Četvrtak, 12.07.2018.

19:00

Galerija: Hyundai Tucson (redizajn)

Izvor: B92

Galerija: Hyundai Tucson (redizajn) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

ZORAN DJURIC

pre 3 godine

Tuscon 1,6 dizel..savrsen kupljen jun 2020..jedino se pumpa u rezervoaru cuje jace zujanje...zavija malo...sve ostalo za 10

Vuk

pre 4 godine

U principu sve je stvar ukusa,Švaba, Francuz ,Korejanc itd,što se tiče potrošnje sve fabrike tu malo lažu neke više neke manje,moje iskustvo:kupio sam 2003 Santa Fe 2.0 dizel,imam porodicu,auto je udoban prostran, prezadovoljan sam,otišli smo na more napunio rezervoar pun do čepa Novi Sad u Predajama pun do čepa , potrošnja je ravno 7 litara autoput,noć bez klime a gradska je 9 ,10l nema jurcanja velik auto ali taj prostor i udobnost to je to,da mogu kupio bih novi ali teško u ovom životu

Marko

pre 4 godine

Vozim tucson 2019 godiste 1,6 tgdi 4x4 automatik.Presao sam za pola godine 22000km ugalavnom sam pre njega vozio tojotu i forestera,a pre njih nemce kao i svi.Tucson nemoze da se poredi sa njegovim predhodnikom ix35.Udobnost izolacija i kvalitet plastike je po meni odlican za razliku od ix35 koji je mnogo tvrdji i kod koga plastika pucketa.jedina mana je potrosnja ,80,90km/h je 8,9l.Kada vozim autoputem na 150,160km/h pa i brze trosi 11,12l,prosecna potrosnja je 9,5 moje voznje.Prosecna potrosnja od 7l koja je navedena na testu je po meni nemoguca za ovaj auto, mozda ako bi se vozilo do 70,80km/h i to na otvorenom putu,a cisto sumnjam da ko kupi ovaj turbo moze da vozi tako polako.Promenio sam negde oko 42 automobila ,kada sam poceo da kupujem japance od prvog vlasnika sa pravom kilometrazom odmorio sam se od majstora.ono sto mi je smetalo kod tojote,rav 4 2011,auris 2007,jaris 2007,je plastika izolacija ,nedostajala je neka punoca kad zatvorite vrata i opste ,ali se nijedan nije kvario i uvek i sve na njima radi,Kada sam provozao tucson ubrzanje ok udobnost, izolacija, plastika sve je super i glavno garancija od 7god bez ogranicenja kilometraze.Tvrdim da je bolje kupiti bilo koji japanac i korejac sa pravom kilometrazom od provog vlasnika nego nemac sa 400,500 000 za iste pare,ustvari ko hoce da se klinci izgledom i da baca pare majstorima onda neka vozi nemce ,a ko hoce sigurno da se vozi nek poslusa moj savet.

Misko

pre 5 godina

Vozim novog Tusona 1,7 d 115 konja.Kupljen juna 2018.
Prethodno sam vozio mazdu 3 1,6 105 konja benzin.
Potrosnja Tusona:
Otvoreni put 120/130 km oko 6,5 do 6,8 l
Grad oko 8/9 litara
Kada se vozim regionalnim putevima sa brzinom oko 80/90 km potrosnja oko 5,8.
Veca potrosnja ali svidja mi se u voznji.
I Mazdica je bila zakon ali pozicija u voznji mi vise odgovara u Tusonu.
Sve u svemu veca potrosnja,materijali u kabini osrednji ali ako ti dusa uziva dok vozis nista vise nije bitno...

boris

pre 5 godina

Vozim 2016/17 tucsona 1.6gdi bez turbine prednja vuča viši paket opreme, ne da sa prezadovoljan nego Vi što vozite stara auta ili neka nemačka, žao mi Vas je jer nećete da priznate da je najpoželjniji i najlepši na tržištu u tom segmentu i za tu cenu. Potrošnja 6.8l na 100km ... pozdrav
(Gdi, 13. jul 2018 19:28)
@Gdi
A to što jugo 45 ima bolja ubrzanja od tog kojeg voziš, inače to ne troši u gradu ispod 9 litara, da je lep u pravu ste, nema šta, plastika unutra krš ranga dacie dustera.

