešaju kauboji!a ako im je ovo područje geostrateški interes onda neka požure i sa fabrikama i putevima i prugama elektranama itd itd jer rusi i kinezi im odmakli a i švabe.ja sam kazo.a vi kako oćete.a baš bi mogli i simbolično čerez izmirenja da isfinansirate onaj most ispod djave u ns (čeka projekat usvojeno eto kinezi će izbušiti drugi tunel ako treba)da izgradite bar jedan kad ste tri srušili. Eto daće vam novi sad džaba plac za jedan de lux hotel hilton tu na keju blizu milicije da se ne bojite uz taj most a mogli bi i žičaru jednu sa tog hotela pa pravac na egzit ko u švici.a i podgradje će biti ma kakva plaka i skadarlija (ima i astronauti vaši da kažu još tam da jem i zvonka da čujem,na marsu sam bio pa mogu mreti )i kad to završite da dodje predsednik obama da prošećemo tim mostom ima on ovde mnogo fanova nemoš kasti da mreju mirno.

Zabrinuti u Splitu

pre 11 godina

Eto Srbi, napokon je i vama krenulo. Bas mi je drago. Poslije svih udaraca koje ste u zadnje vrijeme primali (Gotovina, otimaju vam cirilicu itd. itd.) vas mudri i nadasve odrasli (zreli) i ulozi koju ste mu dali dorasli premijer sastao se sa Zamjenikom Pomocnika! To bi mogao biti pocetak naseg kraja. Sto zbog grize savjesti radi bezanije vasih hrabrih sunarodnjaka (bili su hrabri 1991-e, kada su iz vlastitih kuca otjerali i opljackali svoje nenaoruzane susjede Hrvate a onda im naredne cetiri godine sa sigurne udaljenosti pokazivali dugi nos), sto zbog vasih lobistickih sposobnosti, ovdje vise ne spavamo mirno. Bravo.

kiany67

pre 11 godina

Ne idem na izbore vec godinama,jer jednostavno nemam za koga da glasam.Mislio sam jedno izvesno vreme da glasam za Dveri,ali kad sam video da se i tamo sljam infiltrirao,rekao sam sebi,,Ne!".Sa Dinkicem kao ministrom zaduzenim za ekonomiju ove zemlje,shvatio sam da je ova sadasnja Vlada Srbije jedna velika prevara za siroke narodne mase(ko zna koja po redu),a ovaj razgovor Dacica sa okupatorom nase zemlje,gospodarima nasih finansija i nasim ubicama iz ,,Oluje"i ,,Milosrdnog Andjela" samo je potvrdio moje sumnje od dana kada je ova Vlada i formirana.Umesto da se posle,,Gotovine"reklo konacno i zauvek jedno svima jasno na Zapadu,,NE!",mi smo opet i po ko zna koji puta odlucili da nastavimo dalje srljanjem u propast,iduci negde bez cilja i puta,sa greskama koje ionako vec sada preskupo placamo.Klintonova je rekla da ce nam poslati investitore i nocas od srece ne trebamo ni da spavamo.Odlicno,super,bravo!...........Totalno sam razocaran!Nerma druge nego okrenuti se mentalnim i duhovnim aktivnostima,a od pisanja ocigledno nema nikakve vajde.

Branko Von Beca

pre 11 godina

Znači, samo ekonomski gledano, moraćemo na mala vrata da priznamo tačikistan i odreknemo se Kosova i Metohije na kome je najveći rudnik olova u evropi i najveće zalihe uglja na površinskim kopoovima u evropi, a za uzvrat ćemo dobiti par miliona dolara američke podrške ...našoj gluposti. BRAVO !

Zoran

pre 11 godina

... bogami , počele su završne borbe oko plijena sa tim da amerikanci nisu plasirali nikakve pare , a skoro su iz haga pustili gotovinu , dok je Rusija , da li , uplatila nešto . Ovaj ide kod Penete ( ne teniserke nažalost ) . Južni tok . Srbija kao nešto eto balansira ali bezupitno se mora nekome prikloniti jer od druge strane gubi sve i dobija neprijatelja .
Ja bih ipak izabrao Rusiju . Rusija sigurno ništa neće poduzimati dok se srbija ne privoli na neku od strana .
Ponovo , ja sam za Rusiju .

