Utorak, 13.02.2024.

13:27

Nevakcinisanoj deci lekari neće izdavati potvrde za vrtić?

Izvor: telegraf.rs

Nevakcinisanoj deci lekari neæe izdavati potvrde za vrtiæ? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

VUK

pre 5 meseci

Oduzeti decu i dati na starateljstvo. Roditeljima koji antivaksuju , kupiti šumu i svako nek se vrati na svoju granu. Brzo će im izrasti krzno ...i lepota.

Mario

pre 5 meseci

Nije mi jasno kako oni necijepljeni mogu ugrožavati cijepljene koji po definiciji imaju imunitet na bolesti od kojih su se cijepili?
Neka mi to netko objasni.
Zato necijepljeni nisu prijetnja cijepljenima.
I nije mi jasno zašto cijepljeni inzistiraju da se svi moraju cijepiti kada to nema veze sa njima. Oni su zaštićeni cijepljenjem.
Ili nisu? A čemu onda cijepljenje?

Helios

pre 5 meseci

@TNT - imao si dve opcije.
Mogao si primeniti mozak i to ne visokog već elementarnog nivoa. Da jesi otkrio bi da te dve susptance - čitaj polako - koriste stotine miliona ljudi. I to vrlo uspešno - čitaj polako - ivermektin za ljudsku upotrebu je data Nobelova nagrada i spašava bezbrojne u tropima a hlorokin se koristi - čitaj polako - oko 7 decenija. I lako otkriti da su nebrojeni lekari i čitave države odmah imale uspeh dampiranja epidemije samo koristeći njih! Ukupno - čitaj polako - puno više od 2, negde blizu i 3 milijarde ljudi. (Ne miliiona, milijarde, 1/3 čovečanstva).
Zašto ovo ne znaš? Zato što imaš "pamet" koju imaš. Ne umeš da se raspitaš nego si gutač mejnstrim medija, kojima dominira laž, glupost a nadasve agenda. I kako je tebi neki pajac "sa autoritetom" rekao da su to opasni po život pasta za konje i izbeljivač to je za tebe bilo to. I ostalo za tebe "istina" evo već četvrtu godinu! Jer si ti paradigmatsko šiple. Neki glas iz TVa ti je rekao "budi pas i laj na one koji ne kažu šta i mi" i ti to poslušno radiš. Takvi se opamete samo nokatom - kada im zdravo dete odjednom postane neupotrebljivo i neizlečivo...
@Rootkit - pročitaj, nesrećo, komentar iznad tvog @Tuga. A bezbroj je takvih slučajeva. I komentar isto ovde da je ceo razred sve vakcinisane dece to imao jesenas - SAMO NIJE BILO U MEDIJIMA PA SE "NIJE DESILO".
Ono što vi nesrećnici nedostatne pameti pojma neznate je ili prikrivanje ili preimenovanje "iskorenjene" bolesti kod vakcinisanih.

Tuga

pre 5 meseci

Moja drugarica je rodila zdravo i pravo dete koje se normalno razvijalo. Nakon neke vakcine detetu se iskrivile i noge i ruke više ne može da hoda, niti govori. Tužno je videti a ima već 10 godina. Ne razumem se u medicinu pa ništa ne tvrdim samo iznosim slučaj.

TNT

pre 5 meseci

@Helios

A da se vi gospodine sledeći put kad budete bolesni malo nagutate tog ivermektina i hlorokina pa da ovde sa nama podelite vaša iskustva...,baš bi to bilo interesantno...,ako posle toga budete u stanju da otkucate poruku...

Rootkit

pre 5 meseci

Kada idiotizam antivaksera dodje na naplatu, i donese ozbiljne probleme sa davno zaboravljenim bolestima, bice kasno da se razmatraju "oh te tako vazne moje licne slobode"

Uostalom ceo taj idiotski pokret se zansiva na strahu i nedostatku znanja, u kombinaciji sa onom nasom divnom narodnom "Zabole me za druge", i jos lepsom narodnom "Vidi bajo, mozda sam ja prespavao osnovnu skolu, ali cu sve ja da ti objasnim"

Malo je reci, terajte se! Mora to ozbiljnije.

knez

pre 5 meseci

U Kanadi su mi se rodila deca. Niko nije mogao da prodje u sledeci razred ako nije dobio standardne, proverene vakcine za taj uzrast. HPV vakcina nije bila obavezna ali one obavesne, sto smo ih i mi primili, izvinite, ali to je civilizacijska obaveza.

Izvan okvira

pre 5 meseci

Опет невакцинисани угрожавају вакцинисане...
(Стипе, 13. februar 2024 13:39)

Zaista, kako nevakcinisana djeca ugrozavaju vakcinisanu?

Bezdusni neobrazovani i neobavesteni stvore

pre 5 meseci

Svi navedeni slučajevi su izuzetci, tj desili su se zato što je dete u momentu imunizacije bilo bolesno te kao takvo nije moglo primiti vakcinu. Mislim da se ovde diže suviše velika buka koja se koristi u dnevno političke svrhe.
(Vlad, 13. februar 2024 15:14)

Ajde prvo da tvoje dete oboli i da ostane tezak invalid od druge godine zivota, kao cerka moga brata, pa lepo ponovo posalji komentar.

Gavra

pre 5 meseci

"Sasvim logicno i normalno, ako neko zeli da njegovo dete ne bude vakcinisano, ja ne zelim da njegovo nevakcinisano dete zarazava moju i ostalu decu, bravo doktori tako i treba,samo ostro sa teoreticarima zavera i ravnozemljasima.
(..., 13. februar 2024 13:58)"

Nisam ni za niti protiv vakcine.Da li bi bi mogao,ili bilo ko,da objasnis ako je neko vakcinisan vakcinom koja stiti od zarazavanja odredjenom bolescu,virusom kako onda neko ko nije vakcinisan moze da zarazi tog nekog vakcinisanog i ako moze koja je onda svrha vakcine?

Doktor

pre 5 meseci

Zbog takvih pedijatara se deca i ne vakcinisu. Kaze ako ima 37.5 moze da se vakcinose. To je suludo i pomisliti. Dete sa temperaturom vec ima virus i ne sme se vakcinusati jer tih 37.5 za 24h moze biti 39 ili vise. To niko ne moze da zna kojim je virusom zarazeno. A kad mu date vakcinu vi dodatno opterecujete imuni sistem. Znaci moj doktore pedijatru to sto trenutno ima dosta nevakcinisane dece ne znaci da treba da pod svaku cenu vakcinisete decu. Zivim u nemackoj i ovde je obaveza za zabaviste potvrda pedijatra za vakcinaciju ali nijedan doktor nece dati detetu vakcinu ako mu curi nos ili ima 37.5 temperaturu.