ognjen

pre 5 godina

Tuscon mi je zelja I.omiljeni suv trenutno ali je bio malo cudan pozadi a ni prednja svetla nisu.bila bog zna.sto. Sada je.apsolutno savrsen (spolja) unutra je.I dalje katastrofa sem u top paketu opreme

Gdi

pre 5 godina

Vozim 2016/17 tucsona 1.6gdi bez turbine prednja vuča viši paket opreme, ne da sa prezadovoljan nego Vi što vozite stara auta ili neka nemačka, žao mi Vas je jer nećete da priznate da je najpoželjniji i najlepši na tržištu u tom segmentu i za tu cenu. Potrošnja 6.8l na 100km ... pozdrav

moron

pre 5 godina

A kakvu Vi potrošnju očekujete od jednog SUV-a, čak i sa pogonom 2WD? Imate vozilo najmanje visine 165-170 cm ( tj. velike čeone površine ), veoma lošeg Cw-a, i najčešće sa točkovima od 18 ili 19"?
Taj mora da guta gorivo, posebno pri vožnji auto putem. U proseku bar dva litra više.
I onda Vam proizvodjač još deklariše ubrzanje i potrošnju za točkove od 16" (koliko nose bazne verzije), a Vi kupite paket opreme sa 19".
Pa, Tucson 1,7 dizel sa 115 ks sa baznim točkovima od 16" ima ubrzanje od 13,7 sekundi. I Vmax kao dačija duster. Evo ga i link, sa sajta domaćeg uvoznika za Hyundai:
https://www.hyundai.rs/upload/document/cenovnik_tucson.pdf
Sa 19" taj ima ubrzanje od 15-16 sekundi... A Vi MORATE njega, jer želite, recimo, da imate i "Prozor vozača sa senzorom protiv uklještenja"?
Sve je to cena tog "lifestyle"-a.

Ivan ZG

pre 5 godina

Lazar Bojanić i Bojan@

Naravno da taj auto ne troši 8,2 litara normalne vožnje. Samo, jeste li čuli koliko troši službeni auto i kako se vozi? Paaa, koga briga. Auto ima garanciju i kasko, a gorivo plaća firma.
Ovaj nije vožen ispod 145 km/h na autocesti, a možda i brže.
Zato ubuduće tražiš da ti ponište potrošnju pa ga provozaš i onda znaš pravo stanje stvari. Ovaj auto sa 1.7 dizelom od 115 KS troši po otvorenom 6-6,5, a u gradu 7-8 ovisno o godišnjem dobu i gužvi.
Meni je žao što nisu dotjerivali ovaj motor za nove propise o išpušnim plinovima jer je izuzetno elastičan i lagan za vožnju, već su uzeli svoj 1.6 koji postoji u verziji sa 115 KS i 136 KS. Taj je još štedljiviji za 0,5 litara, ali tek ostaje da vidimo kako se nosi sa relativno velikim autom.

Lazar Bojanic

pre 5 godina

@bojan

slažem se ...i ja sam očekivao te cifre o kojima vi govorite ali iskreno kažem šta sam video na putnom kompjuteru.

Model koji je vožen je onaj sa 19" točkovima i 1,7 turbo-dizelskim motorom i 115KS

bojan

pre 5 godina

@lazar bojanic
8.2l potrošnja tog motora 115hp je nemoguća ako se normalno vozi. Vratim se sa zlatibora 6.0 l , odem 6.2. po gradu prosek 7.4l

zicer

pre 5 godina

gledam 2017godiste x1 i x3 do 20000km mogu da se uzmu za te pare u ful opremi sa kozom i elktronskim sicevima i preostalom garancijom, za menjace i motore da neopisujem razliku. nekako mi to primamljivije.

Dikh tu kava

pre 5 godina

Nisam uspeo da nađem da li je "1.6 CRDi" greška, ili su smanjili zapreminu dizelaša. Osmostepeni automatik je meni lično novost. Zanimljivo je da se ovde i dalje prodaje (da li?) 1.6 T-GDi, koji je u ovom redizajnu na nekim (bitnijim) tržištima izbačen. Ne znam razlog, mogu samo da nagađam, a u svakom slučaju nije mnogo ozbiljno. A enterijer ko u Tipo-u HB. Ako ste već radili redizajn, zašto i dalje ovaj odvratan volan.. Ne znam, mnogo sam više očekivao..