Srb

pre 11 godina

Pa opet kasno bando, a i sumnjam da će stići pomoć jer smo na nož sa njima, kao i sa svima oko nas i okolo nas. Pošto smo sve pogubili, pare, ratove, narod, teritoriju, tek sad bi sa njima, a?

Snakefinger

pre 11 godina

@Ko vam piše ova tra-la-la saopštenja?
Nije tačno da je US Steel bila jedina američka investicija. A šta je sa Phillip Morris, Ball Packaging, Coca-Cola? Koga zanima, može lako da proveri pre nego počne proizvoljno da komentariše.

ny

pre 11 godina

Ja radim u jednoj americkoj kompaniji koja ulaze svuda po svetu i voleo bih kada bi jednom za svagda javnost u Srbiji znala da je Filip Riker potpuno nebitan faktor u odlucivanju gde ce americke kompanije ulagati.
Da li je to posledica visedecenijskog jugoslovenstva i komunisticko-banditskog nacina razmisljanja (zbog kojih sam se ja iselio iz Srbije) ili jednostavno nepoznavanje osnovnih pravila poslovanja ne znam, ali traziti podrsku americkih diplomata-birokrata za ulaganja je ili potpuna glupost ili truo marketing srpskih politicara.
Osvesti se Srbijo, rasteraj tajkunsko-udbasku bagru, smanji poreze, raspusti birokratiju, napravi dobre sudove i svi ce doci da ulazu bez obzira sta kaze Riker ili bilo ko drugi.
Pozdrav svima iz NYC!

milinko

pre 11 godina

Nisam rusofil, ali ne moze da ne upadne u oko ponovni napadi na ruse, koji uzgred neamju nikakve veze sa vecsu. Ono sto sam primetio je da svi smatraju da se necije prijateljstvo meri u novcu, pa kao evropska unija i sad su dale vise para od rusa. Na jednu stranu mrzimo eu i sad zbog lobiranja kojecega, a sami padamo pod uticaj istoga. To sto rusi daju pare za konkretne stvari (zeleznica, gasovod) a ne budzasto pod izgovorom nekih donacija preko nevladinih ogranizacija za "razvoj demokratije", ne znaci da su nam ti donatori prijatelji. Samo sprovode sopstvenu politiku koja ocigledno daje rezultate. Sa rusima bar koliko toliko znamo na cemu smo (mada znamo i sa ostalima, ali volimo pare). Ne padajte pod uticaj propagande, ne budite naivni i razmisljajte svojom glavom. Te evropske i americke pare, u koje se neki kunu, jos uvek nisu ni izbliza dovoljne da nadoknade ono sto su ovde porusili i oteli, a o nenadoknadivim psihickim posledicama zivljenja u ovakvoj drzavi da se i ne prica.

zoran

pre 11 godina

Amerikancima da dash vojnu bazu u Srbiji, negde na Goliji, sami ce oterati Albance sa Kosova...takva je to politika "miroljubive" USA....vec vidjeno u istoriji...

Ko vam piše ova tra-la-la saopštenja?

pre 11 godina

A-ha... Niti je Riker nadležan investicije, niti ima američkog kapitala u Srbiji. Jedini investitor - US Steel - je pobegao pre godinu dana. Dačić misli da nam rade dve vijuge u glavi, kao što je to mislio Tadić.

Rafal-diplomatija

pre 11 godina

Osim tupavo oblikovanog očekivanje da će eventualno, možda, slučajno... Hilari Klinton ohrabrivati američke investitore da dođu u zemlju monstruma i "gadova" (v. Medlin Olbrajt na http://www.youtube.com/watch?v=1FaPuBUY558 ), važan je redosled dolaska diplomata:
1) prvo dođe Amerikanac Riker da kaže šta treba da se radi
2) onda dođe Rus Rogozin da malo ohladi nervoznog Dačića
3) sledi Austrijanac Špindeleger koji sve to treba da upakuje u evropsku oblandu.
Slobodan Milošević je ovako primao diplomate kada se spremao neki rat. ne daj Bože da se ponovi, ali sa "malim Slobom" se sve može očekivati.