Nikola

pre 5 meseci

Dali neko zna dali je po Ustavu Srbije obavezna vakcinacija
(vasa, 13. februar 2024 14:06)

Ti si toliko pismen da "dali" pišeš zajedno a pozivaš se na ustav!

Ti treba prvo u prvi razred osnovne škole da ideš i to vakcinisan a onda usta da otvaraš.

Pored toga , početno slovo tvog imena je malo !

Stručnjak

pre 5 meseci

Nevakcinisanima zabraniti da idu u vojsku, ne smeju da plaćaju porez i da nemaju krivičnu odgovornost za svoja dela. To će ih naučiti pameti.

Matori Kesa - o zastiti

pre 5 meseci

Ako je vakcina zastita - Zasto se vakcinisani boje ne vakcinisanih - po obicaju radi se o nametanju i kontroli populacije !

Jakovljević

pre 5 meseci

Napokon neka reakcija ka roditeljima koji se prave pametni i ne vakcinišu decu, a izvor informacija su im lokalne frizerke ( bez želje da vređam poštenu profesiju frizerki)

Kralež

pre 5 meseci

Sasvim logicno i normalno, ako neko zeli da njegovo dete ne bude vakcinisano, ja ne zelim da njegovo nevakcinisano dete zarazava moju i ostalu decu, bravo doktori tako i treba,samo ostro sa teoreticarima zavera i ravnozemljasima.
(..., 13. februar 2024 13:58)

Čime da ga zarazi? Bockani se plaše normalnih.

L. Beta

pre 5 meseci

Млади родитељи - антиваксери тражили су потврду да дете не може да се вакцинише због здравственог стања. У матичном Дому здравља су их одбили. Пријавили су затим дете у општини где у Дому здравља ради другар и добили потврду.

У вртићу нису проверавали ко је потврду издао и да ли је реално да дете са потврдом из једног краја града иде у вртић у сасвим другом крају града.

Helios

pre 5 meseci

Ko je imao čime spoznao je da je kovidsterija bila veliko zlo. Gde je "struka" radila AMA BAŠ SVE POGREŠNO. Što su vam malibrojni inteligentni, obrazovani i informisani ukazivali od 1. dana. Maske su nedelotvorne i štetne a i psiho-politička opresija. Opstrukcija ivermektina i hlorokina zločin, karantin takođe. Vakcinomanija kao i uvek naj-ludilo: naravno NIKO "imunizovan" a SVAKO oštećen, pa kako kome i kada dođe na naplatu. Tražili su i dobili monopol govora, da ga ispune non-stop antinaučnim somnambulnim lupetanjem kontra fakata.
Oštećivanje vašeg života ste patili... proporcionalno tome koliko ste im verovali. Neku ste dobiti mogli imati samo u ovoj de- i auto-de-konstrukciji kult-biznisa zvanog Medicina.
Razne su dečje bolesti vrlo opasne, imaju posledice pa i smrtonosne su - ako ste u Africi. Ili su bile to i u Evropi - ali vek ranije. Otkako je porastao standard, uhranjenost, kvalitet vode, higijene i lekova desilio se neminovno: dramatičan pad kako slučajeva oboljevanja tako i za obolele dramatičan pad i posledica i smrti. Svakom - ko nije u Africi. Pad koji BLAGE VEZE NEMA SA VAKCINAMA! Istorija, masi skrivena, je tu 100% jasna.
Pošto je dosta ovaca odbeglo od tora nakon kovidsterije evo akta ucenjivača decom da vas opet napenaljuju i poseduju. I ponovo kao u "pandemiji" vašeg testa. Imate li ikakve kvalitete i IQ? Ne mogu vam sve nacrtati u 1500 slova ali Ilegalna i bestijalna eksplozija vakcina(lnog fašizma) je kalvarija ljudske biologije, izvesno i preočito.

Дрндоје

pre 5 meseci

Уништавате поколења! Имате ли душу и чиме ћете пред Господа? Да ли је бизнис фармакомафије пречи од здравља нације?

Maja

pre 5 meseci

Kad sam ja bila mala, zdravstvene ustanove su na kucne adrese slale pozive za vakcinaciju, i znalo se da su vakcinacije obavezne, pod pretnjom zakonskih sankcija. Kad su moja deca bila mala, prvo su sestre pisale kada treba da dodjemo na sledecu vakcinaciju, posle su lekari usmeno obavestavali, a na kraju su i to prestali da rade, a ne daj boze da su kontrolisali stanje vakcinacija ako ih sami ne podsetite. Tek bi se setili da pogledaju sta treba za upis u skolu, a kasnije verovatno ni to, cim ima ovih slucajeva da u skolama sede potpuno nevakcinisana deca. Uvedite ponovo kaznjavanja, uvedite pozive na vakcinacije, i to ce se lako dovesti u red.

Bg

pre 5 meseci

Zašto ima nevakcinisane dece kada je vakcinacija dece obavezna od perioda nakon Drugog svetskog rata? Nijedna vakcina za decu nije nova. Mislim da je "najnovija" MMR koja se daje od 1971. i pre par godina je postala obavezna vakcina protiv Streptococcus pneumoniae (prevenar brend). Aktuelna je kampanja za uvođenje vakcine protiv HPV-a. Koji je uopšte argument da se odbiju vakcine koje se kod nas primaju preko 70 godina?

Liberty

pre 5 meseci

Podržavam odluku maksimalno. Kada bi svi razmišljali kao pojedinci koji ne žele da vakcinišu decu iz samo njima znanih razloga šta bi se desilo?

Eto npr niko, niko neće da vakciniše dete, znači niko na celoj planeti, svi se odluče za to, i kažemo aj da vidimo šta će biti, i dese se globalne zaraze i bolesti, masovni pomor, i šta onda? Onda kao jao pa ipak bolje da se deca vakcinišu, pogrešili smo, šta?

Mozga bez.