Ivan ZG

pre 5 godina

Sve je to lijepo i kvalitetno, ali me zasmetao jedan detalj.
U osnovnoj opremi SVAKOG i30 nalazi se sigurnosna oprema koja obuhvaća automatsko kočenje, aktivni tempomat, upozorenje na izlazak iz trake...
To mi je i normalno jer se radi o sigurnosnoj opremi, a ne o luksuzu. I to im nije skupo ugraditi u svaki i30, ali im je zato skupo ugraditi u Tuscon!?
Kod Tuscona treba doplatiti za najjaču opremu da dobijete nešto što ima osnovni i30!?
Nadam se da će uskoro tu sigunosnu opremu (barem automatsko kočenje) staviti u obaveznu opremu za sve aute koji se prodaju u EU isto kao što su napravili sa ESP-om. Do tada dobro gledajte što vam stavljaju u pakete opreme i debelo naplačuju.

rog

pre 5 godina

Na sta ovo lici ljudi moji. Pa sta je sa nasadjenim decijim tabletom na i strument tabli? 
Kad pogledam prelepu instrument tablu limuzine i40 i vidim sad ovo, ne verujem da je iz iste kuce. Sta se desava sa Hyundaievim dizajnerima???
(Milan, 12. jul 2018 20:49)

Taj display izgleda malo retro, sto je i lepo, jer ce i onako za 3 godine izgledati zastarelo, ovako je makar fazon.

Marko

pre 5 godina

Imao sam ga potencijalno u planu. Oduševio me dizajnom,dopao mi se prostorom unutra, a hteo sam onaj jači 1,7 dizel DCT automatik (jer sam čitao da su sa tim novim DCT menjačem otklonjeni oni ogromni problemi prethodne DCT verzije). Ali, hteo sam da imam i AEB, jer to danas ima čak i bazni i30,a i mnoga jeftinija kola,pa i fiesta za 9.990, ali je ispalo da je to za Tucson kao deo opreme nema ispod 33.290 na akciji. Neverovatno za današnje vreme kakvo škrtarenje sa baznom bezbednosnom opremom na kolima te klase i cene.
Na kraju sam kupio Renegade 1,6 MJ DDCT u odličnom paketu Limited,ima sve što na ovom svetu postoji,a ipak je to verovatno najbolji mali dizel današnjice,pri čemu menjač radi kao sat.Prezadovoljan.

Batica

pre 5 godina

@Aca
Nećeš verovati ali Mercedes je prvi počeo sa tim nakaradnim stavljanjem ekrana.Sad im je dosadilo pa stavljaju ceo tablet ispred vozača bez imalo želje da ga uklope u enterijer.Najgore je što apsolutno svi hvale enterijer na testovima,ne znam šta se desilo sa očima novinara.

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1418316#k27646331

Gde da pogledamo tu verziju? Ja vozih isti istijacati kao ovaj kod nas u Kini pre godinu i po do dve.

Ostavi link slobodno, objavice.

Aca

pre 5 godina

Mnogo je ruzno sto stavljaju ovaj touch na ovakav nacin kao da ga prilepili za k.tablu ne samo Hyundai nego i ostali proizvodjaci...mnogo ruzno neznam sako ko izmisli tako da se stavlja,mnogo je bolje kad se ubaci u tablu nego ovako.

Lazar Bojanic

pre 5 godina

htedoh da ga kupim ...

dogovorismo probnu vožnju na koju sam čekao oko 7 dana jer je automobil bio na dužem putu (godišnji u Hrvatskoj) ...kad je stigao , sednem ja i krenem a ono prosečna potrošnja 8,2 l/100 Km . Previše je to za otvoren put i dizelaša od 115 KS.

Motor je poprilično bučan čak i ugradskoj vožnji .

Mesta ima na pretek na svim mestima i za to im svaka čast . Ne izgleda spolja da je tako komotan iznutra .

Oprema odlična , dizajn i materijali iznutra onako ... sve u svemu nije loše za 21000 eura ali moglo bi biti i bolje , naročito motor i potrošnja

sef strucnog staba

pre 5 godina

Kako za ovakve mašine reći da ne valjaju i da su ružne? i to obično čujem od onih kojima je ispred zgrade parkirana alfa iz čijeg auspuha izlazi crni dim i provede dva meseca godišnje kod majstora, a pri tome im je to vrhunac autoindustrije.