Pera

pre 11 godina

Zaista bi bilo divno da možemo da pomognemo našim američkim prijateljima na isti način na koji oni nama svesrdno pomažu još od kraja osamdesetih.

mf

pre 11 godina

Organizujte konferenciju veterana ucesnika svih ratova 90'tih u Beogradu, kad se oni pomire, pomirice se i narodi i politicari
Ovde niko nema viziju sta je to pomirenje i kako da se ostvari...

investicije

pre 11 godina

Srbija je i do sada imala podrsku Amerike za investicije.Ju-Es stil je jedna od tih investicija,ali odose.Vise bi voleli da nam daju podrsku za Kosovo...

banki

pre 11 godina

Al ste me nasmijali Srbi svojim komentarima, svaka čast, zamenik pomočnika, haha, ja sam valjda jedan od rijetkih hrvata koji smatra da su vam neopravdano uzeli kosovo, tu sam na vašoj strani, znam da vam nije lako, ali bit će bolje, i nama su mast vadili za ulazak u EU, to nisu istine šta su nam radili, smirite jedino malo tenzije prema nama, mi ćemo vam svakako pomoći za ulazak u EU gdje i pripadate, pozdrav...

dzonny

pre 11 godina

@Ko vam piše ova tra-la-la saopštenja?
Nije tačno da je US Steel bila jedina američka investicija. A šta je sa Phillip Morris, Ball Packaging, Coca-Cola? Koga zanima, može lako da proveri pre nego počne proizvoljno da komentariše.
(Snakefinger, 27. novembar 2012 17:19)

Naprimer, američka kompanija "Kraft Foods" iz Čikaga posluje širom Evrope, u međuostalom i u Srbiji i praktično proizvodi 90% svega što koristimo u svakodnevnici.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Kraft_brands

Vlasnik je mnogih italijanskih, nemačkih, švajcarskih i tako dalje... brendova.

Toliko o tome.

Timocanin

pre 11 godina

Сад ће обогаћени уранијум да нам пошаљу?
(Реакција, 27. novembar 2012 17:06)

Ne, nego ce da nas tapsu po ramenu u znak podrske i ce da nam daju kredit od 100 milijarde sa rokom otplate 30 dana i 30% kamate.
Zvuci poznato?

Vojvodjanin

pre 11 godina

Dacicu, jel je to prazno i lazno obecanje Rikera 'cena' da progutamo slobodnog Haradinaja i amputaciju Kosova? Stvarno ste veliki 'vizionari' sa vasim bombasticnim planom u vezi KiM?

Ovo vredja onsovnu ointeligenciju obicnog smrtnika.....pa nemoj nas, Daco, smatrati budalama?!

Kokan

pre 11 godina

Razgovarali su zamenik pomocnika drzavnog sekretara SAD i pomocnik potpredsednika srpske Vlade i ustanovili da je danas utorak 27 novembar. Ne znam gde cemo staviti ovoliku podrsku i pomoc koju nam pruza SAD.

Zoran

pre 11 godina

Ako je neko očekivao da mu Ivica opali dva šamara i kaže "Napolje iz Srbije ti američka lažovčino", ... onda su mu očekivanja nerealna.

VesnaDC

pre 11 godina

Dve nedelje nas satanizuju, dve nedelje podrzavaju i tako u krug. Podseca me na onu psihoanalizu Erika Bernea "koju igru igras".Problem je u tome sto se za vreme ove igre tanji smanjuje brojcano srpski narod sto od gladi sto od bolesti sto od samoubistava.... i na kraju ostace probrani siti ,bezdusni okoreli, beskicmenjaci sa okacenim cenom.

DraganM

pre 11 godina

Potpuno se slazem sa odlicnim komentarom ny-a.

I ja radim za jednu americku korporaciju koja je prisutna na svim kontinentima. Riker i Klinton da dovedu nekoga?? Hahha ha...