Vlad

pre 5 meseci

Svi navedeni slučajevi su izuzetci, tj desili su se zato što je dete u momentu imunizacije bilo bolesno te kao takvo nije moglo primiti vakcinu. Mislim da se ovde diže suviše velika buka koja se koristi u dnevno političke svrhe.

maxy

pre 5 meseci

ovo nema sanse da sprovedu jer u DZ ni sami ne znaju ko je vakcinisan, a ko nije.
A sta cemo sa onima koji su se vakcinisali kod pruvatnika?

Milos

pre 5 meseci

Ako je dete zdravo potvrda mora da se da.Sve ostalo je ucena i radi se protiv Ustava.
Pedijatar nema pravo da vam odbije potvrdu. Zasticeni ste zakonom.
Niko ne moze da vas natera da vakcinisete vase dete. Takodje, obdaniste ne sme da vas odbije ukoliko vam je dete zdravo. Kao ni skola!
Dok god drzava ne snosi posledice za kontra efekte fakcine niko od roditelja ne bi trebao da vakcinise svoju decu. Takodje, drzava mora da ih proizvodi. Ne Fajzer, Zeneka, Moderna,itd.
Budi se,Srbijo!

ET

pre 5 meseci

Neka se antivakseri organizuju i naprave antivakserske vrtiće u kojima će raditi vaspitačice antivakseri. Izostaviti obavezne sanitarne preglede kuvarica. Deca ne treba da peru ruke, a toaleti ne treba da se čiste i peru.
Tako bi se vratili prirodi i srednjem veku gde i pripadaju.
P.S. Obavezno uništiti mobilne telefone jer ih preko njih Veliki brat prati?

Darko

pre 5 meseci

U moje vreme su lekari su dolazili u školu i vakcinisali nevakcinisanu decu.
Niko roditelje nije pitao ništa, pregledaju dete, vide da je zdravo i udri vakcinu.
Sada roditelji koji su SVE vakcine primili, a i još gore, oni koji imaju odraslu decu koja su kompletno vakcinisana, sada zagovaraju nevakcinisanje jer su pogledali neki video na internetu nekog diskutabilnog lika.

Toza

pre 5 meseci

Tako i treba, svi se prave pametni, te iste vakcine smo svi mi primili. Ako im se nesvidja neka osnuju vrtice za nevakcinisane, ja moje dete necu da izlazem opasnosti.

drvo

pre 5 meseci

nisam Antivakser. Naprotiv, mislim da su ove stare vakcinacije sasvim opravdane.
Ali mi kao Civilizacija, ne smemo da padnemo i popustimo na ovaj trik..ucene , vakcina i =potvrda ,sad za vrtic , a kasnije za , skolu,posao, prodavnicu, parking, pa ce sutra biti nešto drugo , pored Vakcine , kao ucena modernog teletabis čoveka.. Šargarepa Štap princip na lep način..
Dakle ko pristane , vakcinisan i slinav i bolestan od lepre i sugav i sa Tt moze u vrtic, a ko nema "ausvajs" i zdrav ko dren , zabrana ulaska jer ima svoje JA, ne pristaje na uniformnost, gluppsti da krave kidaju ozonski omotača, a deca podriguju , ko ne kleči pred globalizmom idiotizmom civilizacije , bice kaznjen i izopsten..tako su i Hrisćane i svece vekovima proganjali Rimljani...

Luka

pre 5 meseci

Zakonski uslov za upis je da dete bude zdravstveno sposobno a ne da bude vakcinisano tako da bi odbijanje prijema nevakcinisane dece u predškolske ustanove bilo protivzakonito.

NikolaKG80

pre 5 meseci

Podržavam. Nisam se vakcinisao protiv korone u znak protesta protiv histerije i represije koja je zavladala, ali ovo je nešto što je već godinama ustaljena praksa i nema prostora za sumnju

jutarnji_arhimed

pre 5 meseci

Ko je taj, imenom i prezimenom koji hoce da kroji sudbinu dece? Ko ke taj koji odredjuje ko sme a ko ne sme da zivi po sopstvenim pravilima?

...

pre 5 meseci

Sasvim logicno i normalno, ako neko zeli da njegovo dete ne bude vakcinisano, ja ne zelim da njegovo nevakcinisano dete zarazava moju i ostalu decu, bravo doktori tako i treba,samo ostro sa teoreticarima zavera i ravnozemljasima.

Erik TH

pre 5 meseci

Da nema vakcina ljudski vek bi bio 40-50 godina. Al kad glupost preovladava na sve strane, šta očekivati.. Napisao sam i na drugoj vesti, čovečanstvu je potrebna totalni remont.

Darko

pre 5 meseci

U moje vreme su lekari su dolazili u školu i vakcinisali nevakcinisanu decu.
Niko roditelje nije pitao ništa, pregledaju dete, vide da je zdravo i udri vakcinu.
Sada roditelji koji su SVE vakcine primili, a i još gore, oni koji imaju odraslu decu koja su kompletno vakcinisana, sada zagovaraju nevakcinisanje jer su pogledali neki video na internetu nekog diskutabilnog lika.

...

pre 5 meseci

Sasvim logicno i normalno, ako neko zeli da njegovo dete ne bude vakcinisano, ja ne zelim da njegovo nevakcinisano dete zarazava moju i ostalu decu, bravo doktori tako i treba,samo ostro sa teoreticarima zavera i ravnozemljasima.

ET

pre 5 meseci

Neka se antivakseri organizuju i naprave antivakserske vrtiće u kojima će raditi vaspitačice antivakseri. Izostaviti obavezne sanitarne preglede kuvarica. Deca ne treba da peru ruke, a toaleti ne treba da se čiste i peru.
Tako bi se vratili prirodi i srednjem veku gde i pripadaju.
P.S. Obavezno uništiti mobilne telefone jer ih preko njih Veliki brat prati?

Bg

pre 5 meseci

Zašto ima nevakcinisane dece kada je vakcinacija dece obavezna od perioda nakon Drugog svetskog rata? Nijedna vakcina za decu nije nova. Mislim da je "najnovija" MMR koja se daje od 1971. i pre par godina je postala obavezna vakcina protiv Streptococcus pneumoniae (prevenar brend). Aktuelna je kampanja za uvođenje vakcine protiv HPV-a. Koji je uopšte argument da se odbiju vakcine koje se kod nas primaju preko 70 godina?

drvo

pre 5 meseci

nisam Antivakser. Naprotiv, mislim da su ove stare vakcinacije sasvim opravdane.
Ali mi kao Civilizacija, ne smemo da padnemo i popustimo na ovaj trik..ucene , vakcina i =potvrda ,sad za vrtic , a kasnije za , skolu,posao, prodavnicu, parking, pa ce sutra biti nešto drugo , pored Vakcine , kao ucena modernog teletabis čoveka.. Šargarepa Štap princip na lep način..
Dakle ko pristane , vakcinisan i slinav i bolestan od lepre i sugav i sa Tt moze u vrtic, a ko nema "ausvajs" i zdrav ko dren , zabrana ulaska jer ima svoje JA, ne pristaje na uniformnost, gluppsti da krave kidaju ozonski omotača, a deca podriguju , ko ne kleči pred globalizmom idiotizmom civilizacije , bice kaznjen i izopsten..tako su i Hrisćane i svece vekovima proganjali Rimljani...

Stručnjak

pre 5 meseci

Nevakcinisanima zabraniti da idu u vojsku, ne smeju da plaćaju porez i da nemaju krivičnu odgovornost za svoja dela. To će ih naučiti pameti.

knez

pre 5 meseci

U Kanadi su mi se rodila deca. Niko nije mogao da prodje u sledeci razred ako nije dobio standardne, proverene vakcine za taj uzrast. HPV vakcina nije bila obavezna ali one obavesne, sto smo ih i mi primili, izvinite, ali to je civilizacijska obaveza.

Jakovljević

pre 5 meseci

Napokon neka reakcija ka roditeljima koji se prave pametni i ne vakcinišu decu, a izvor informacija su im lokalne frizerke ( bez želje da vređam poštenu profesiju frizerki)

Doktor

pre 5 meseci

Zbog takvih pedijatara se deca i ne vakcinisu. Kaze ako ima 37.5 moze da se vakcinose. To je suludo i pomisliti. Dete sa temperaturom vec ima virus i ne sme se vakcinusati jer tih 37.5 za 24h moze biti 39 ili vise. To niko ne moze da zna kojim je virusom zarazeno. A kad mu date vakcinu vi dodatno opterecujete imuni sistem. Znaci moj doktore pedijatru to sto trenutno ima dosta nevakcinisane dece ne znaci da treba da pod svaku cenu vakcinisete decu. Zivim u nemackoj i ovde je obaveza za zabaviste potvrda pedijatra za vakcinaciju ali nijedan doktor nece dati detetu vakcinu ako mu curi nos ili ima 37.5 temperaturu.

Erik TH

pre 5 meseci

Da nema vakcina ljudski vek bi bio 40-50 godina. Al kad glupost preovladava na sve strane, šta očekivati.. Napisao sam i na drugoj vesti, čovečanstvu je potrebna totalni remont.

Rootkit

pre 5 meseci

Kada idiotizam antivaksera dodje na naplatu, i donese ozbiljne probleme sa davno zaboravljenim bolestima, bice kasno da se razmatraju "oh te tako vazne moje licne slobode"

Uostalom ceo taj idiotski pokret se zansiva na strahu i nedostatku znanja, u kombinaciji sa onom nasom divnom narodnom "Zabole me za druge", i jos lepsom narodnom "Vidi bajo, mozda sam ja prespavao osnovnu skolu, ali cu sve ja da ti objasnim"

Malo je reci, terajte se! Mora to ozbiljnije.

Helios

pre 5 meseci

Ko je imao čime spoznao je da je kovidsterija bila veliko zlo. Gde je "struka" radila AMA BAŠ SVE POGREŠNO. Što su vam malibrojni inteligentni, obrazovani i informisani ukazivali od 1. dana. Maske su nedelotvorne i štetne a i psiho-politička opresija. Opstrukcija ivermektina i hlorokina zločin, karantin takođe. Vakcinomanija kao i uvek naj-ludilo: naravno NIKO "imunizovan" a SVAKO oštećen, pa kako kome i kada dođe na naplatu. Tražili su i dobili monopol govora, da ga ispune non-stop antinaučnim somnambulnim lupetanjem kontra fakata.
Oštećivanje vašeg života ste patili... proporcionalno tome koliko ste im verovali. Neku ste dobiti mogli imati samo u ovoj de- i auto-de-konstrukciji kult-biznisa zvanog Medicina.
Razne su dečje bolesti vrlo opasne, imaju posledice pa i smrtonosne su - ako ste u Africi. Ili su bile to i u Evropi - ali vek ranije. Otkako je porastao standard, uhranjenost, kvalitet vode, higijene i lekova desilio se neminovno: dramatičan pad kako slučajeva oboljevanja tako i za obolele dramatičan pad i posledica i smrti. Svakom - ko nije u Africi. Pad koji BLAGE VEZE NEMA SA VAKCINAMA! Istorija, masi skrivena, je tu 100% jasna.
Pošto je dosta ovaca odbeglo od tora nakon kovidsterije evo akta ucenjivača decom da vas opet napenaljuju i poseduju. I ponovo kao u "pandemiji" vašeg testa. Imate li ikakve kvalitete i IQ? Ne mogu vam sve nacrtati u 1500 slova ali Ilegalna i bestijalna eksplozija vakcina(lnog fašizma) je kalvarija ljudske biologije, izvesno i preočito.

Toza

pre 5 meseci

Tako i treba, svi se prave pametni, te iste vakcine smo svi mi primili. Ako im se nesvidja neka osnuju vrtice za nevakcinisane, ja moje dete necu da izlazem opasnosti.

Luka

pre 5 meseci

Zakonski uslov za upis je da dete bude zdravstveno sposobno a ne da bude vakcinisano tako da bi odbijanje prijema nevakcinisane dece u predškolske ustanove bilo protivzakonito.

Liberty

pre 5 meseci

Podržavam odluku maksimalno. Kada bi svi razmišljali kao pojedinci koji ne žele da vakcinišu decu iz samo njima znanih razloga šta bi se desilo?

Eto npr niko, niko neće da vakciniše dete, znači niko na celoj planeti, svi se odluče za to, i kažemo aj da vidimo šta će biti, i dese se globalne zaraze i bolesti, masovni pomor, i šta onda? Onda kao jao pa ipak bolje da se deca vakcinišu, pogrešili smo, šta?

Mozga bez.