Ovo Dacic namerno narodu ispira mozak ili nije komunjarski shvatio da americki biznis daje naloge americkoj Vladi, a ne obrnuto...

bezimena

pre 11 godina

Srbiji ne treba "podrška" već konkretni investitori. Za početak bi bilo dovoljno da donesu 10-tak milijardi eura, od onih 100 (za 10 godina), koje je "master" OBEĆAO,. da bi se ludi radovali...kao i posle ove "izjave".:))

misko

pre 11 godina

a ko ti je to prijatelj?onaj sto ti otima ono sto je za sve srbe najsvetlije kosmet?onaj sto te bombardovao i zatrovao cijelu srbiju?a da mozda su tvoji prijatelji jer te zovu na dorucak .srpski nisu niti ce ikad vise biti.

Samo probajte!

pre 11 godina

"možda i još važnije što smo čuli u razgovoru sa italijanskim ministrom odbrane, koji je danas nama ovde rekao da Srbija mora da učini nešto da pomogne svojim prijateljima kako bi joj onda oni pomogli"
O boze kakva analogija, pa dokle cemo da ispadamo ovce i da nas vozaju kao pavijane, isto tako su nam pomogli kad smo izrucili sve nase generale, nego izgleda da nas u celoj prici ne vozaju oni nego vi, za njih vrlo dobro znamo sta misle ovoj zemlji, a ova izjava italijanskog ministra u prevodu znaci, 'priznajte Kosovo i napunicemo vam dzepove.' Samo jednu stvar morate da znate, ako to uradite vasa imene ce zauvek biti ispisana crnim slovima u srpskoj istoriji za sta verujem da ne marite previse, ono sto je vaznije je da vas ovaj put necemo slati ni na kakve sudove vec cemo vam mi presuditi ispred vase drage skupstine zato sto ako to uradite postacete jedini drzavnici u istoriji koji su prodali svoju teritoriju na kojoj se osim kulturoloskih nalaze i prirodna bogatstva, i to u trenutku kada ih hvata panika sto ih ne priznaje ni citava EU a kamoli UN na celu sa Rusijom i Kinom pa bez naseg priznavanja nikada nece moci da ostvare svoj prljavi cilj, da ne pominjem trgovinu organima, heroinom i ostale stvari. Inace evo kako je Djindjic postavljao analogiju o prijateljstvu, ujedno i poruka LDP-ovcima da ni ne pomisljaju da se svrstavaju u naslednike njegove politike, izgubio je glavu zbog Kosova a ovi sad hoce da ga prodaju, strasno! http://www.youtube.com/watch?v=NCa9kuJzyhY

Kosovo

pre 11 godina

Kosovo je odavno zavrsena prica!

Sada treba ici dalje. Kako? Ovako dezorijentisani, osiromaseni, prezaduzeni... Ne znam KAKO?! Pa, Beograd lici na jednu veliku deponiju djubreta, da ne pricam dalje...

Hvala na prostoru.

Vanja

pre 11 godina

Šta uopšte znači "stiže podrška američkih investitora da ulažu u Srbiju"?! Podrška investitora kome? Pa investitori su ti koji treba da ulažu, valjda je njima potrebna podrška. I o kakvoj podršci investitora (nekome) se uopšte radi? Totalna konfuzija i besmisao.