Milos

pre 5 meseci

Ako je dete zdravo potvrda mora da se da.Sve ostalo je ucena i radi se protiv Ustava.
Pedijatar nema pravo da vam odbije potvrdu. Zasticeni ste zakonom.
Niko ne moze da vas natera da vakcinisete vase dete. Takodje, obdaniste ne sme da vas odbije ukoliko vam je dete zdravo. Kao ni skola!
Dok god drzava ne snosi posledice za kontra efekte fakcine niko od roditelja ne bi trebao da vakcinise svoju decu. Takodje, drzava mora da ih proizvodi. Ne Fajzer, Zeneka, Moderna,itd.
Budi se,Srbijo!

NikolaKG80

pre 5 meseci

Podržavam. Nisam se vakcinisao protiv korone u znak protesta protiv histerije i represije koja je zavladala, ali ovo je nešto što je već godinama ustaljena praksa i nema prostora za sumnju

Дрндоје

pre 5 meseci

Уништавате поколења! Имате ли душу и чиме ћете пред Господа? Да ли је бизнис фармакомафије пречи од здравља нације?

Matori Kesa - o zastiti

pre 5 meseci

Ako je vakcina zastita - Zasto se vakcinisani boje ne vakcinisanih - po obicaju radi se o nametanju i kontroli populacije !

TNT

pre 5 meseci

@Helios

A da se vi gospodine sledeći put kad budete bolesni malo nagutate tog ivermektina i hlorokina pa da ovde sa nama podelite vaša iskustva...,baš bi to bilo interesantno...,ako posle toga budete u stanju da otkucate poruku...

Kralež

pre 5 meseci

Sasvim logicno i normalno, ako neko zeli da njegovo dete ne bude vakcinisano, ja ne zelim da njegovo nevakcinisano dete zarazava moju i ostalu decu, bravo doktori tako i treba,samo ostro sa teoreticarima zavera i ravnozemljasima.
(..., 13. februar 2024 13:58)

Čime da ga zarazi? Bockani se plaše normalnih.

jutarnji_arhimed

pre 5 meseci

Ko je taj, imenom i prezimenom koji hoce da kroji sudbinu dece? Ko ke taj koji odredjuje ko sme a ko ne sme da zivi po sopstvenim pravilima?

Bezdusni neobrazovani i neobavesteni stvore

pre 5 meseci

Svi navedeni slučajevi su izuzetci, tj desili su se zato što je dete u momentu imunizacije bilo bolesno te kao takvo nije moglo primiti vakcinu. Mislim da se ovde diže suviše velika buka koja se koristi u dnevno političke svrhe.
(Vlad, 13. februar 2024 15:14)

Ajde prvo da tvoje dete oboli i da ostane tezak invalid od druge godine zivota, kao cerka moga brata, pa lepo ponovo posalji komentar.

L. Beta

pre 5 meseci

Млади родитељи - антиваксери тражили су потврду да дете не може да се вакцинише због здравственог стања. У матичном Дому здравља су их одбили. Пријавили су затим дете у општини где у Дому здравља ради другар и добили потврду.

У вртићу нису проверавали ко је потврду издао и да ли је реално да дете са потврдом из једног краја града иде у вртић у сасвим другом крају града.

Tuga

pre 5 meseci

Moja drugarica je rodila zdravo i pravo dete koje se normalno razvijalo. Nakon neke vakcine detetu se iskrivile i noge i ruke više ne može da hoda, niti govori. Tužno je videti a ima već 10 godina. Ne razumem se u medicinu pa ništa ne tvrdim samo iznosim slučaj.

Nikola

pre 5 meseci

Dali neko zna dali je po Ustavu Srbije obavezna vakcinacija
(vasa, 13. februar 2024 14:06)

Ti si toliko pismen da "dali" pišeš zajedno a pozivaš se na ustav!

Ti treba prvo u prvi razred osnovne škole da ideš i to vakcinisan a onda usta da otvaraš.

Pored toga , početno slovo tvog imena je malo !

Izvan okvira

pre 5 meseci

Опет невакцинисани угрожавају вакцинисане...
(Стипе, 13. februar 2024 13:39)

Zaista, kako nevakcinisana djeca ugrozavaju vakcinisanu?

Gavra

pre 5 meseci

"Sasvim logicno i normalno, ako neko zeli da njegovo dete ne bude vakcinisano, ja ne zelim da njegovo nevakcinisano dete zarazava moju i ostalu decu, bravo doktori tako i treba,samo ostro sa teoreticarima zavera i ravnozemljasima.
(..., 13. februar 2024 13:58)"

Nisam ni za niti protiv vakcine.Da li bi bi mogao,ili bilo ko,da objasnis ako je neko vakcinisan vakcinom koja stiti od zarazavanja odredjenom bolescu,virusom kako onda neko ko nije vakcinisan moze da zarazi tog nekog vakcinisanog i ako moze koja je onda svrha vakcine?

Maja

pre 5 meseci

Kad sam ja bila mala, zdravstvene ustanove su na kucne adrese slale pozive za vakcinaciju, i znalo se da su vakcinacije obavezne, pod pretnjom zakonskih sankcija. Kad su moja deca bila mala, prvo su sestre pisale kada treba da dodjemo na sledecu vakcinaciju, posle su lekari usmeno obavestavali, a na kraju su i to prestali da rade, a ne daj boze da su kontrolisali stanje vakcinacija ako ih sami ne podsetite. Tek bi se setili da pogledaju sta treba za upis u skolu, a kasnije verovatno ni to, cim ima ovih slucajeva da u skolama sede potpuno nevakcinisana deca. Uvedite ponovo kaznjavanja, uvedite pozive na vakcinacije, i to ce se lako dovesti u red.

maxy

pre 5 meseci

ovo nema sanse da sprovedu jer u DZ ni sami ne znaju ko je vakcinisan, a ko nije.
A sta cemo sa onima koji su se vakcinisali kod pruvatnika?

Vlad

pre 5 meseci

Svi navedeni slučajevi su izuzetci, tj desili su se zato što je dete u momentu imunizacije bilo bolesno te kao takvo nije moglo primiti vakcinu. Mislim da se ovde diže suviše velika buka koja se koristi u dnevno političke svrhe.

Mario

pre 5 meseci

Nije mi jasno kako oni necijepljeni mogu ugrožavati cijepljene koji po definiciji imaju imunitet na bolesti od kojih su se cijepili?
Neka mi to netko objasni.
Zato necijepljeni nisu prijetnja cijepljenima.
I nije mi jasno zašto cijepljeni inzistiraju da se svi moraju cijepiti kada to nema veze sa njima. Oni su zaštićeni cijepljenjem.
Ili nisu? A čemu onda cijepljenje?

VUK

pre 5 meseci

Oduzeti decu i dati na starateljstvo. Roditeljima koji antivaksuju , kupiti šumu i svako nek se vrati na svoju granu. Brzo će im izrasti krzno ...i lepota.

Helios

pre 5 meseci

@TNT - imao si dve opcije.
Mogao si primeniti mozak i to ne visokog već elementarnog nivoa. Da jesi otkrio bi da te dve susptance - čitaj polako - koriste stotine miliona ljudi. I to vrlo uspešno - čitaj polako - ivermektin za ljudsku upotrebu je data Nobelova nagrada i spašava bezbrojne u tropima a hlorokin se koristi - čitaj polako - oko 7 decenija. I lako otkriti da su nebrojeni lekari i čitave države odmah imale uspeh dampiranja epidemije samo koristeći njih! Ukupno - čitaj polako - puno više od 2, negde blizu i 3 milijarde ljudi. (Ne miliiona, milijarde, 1/3 čovečanstva).
Zašto ovo ne znaš? Zato što imaš "pamet" koju imaš. Ne umeš da se raspitaš nego si gutač mejnstrim medija, kojima dominira laž, glupost a nadasve agenda. I kako je tebi neki pajac "sa autoritetom" rekao da su to opasni po život pasta za konje i izbeljivač to je za tebe bilo to. I ostalo za tebe "istina" evo već četvrtu godinu! Jer si ti paradigmatsko šiple. Neki glas iz TVa ti je rekao "budi pas i laj na one koji ne kažu šta i mi" i ti to poslušno radiš. Takvi se opamete samo nokatom - kada im zdravo dete odjednom postane neupotrebljivo i neizlečivo...
@Rootkit - pročitaj, nesrećo, komentar iznad tvog @Tuga. A bezbroj je takvih slučajeva. I komentar isto ovde da je ceo razred sve vakcinisane dece to imao jesenas - SAMO NIJE BILO U MEDIJIMA PA SE "NIJE DESILO".
Ono što vi nesrećnici nedostatne pameti pojma neznate je ili prikrivanje ili preimenovanje "iskorenjene" bolesti kod vakcinisanih.

Helios

pre 5 meseci

Ko je imao čime spoznao je da je kovidsterija bila veliko zlo. Gde je "struka" radila AMA BAŠ SVE POGREŠNO. Što su vam malibrojni inteligentni, obrazovani i informisani ukazivali od 1. dana. Maske su nedelotvorne i štetne a i psiho-politička opresija. Opstrukcija ivermektina i hlorokina zločin, karantin takođe. Vakcinomanija kao i uvek naj-ludilo: naravno NIKO "imunizovan" a SVAKO oštećen, pa kako kome i kada dođe na naplatu. Tražili su i dobili monopol govora, da ga ispune non-stop antinaučnim somnambulnim lupetanjem kontra fakata.
Oštećivanje vašeg života ste patili... proporcionalno tome koliko ste im verovali. Neku ste dobiti mogli imati samo u ovoj de- i auto-de-konstrukciji kult-biznisa zvanog Medicina.
Razne su dečje bolesti vrlo opasne, imaju posledice pa i smrtonosne su - ako ste u Africi. Ili su bile to i u Evropi - ali vek ranije. Otkako je porastao standard, uhranjenost, kvalitet vode, higijene i lekova desilio se neminovno: dramatičan pad kako slučajeva oboljevanja tako i za obolele dramatičan pad i posledica i smrti. Svakom - ko nije u Africi. Pad koji BLAGE VEZE NEMA SA VAKCINAMA! Istorija, masi skrivena, je tu 100% jasna.
Pošto je dosta ovaca odbeglo od tora nakon kovidsterije evo akta ucenjivača decom da vas opet napenaljuju i poseduju. I ponovo kao u "pandemiji" vašeg testa. Imate li ikakve kvalitete i IQ? Ne mogu vam sve nacrtati u 1500 slova ali Ilegalna i bestijalna eksplozija vakcina(lnog fašizma) je kalvarija ljudske biologije, izvesno i preočito.

Дрндоје

pre 5 meseci

Уништавате поколења! Имате ли душу и чиме ћете пред Господа? Да ли је бизнис фармакомафије пречи од здравља нације?

drvo

pre 5 meseci

nisam Antivakser. Naprotiv, mislim da su ove stare vakcinacije sasvim opravdane.
Ali mi kao Civilizacija, ne smemo da padnemo i popustimo na ovaj trik..ucene , vakcina i =potvrda ,sad za vrtic , a kasnije za , skolu,posao, prodavnicu, parking, pa ce sutra biti nešto drugo , pored Vakcine , kao ucena modernog teletabis čoveka.. Šargarepa Štap princip na lep način..
Dakle ko pristane , vakcinisan i slinav i bolestan od lepre i sugav i sa Tt moze u vrtic, a ko nema "ausvajs" i zdrav ko dren , zabrana ulaska jer ima svoje JA, ne pristaje na uniformnost, gluppsti da krave kidaju ozonski omotača, a deca podriguju , ko ne kleči pred globalizmom idiotizmom civilizacije , bice kaznjen i izopsten..tako su i Hrisćane i svece vekovima proganjali Rimljani...

Matori Kesa - o zastiti

pre 5 meseci

Ako je vakcina zastita - Zasto se vakcinisani boje ne vakcinisanih - po obicaju radi se o nametanju i kontroli populacije !

Kralež

pre 5 meseci

Sasvim logicno i normalno, ako neko zeli da njegovo dete ne bude vakcinisano, ja ne zelim da njegovo nevakcinisano dete zarazava moju i ostalu decu, bravo doktori tako i treba,samo ostro sa teoreticarima zavera i ravnozemljasima.
(..., 13. februar 2024 13:58)

Čime da ga zarazi? Bockani se plaše normalnih.

Luka

pre 5 meseci

Zakonski uslov za upis je da dete bude zdravstveno sposobno a ne da bude vakcinisano tako da bi odbijanje prijema nevakcinisane dece u predškolske ustanove bilo protivzakonito.

Izvan okvira

pre 5 meseci

Опет невакцинисани угрожавају вакцинисане...
(Стипе, 13. februar 2024 13:39)

Zaista, kako nevakcinisana djeca ugrozavaju vakcinisanu?