mmmm

pre 11 godina

Mora da bude interes obostrani .neka naprave to parče autoputa do prištine .valjaće i srbima i albancima a i njima (bondstil)pa u biznis. Jer stručni časopisi govore da će srbija biti medju top 10 zemalja u svetu za investiranje i profit,posebno dok ne udje u eu.a baš bi mogli ako im je do podrške (a i nije skupo)da vrte one lepe spotove o srbiji (naročito priroda i onaj o hrani)na cnn a i bbc i svim drugim kanalima važnim i ja im predlažem umesto onog za crnu goru wild beauty .serbia beauty with soul!over!i da se manu politike ekonomijama u ex yu kao nastavka vojne strategije iz hladnog rata,nego brate da to bude čist biznis da se ne mešaju kauboji!a ako im je ovo područje geostrateški interes onda neka požure i sa fabrikama i putevima i prugama elektranama itd itd jer rusi i kinezi im odmakli a i švabe.ja sam kazo.a vi kako oćete.a baš bi mogli i simbolično čerez izmirenja da isfinansirate onaj most ispod djave u ns (čeka projekat usvojeno eto kinezi će izbušiti drugi tunel ako treba)da izgradite bar jedan kad ste tri srušili. Eto daće vam novi sad džaba plac za jedan de lux hotel hilton tu na keju blizu milicije da se ne bojite uz taj most a mogli bi i žičaru jednu sa tog hotela pa pravac na egzit ko u švici.a i podgradje će biti ma kakva plaka i skadarlija (ima i astronauti vaši da kažu još tam da jem i zvonka da čujem,na marsu sam bio pa mogu mreti )i kad to završite da dodje predsednik obama da prošećemo tim mostom ima on ovde mnogo fanova nemoš kasti da mreju mirno.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ludo vreme: Dajem Kosovo i hvalim se time da ce drugi da otvori fabrike u mojoj zemlji kako bih imao za hleb.
(Zoran, 27. novembar 2012 17:46)

Vreme ne moze biti ludo, samo ljudi. Ignorisanje realnosti i nepoznavanje elementarnih zivotnih cinjenica nije ludilo, ali je tezak hendikep. Recimo, ne mozes da dajes nesto sto odavno nije tvoje i sto ti je oduzeto. Kakve ti veze imas sa Kosovom da ga "ne das", i ko tebe pita? Bez obzira sto je zemlja "tvoja", ako nemas hleba (zato sto nemas pare) onda neko drugi mora da ti da hleb ili pare ili posao, ako ne mislis da lipses. Kad ne biste baljezgali o "izdaji", o Presudi, o Gotovini ili Haradinaju mozda biste i primetili da je hleba, para i posla sve manje.

vasilije knezevic

pre 11 godina

'Ne lipsi magarce dok peispije paradjina". Prica se da ce sledeceg puta poslati nakakvog macka na pregovore.Ko je Filip Riker?Izgleda da "velika"Amerika u neku ruku potcjenjuje Balkan kao neznatan dio svoje Imperije. U medjuvremenu Srbi prave kardinalne politicke greske ostajuci pri nadi da ce ih oni koji su samo pije jedne decenije bacali bombe po njima, spasiti
vasilije knezevic 27 nov. 2012

ПЕТАР ВЕЛИКИ

pre 11 godina

Знам да не можемо ми америма да ударимо шамар и ако би то радо учинио кад бих могао. Али не морамо да трпимо будалаштине помоћника од помоћника за за****** као и мудролије нашег премијера. Подршка у виду бомби, осиромашеног уранијума, убијања деце, трудница смо већ добили па не знам шта још може да нас снађе. А овај црвени премијер нек ову сподобу узме за личног адвоката. Неко је већ рекао паметно "Одузимамо пуномоћ - Србија.И порука гостима из америчког естаблишмента од већине Срба " Да се више нисмо видели".

WorriedJohnny

pre 11 godina

Hajde neko da mi objasni gde je ovde 'podrska' i u vezi sa cim?

Ako dobro citam, ideja je da se 'pomogne Srbiji da se priblizi Evropskoj Uniji' pri cemu i mi moramo da 'pomognemo nasim prijateljima da mogu da nam pomognu' (tj. priznamo Kosovo kako bismo dobili mogucnost potencijalnog dobijanja uslovnog datuma za odlozeni pocetak pregovora o mogucem clanstvu u perspektivi?)

Pa, ako je dotle doslo, makar da skupo prodas kozu, ako gubis teritoriju, da dobijes neke ozbiljne ustupke, ekspresno clanstvo, ozbiljnu materijalnu kompenzaciju, bespovratne finansijske inekcije... Ako ne moze ni to, makar nekakvu istorijsku rehabilitaciju (pokazali su nam poslednjom presudom u Hagu da ni na to ne mozemo da racunamo).

A mi, za sta prodajemo sve? Za lepu rec i tapsanje po ramenu od strane 'prijatelja'. Ma dajte ljudi... Nikada se nisam smatrao nacionalistom, ali ovo vec postaje smesno... Diletantsko vodjenje drzave.

Zitoradja

pre 11 godina

E moj Dacicu, ti mislis kao u vreme Broza da poslujes sa diplomatama? Dogovoris se sa Gadafijem, pa mu prodajes avione,tenkove i ostale proizvode SFRJ. Nema vise toga, dzaba se ti dogovaras sa diplomatama iz USA, treba se dogovarati sa biznismenima i investitorima, a ne sa diplomatama koji samo daju izjave i pricaju.
Sta sad, on ce da naredi americkim investitorima da moraju da ulazu u Srbiju? Hahahaha, kako da ne, investitori slusaju svoj dzep, a ne svoje politicare. Aj ti naredi Miskovicu, ili nekom drugo domacem tajkunu da ulaze u Angolu jer si razgovarao sa nekim iz vlade Angole. Da nece mozda da te poslusa? Demagogija sve manje prolazi Dacicu, narod je sve iskusniji od uvodjenja visestranacja .

dzonny

pre 11 godina

(W.Wallace, 27. novembar 2012 18:01)

Koka Kolu drži kompanija "The Coca-Cola Company" iz Atlante (SAD), koja u međuostalom posluje i u Grčkoj, Nemačkoj, UK, Japanu...

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Coca-Cola_Company

Kompanija, kao i sam brend su američki, a ne grčki.

milentije

pre 11 godina

Ovaj Dacic ne deluje dosledno , naprotiv , deluje prevrtljivo...i previse uvlakacki - a to podseca na Tadica i znamo sta nam je donelo.
Ne snalazi se najbolje u ulozi premijera...nastupa s nekakvom laznom samouverenoscu prema nasoj javnosti - a previse umiljato prema zapadnim "prijateljima". To se ovde ne ceni - verujte nama, koji smo duze godina na tom famoznom zapadu.

mmmm

pre 11 godina

a da beogradjani ne misle da ne brinem o njima.slušajte dobro gospodo ameri.ovo govorim samo jednom.pogurajte prokop da bude što pre stanica kako dolikuje jevropi:kad dodjem vozom iz nova sada da znam da sam u jevropu došo a ne u bombaj.da nema greške.(metro će kanda francuzi)e onda taj grad na vodi (ima projekat jedno dve decenije znači za naše uslove sazorilo kao dunje na kredencu)sve gotovo.tu sve banke što imate i kompanije poznate zgrade da napravite i luks stanove za te što će raditi i to vatajte reda biće tu jagme kinezi ;rusi;eu;brik;nesvrstani itd.kažu nova svetska poslovno diplomatska hipofiza.tu što se izdivani samo na overu u savet bezbednosti ja vam kažem.eto pitajte vuka. to brez vas ne može proći pa vi ste još impera da se ne lažemo.pa jon deer i tako to u rakovici to sa draganom ivicom i vučićem utanačiti nije problem. a i u novi sad i niš new tehnology svetsko a naše što ne i ševac i tesla srbija a baterije litijumske i sve domaće samo vaše know how onako gospodski i kontrola kvaliteta i robota ima da cenom obori sve sa nogu a i kvalitetom(kažu tesla s brži od bmw m5 amg već sad samo malo skupo.samo bez gmo, komtrade i tih vaših trikova (kod nas na radnim akcijama davali broma prosto brate i nije tako otrovno)mi tek treba da se množimo žrtvovali se za svet u svim ratovima ta zaslužili smo treba to priznati srbiji i valorizovati!

mf

pre 11 godina

Ovo Dacic namerno narodu ispira mozak ili nije komunjarski shvatio da americki biznis daje naloge americkoj Vladi, a ne obrnuto...
(DraganM, 27. novembar 2012 17:53)

Ti izgleda nisi shvatio, protivrecis sam sebi, oni jesu dosli zbog interesa nekog iz americkog biznisa

Intelektualac

pre 11 godina

Posle susreta sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, premijer Srbije se u izjavi za B92 osvrnuo na nekoliko stvari pomenutih u tom razgovoru, a jedna od najvažnijih je ta da će stići najavljena podrška Hilari Klinton da se ohrabre američki investitori da ulažu u Srbiju.