Milos

pre 5 meseci

Ako je dete zdravo potvrda mora da se da.Sve ostalo je ucena i radi se protiv Ustava.
Pedijatar nema pravo da vam odbije potvrdu. Zasticeni ste zakonom.
Niko ne moze da vas natera da vakcinisete vase dete. Takodje, obdaniste ne sme da vas odbije ukoliko vam je dete zdravo. Kao ni skola!
Dok god drzava ne snosi posledice za kontra efekte fakcine niko od roditelja ne bi trebao da vakcinise svoju decu. Takodje, drzava mora da ih proizvodi. Ne Fajzer, Zeneka, Moderna,itd.
Budi se,Srbijo!

Stručnjak

pre 5 meseci

Nevakcinisanima zabraniti da idu u vojsku, ne smeju da plaćaju porez i da nemaju krivičnu odgovornost za svoja dela. To će ih naučiti pameti.

jutarnji_arhimed

pre 5 meseci

Ko je taj, imenom i prezimenom koji hoce da kroji sudbinu dece? Ko ke taj koji odredjuje ko sme a ko ne sme da zivi po sopstvenim pravilima?

ET

pre 5 meseci

Neka se antivakseri organizuju i naprave antivakserske vrtiće u kojima će raditi vaspitačice antivakseri. Izostaviti obavezne sanitarne preglede kuvarica. Deca ne treba da peru ruke, a toaleti ne treba da se čiste i peru.
Tako bi se vratili prirodi i srednjem veku gde i pripadaju.
P.S. Obavezno uništiti mobilne telefone jer ih preko njih Veliki brat prati?

Tuga

pre 5 meseci

Moja drugarica je rodila zdravo i pravo dete koje se normalno razvijalo. Nakon neke vakcine detetu se iskrivile i noge i ruke više ne može da hoda, niti govori. Tužno je videti a ima već 10 godina. Ne razumem se u medicinu pa ništa ne tvrdim samo iznosim slučaj.

Darko

pre 5 meseci

U moje vreme su lekari su dolazili u školu i vakcinisali nevakcinisanu decu.
Niko roditelje nije pitao ništa, pregledaju dete, vide da je zdravo i udri vakcinu.
Sada roditelji koji su SVE vakcine primili, a i još gore, oni koji imaju odraslu decu koja su kompletno vakcinisana, sada zagovaraju nevakcinisanje jer su pogledali neki video na internetu nekog diskutabilnog lika.

Jakovljević

pre 5 meseci

Napokon neka reakcija ka roditeljima koji se prave pametni i ne vakcinišu decu, a izvor informacija su im lokalne frizerke ( bez želje da vređam poštenu profesiju frizerki)

Erik TH

pre 5 meseci

Da nema vakcina ljudski vek bi bio 40-50 godina. Al kad glupost preovladava na sve strane, šta očekivati.. Napisao sam i na drugoj vesti, čovečanstvu je potrebna totalni remont.

...

pre 5 meseci

Sasvim logicno i normalno, ako neko zeli da njegovo dete ne bude vakcinisano, ja ne zelim da njegovo nevakcinisano dete zarazava moju i ostalu decu, bravo doktori tako i treba,samo ostro sa teoreticarima zavera i ravnozemljasima.

maxy

pre 5 meseci

ovo nema sanse da sprovedu jer u DZ ni sami ne znaju ko je vakcinisan, a ko nije.
A sta cemo sa onima koji su se vakcinisali kod pruvatnika?

Gavra

pre 5 meseci

"Sasvim logicno i normalno, ako neko zeli da njegovo dete ne bude vakcinisano, ja ne zelim da njegovo nevakcinisano dete zarazava moju i ostalu decu, bravo doktori tako i treba,samo ostro sa teoreticarima zavera i ravnozemljasima.
(..., 13. februar 2024 13:58)"

Nisam ni za niti protiv vakcine.Da li bi bi mogao,ili bilo ko,da objasnis ako je neko vakcinisan vakcinom koja stiti od zarazavanja odredjenom bolescu,virusom kako onda neko ko nije vakcinisan moze da zarazi tog nekog vakcinisanog i ako moze koja je onda svrha vakcine?

Toza

pre 5 meseci

Tako i treba, svi se prave pametni, te iste vakcine smo svi mi primili. Ako im se nesvidja neka osnuju vrtice za nevakcinisane, ja moje dete necu da izlazem opasnosti.

NikolaKG80

pre 5 meseci

Podržavam. Nisam se vakcinisao protiv korone u znak protesta protiv histerije i represije koja je zavladala, ali ovo je nešto što je već godinama ustaljena praksa i nema prostora za sumnju

Bg

pre 5 meseci

Zašto ima nevakcinisane dece kada je vakcinacija dece obavezna od perioda nakon Drugog svetskog rata? Nijedna vakcina za decu nije nova. Mislim da je "najnovija" MMR koja se daje od 1971. i pre par godina je postala obavezna vakcina protiv Streptococcus pneumoniae (prevenar brend). Aktuelna je kampanja za uvođenje vakcine protiv HPV-a. Koji je uopšte argument da se odbiju vakcine koje se kod nas primaju preko 70 godina?

Nikola

pre 5 meseci

Dali neko zna dali je po Ustavu Srbije obavezna vakcinacija
(vasa, 13. februar 2024 14:06)

Ti si toliko pismen da "dali" pišeš zajedno a pozivaš se na ustav!

Ti treba prvo u prvi razred osnovne škole da ideš i to vakcinisan a onda usta da otvaraš.

Pored toga , početno slovo tvog imena je malo !

Liberty

pre 5 meseci

Podržavam odluku maksimalno. Kada bi svi razmišljali kao pojedinci koji ne žele da vakcinišu decu iz samo njima znanih razloga šta bi se desilo?

Eto npr niko, niko neće da vakciniše dete, znači niko na celoj planeti, svi se odluče za to, i kažemo aj da vidimo šta će biti, i dese se globalne zaraze i bolesti, masovni pomor, i šta onda? Onda kao jao pa ipak bolje da se deca vakcinišu, pogrešili smo, šta?

Mozga bez.

Vlad

pre 5 meseci

Svi navedeni slučajevi su izuzetci, tj desili su se zato što je dete u momentu imunizacije bilo bolesno te kao takvo nije moglo primiti vakcinu. Mislim da se ovde diže suviše velika buka koja se koristi u dnevno političke svrhe.

knez

pre 5 meseci

U Kanadi su mi se rodila deca. Niko nije mogao da prodje u sledeci razred ako nije dobio standardne, proverene vakcine za taj uzrast. HPV vakcina nije bila obavezna ali one obavesne, sto smo ih i mi primili, izvinite, ali to je civilizacijska obaveza.