Jesam JA OVO DOBRO RAZUMIO? Premijer PRIMIO ZAMJENIKA POMOĆNIKA DRŽAVNOG SEKRETAR??
E jeste suverena zemlja svaka vam cast!! I to zamjenika iz neprijateljske zemlje.... Je je vratit ćete se vi u Kosovo...

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Vecnost je duga. Narocito pri kraju.

Samo oni koji prezive ovu nocnu moru radocvace se novom, suncem obasjanom jutru.

Treba preziveti. Preziveti je moralna zapovest.

Macak

pre 11 godina

ZAMENIK POMOCNIKA...

He he, imam utisak da ce sledeci put poslati Klintonovog macka Socksa na pregovore, a domaca ztrana ce to protumaciti kao veliki preokret i podrsku sa Americke strane!

Toni/SPlit

pre 11 godina

Stize podrska SAD a sta sad valjaju?a sta je s bracom rusima? Odlucite vise ko vam je saveznik i sta zelite,ovako ste posatli jako jako smijesni ,,,,

O Tempora o Mores

pre 11 godina

Prvi pomocnik zamenika necega ...pa to je jako.
Pa i Dzemal Bijedic (ko god ga se seca) je sretao vaznije ljude od ovog lika.

Goran

pre 11 godina

Pa, ljudi koliko smo puta ovu vest pročitali.Pa toliko je bajata i dosadna. Pomoć nam stiže sa svih strana, SAD,EU,Kina, Rusi.Ja ne znam zašto niko od novinara ne bude uporan i pita jasno. Kakva je ta pomoć i za šta je namenjena. Ako nam pomažete za 100km autoputa u redu. Onda da vidimo 100km autoputa.Rusi dadoše neke milone za železnicu. E pa novinari pratite šta je uradjeno sa tim paramna.Pa vi imate jedini način da ih stalno prozivate do povraćanja.Budite dosadni i uporni,reprizirajte svaki dan Insajder da se ne zaboravi sve dok se ne pohvataju i ne odu na robiju pljačkaši.Izgleda da je i bilo dosta pomoći samo po svojoj prilici pojedincima.Ako RTS može da reprizira Bolji život do iznemoglosti Vi puštaje Insajder.Svaki dan na svakoj konferenciji ih pitajte samo za pare. Tu su uvek nervozni i osetljivi. Tad uvek odvale nešto. Nema omaške.Jedino tako od pomoći možda uvidimo opšti interes.

VV

pre 11 godina

Zamenik pomocnika sekretara je jako bitan faktor. Sad ce svi da pohrle ovde, propasce Amerika. Kuku Ivice, sta uradi!

Prethodnik mu je bar bio kafe-kuvarica, ovaj se za sada samo sastaje sa njima.

Zoran

pre 11 godina

ZAMENIK POMOCNIKA...
za SAD uopšte nije bitna pozicija, naziv funkcije...
Oni svoje službenike, dobro upoznaju sa tematikom, čak se neko vrijeme bave "problemom", a potom kao ..... dolaze na balkan ili beograd. Recimo Zbignjev Bžežinski je u toj konstelaciji, važniji od američkog predsjednika. Uloga predsjednika SAD je simbolička, udar na njega je simbol udara na američki poredak i američki novi svjetski poredak, Njegova ovlaštenja, naime koriste drugi, a to su razna odjeljenja za strateške studije, savjetnici pa i pomoćnici... Zamislite npr. Džordža Buša mlađeg, da li vi vjerujete da on može samostalno da upravlja samim sobom, a ne najmoćnijom državom na svijetu.

O zasto u ovoj vukojebini sam ja odrast'o...

pre 11 godina

Srbija je jedna selendra. Politicari cobani, ali ne oni koji cuvaju ovce tako sto im naprave neko sigurno mesto za nocenje, od kise, snega i vetra, od vukova i vode ih na odredjene pasnjake. To su oni cobani koji ne zele da rade, da naprave red, a cije ovce lutaju po ledinama bez zelene trave, bez ikakvog reda bleje, kukaju, traze hranu, beze same od vukova kud koja, sudaraju se medjusobno, traze zaklon. Njihove jagnjadi je sve manje, a cobani ih jure da ih sisaju, muzu, tuku prutom ako se suprotstave. Na kraju kazne ih posto nisu dovoljno uhranjene, jer nisu same sebe nahranile bezeci od predatora i lesinara tako sto im oderu ono malo koze, pa pojedu koju prvo dohvate. Ima doduse i privilegovanih ovaca, ali to su neki hibridi koji su od silne gladi poceli da jedu sopstvenu vrstu, pa prezivljavajuci nekako, pa samim tim cesce daju vunu. Njih cobani neguju za sebe. A vukovi iz podzemlja vrebaju, slade se kada god pozele, jer ovce niko ne cuva. Toliko su jaki vukovi, krupne zverke, dobro uhranjene pa im se cobani ne suprotstavljaju. A oko tog velikog sela zive sve druge vrste u redu, miru, slozi i izobilju. Njihovi cobani rade, sagradili su torove za sve vrste, svako ima svoj zaklon. Hrane ih, paze od vukova, neguju. Imaju i pse cuvare, i ne cuvaju samo ovce. Bave se i drugim poslovima. Razvijaju se. Jedino u ovoj selendri ovce ne znaju za bolje, pa su srecne ako naidju na neko zaostalo parce trave da im utoli glad na mesecnom nivou. I veruju svom cobaninu kome je ime Vlada da ce naterati komsije iz razvijenijih mesta da dovedu svoje ovce, druge korisne vrste i mehanizaciju u ovu vukoj..inu?! Hahaha Da, da! Evo, samo sto nisu. Ako neka ovca uspe da pobegne, dobro je. Samo morala bi da zna da postuje neka pravila van granica selendre, da je ne bi deportovali, inace ce se sigurno snaci i ziveti dostojanstveno. Ako se neka i vrati, to znaci da je i zasluzila da je cobanin Vlada odere i natakne na razanj.

Giovanni

pre 11 godina

Taj mali Ivica je do jučer pljuvao po Amerima a danas sjedi sa njima i smije se široko preko usta. Kosntanta srpske politike je da nema konstantu. Najlakše je sa Srbima vodit politiku, zezneš ih a oni opet an lijepo. Nije ni čudo da svako u regiji vodi uspiješnu politku protiv Srbije.

Zoran

pre 11 godina

.... Ilija : Danice , šta bi ti rekla kada vidiš ovu fotografiju ?
Danica : ..pa pitaju gdje ima fazana !!
Ilija : e , Danice ,danice , vidiš da ništa ne znaš . Oni provjeravaju kakvo je raspoloženje u narodu ....

e tako amerikanci sada ne daju neke gorke pilule , već sa određenom aromom , prijatnijim ukusom da bi pacijent lakše progutao . Tako je i u smislu vlasti . Oni su razbili Srpsku radikalnu stranku , uzeli Tomu , Vučića .... pa potom dačić .... Odveli ove negdje u inostranstvo formirali im "patriotsku" stranku , pustili retoriku po volji naroda , narod izabrao , e sad oni imaju široko polje za djelovanje preko tako voljom naroda izabrane vlasti , dakle da se lakše proguta gorka pilula .
Mi smo u Republici Srpskoj već imali takvo iskustvo pre 10 godina . U to vrijeme je bilo govora čak o zabrani djelovanja sds . No , oni dobiju izbore ,a potom pod pritiskom potpišu sve što im je bilo potureno , izvještaj komisije o Srebrenici ,protivustavno prenošenje ovlaštenja na nivo bih , formiranje nekih ministarstava na nivou bih , formiranje zajedničke vojske ( a koje su na par godina ranije bile u brutalnom ratu bez zarobljenika ) , formiranje firmi na nivou bih , elektroprenos , agencije za indirektno oporezivanje i još mnoštvo raznih takvih agencija ( e sad kakva je razlika sa aspekta prava između npr . poreske uprave i agencije za indirektno oporezivanje ) itd... formran je pdp kao stranka u kabinetu visokog predstavnika .....