Rootkit

pre 5 meseci

Kada idiotizam antivaksera dodje na naplatu, i donese ozbiljne probleme sa davno zaboravljenim bolestima, bice kasno da se razmatraju "oh te tako vazne moje licne slobode"

Uostalom ceo taj idiotski pokret se zansiva na strahu i nedostatku znanja, u kombinaciji sa onom nasom divnom narodnom "Zabole me za druge", i jos lepsom narodnom "Vidi bajo, mozda sam ja prespavao osnovnu skolu, ali cu sve ja da ti objasnim"

Malo je reci, terajte se! Mora to ozbiljnije.

TNT

pre 5 meseci

@Helios

A da se vi gospodine sledeći put kad budete bolesni malo nagutate tog ivermektina i hlorokina pa da ovde sa nama podelite vaša iskustva...,baš bi to bilo interesantno...,ako posle toga budete u stanju da otkucate poruku...

L. Beta

pre 5 meseci

Млади родитељи - антиваксери тражили су потврду да дете не може да се вакцинише због здравственог стања. У матичном Дому здравља су их одбили. Пријавили су затим дете у општини где у Дому здравља ради другар и добили потврду.

У вртићу нису проверавали ко је потврду издао и да ли је реално да дете са потврдом из једног краја града иде у вртић у сасвим другом крају града.

Bezdusni neobrazovani i neobavesteni stvore

pre 5 meseci

Svi navedeni slučajevi su izuzetci, tj desili su se zato što je dete u momentu imunizacije bilo bolesno te kao takvo nije moglo primiti vakcinu. Mislim da se ovde diže suviše velika buka koja se koristi u dnevno političke svrhe.
(Vlad, 13. februar 2024 15:14)

Ajde prvo da tvoje dete oboli i da ostane tezak invalid od druge godine zivota, kao cerka moga brata, pa lepo ponovo posalji komentar.

Doktor

pre 5 meseci

Zbog takvih pedijatara se deca i ne vakcinisu. Kaze ako ima 37.5 moze da se vakcinose. To je suludo i pomisliti. Dete sa temperaturom vec ima virus i ne sme se vakcinusati jer tih 37.5 za 24h moze biti 39 ili vise. To niko ne moze da zna kojim je virusom zarazeno. A kad mu date vakcinu vi dodatno opterecujete imuni sistem. Znaci moj doktore pedijatru to sto trenutno ima dosta nevakcinisane dece ne znaci da treba da pod svaku cenu vakcinisete decu. Zivim u nemackoj i ovde je obaveza za zabaviste potvrda pedijatra za vakcinaciju ali nijedan doktor nece dati detetu vakcinu ako mu curi nos ili ima 37.5 temperaturu.

Mario

pre 5 meseci

Nije mi jasno kako oni necijepljeni mogu ugrožavati cijepljene koji po definiciji imaju imunitet na bolesti od kojih su se cijepili?
Neka mi to netko objasni.
Zato necijepljeni nisu prijetnja cijepljenima.
I nije mi jasno zašto cijepljeni inzistiraju da se svi moraju cijepiti kada to nema veze sa njima. Oni su zaštićeni cijepljenjem.
Ili nisu? A čemu onda cijepljenje?

Maja

pre 5 meseci

Kad sam ja bila mala, zdravstvene ustanove su na kucne adrese slale pozive za vakcinaciju, i znalo se da su vakcinacije obavezne, pod pretnjom zakonskih sankcija. Kad su moja deca bila mala, prvo su sestre pisale kada treba da dodjemo na sledecu vakcinaciju, posle su lekari usmeno obavestavali, a na kraju su i to prestali da rade, a ne daj boze da su kontrolisali stanje vakcinacija ako ih sami ne podsetite. Tek bi se setili da pogledaju sta treba za upis u skolu, a kasnije verovatno ni to, cim ima ovih slucajeva da u skolama sede potpuno nevakcinisana deca. Uvedite ponovo kaznjavanja, uvedite pozive na vakcinacije, i to ce se lako dovesti u red.

Helios

pre 5 meseci

@TNT - imao si dve opcije.
Mogao si primeniti mozak i to ne visokog već elementarnog nivoa. Da jesi otkrio bi da te dve susptance - čitaj polako - koriste stotine miliona ljudi. I to vrlo uspešno - čitaj polako - ivermektin za ljudsku upotrebu je data Nobelova nagrada i spašava bezbrojne u tropima a hlorokin se koristi - čitaj polako - oko 7 decenija. I lako otkriti da su nebrojeni lekari i čitave države odmah imale uspeh dampiranja epidemije samo koristeći njih! Ukupno - čitaj polako - puno više od 2, negde blizu i 3 milijarde ljudi. (Ne miliiona, milijarde, 1/3 čovečanstva).
Zašto ovo ne znaš? Zato što imaš "pamet" koju imaš. Ne umeš da se raspitaš nego si gutač mejnstrim medija, kojima dominira laž, glupost a nadasve agenda. I kako je tebi neki pajac "sa autoritetom" rekao da su to opasni po život pasta za konje i izbeljivač to je za tebe bilo to. I ostalo za tebe "istina" evo već četvrtu godinu! Jer si ti paradigmatsko šiple. Neki glas iz TVa ti je rekao "budi pas i laj na one koji ne kažu šta i mi" i ti to poslušno radiš. Takvi se opamete samo nokatom - kada im zdravo dete odjednom postane neupotrebljivo i neizlečivo...
@Rootkit - pročitaj, nesrećo, komentar iznad tvog @Tuga. A bezbroj je takvih slučajeva. I komentar isto ovde da je ceo razred sve vakcinisane dece to imao jesenas - SAMO NIJE BILO U MEDIJIMA PA SE "NIJE DESILO".
Ono što vi nesrećnici nedostatne pameti pojma neznate je ili prikrivanje ili preimenovanje "iskorenjene" bolesti kod vakcinisanih.

VUK

pre 5 meseci

Oduzeti decu i dati na starateljstvo. Roditeljima koji antivaksuju , kupiti šumu i svako nek se vrati na svoju granu. Brzo će im izrasti krzno ...i lepota.