Vojislav

pre 5 godina

Vozim aktuelnu verziju i generalno sam zadovoljan pouzdanoscu i cenom vozila, ali neke sitnice kvare utisak: nisam zadovoljan materijalima u kabini, previse lose plastike. Takodje, desna noga vozaca je u neprijatnom polozaju jer udara u centralnu konzolu, tanka i losa izolacija krovnog dela koja isijava toplotu unutar kabine u glave putnika, malo veca potrosnja dizela od ocekivane, ozvucenje bi moralo biti bolje, ko voli jak bas trebalo bi da doplati za neko opciono ozvucenje.
Ovaj novi bi trebalo da bude bolji u svakom pogledu, verujem da ce najveci broj poboljsanja odnositi upravo na kvalitet, a manje na estetiku.

Milan

pre 5 godina

Na sta ovo lici ljudi moji. Pa sta je sa nasadjenim decijim tabletom na i strument tabli?
Kad pogledam prelepu instrument tablu limuzine i40 i vidim sad ovo, ne verujem da je iz iste kuce. Sta se desava sa Hyundaievim dizajnerima???

sef strucnog staba

pre 5 godina

Kako za ovakve mašine reći da ne valjaju i da su ružne? i to obično čujem od onih kojima je ispred zgrade parkirana alfa iz čijeg auspuha izlazi crni dim i provede dva meseca godišnje kod majstora, a pri tome im je to vrhunac autoindustrije.

Vojislav

pre 5 godina

Vozim aktuelnu verziju i generalno sam zadovoljan pouzdanoscu i cenom vozila, ali neke sitnice kvare utisak: nisam zadovoljan materijalima u kabini, previse lose plastike. Takodje, desna noga vozaca je u neprijatnom polozaju jer udara u centralnu konzolu, tanka i losa izolacija krovnog dela koja isijava toplotu unutar kabine u glave putnika, malo veca potrosnja dizela od ocekivane, ozvucenje bi moralo biti bolje, ko voli jak bas trebalo bi da doplati za neko opciono ozvucenje.
Ovaj novi bi trebalo da bude bolji u svakom pogledu, verujem da ce najveci broj poboljsanja odnositi upravo na kvalitet, a manje na estetiku.

moron

pre 5 godina

A kakvu Vi potrošnju očekujete od jednog SUV-a, čak i sa pogonom 2WD? Imate vozilo najmanje visine 165-170 cm ( tj. velike čeone površine ), veoma lošeg Cw-a, i najčešće sa točkovima od 18 ili 19"?
Taj mora da guta gorivo, posebno pri vožnji auto putem. U proseku bar dva litra više.
I onda Vam proizvodjač još deklariše ubrzanje i potrošnju za točkove od 16" (koliko nose bazne verzije), a Vi kupite paket opreme sa 19".
Pa, Tucson 1,7 dizel sa 115 ks sa baznim točkovima od 16" ima ubrzanje od 13,7 sekundi. I Vmax kao dačija duster. Evo ga i link, sa sajta domaćeg uvoznika za Hyundai:
https://www.hyundai.rs/upload/document/cenovnik_tucson.pdf
Sa 19" taj ima ubrzanje od 15-16 sekundi... A Vi MORATE njega, jer želite, recimo, da imate i "Prozor vozača sa senzorom protiv uklještenja"?
Sve je to cena tog "lifestyle"-a.

Batica

pre 5 godina

@Aca
Nećeš verovati ali Mercedes je prvi počeo sa tim nakaradnim stavljanjem ekrana.Sad im je dosadilo pa stavljaju ceo tablet ispred vozača bez imalo želje da ga uklope u enterijer.Najgore je što apsolutno svi hvale enterijer na testovima,ne znam šta se desilo sa očima novinara.

Lazar Bojanic

pre 5 godina

htedoh da ga kupim ...

dogovorismo probnu vožnju na koju sam čekao oko 7 dana jer je automobil bio na dužem putu (godišnji u Hrvatskoj) ...kad je stigao , sednem ja i krenem a ono prosečna potrošnja 8,2 l/100 Km . Previše je to za otvoren put i dizelaša od 115 KS.

Motor je poprilično bučan čak i ugradskoj vožnji .

Mesta ima na pretek na svim mestima i za to im svaka čast . Ne izgleda spolja da je tako komotan iznutra .

Oprema odlična , dizajn i materijali iznutra onako ... sve u svemu nije loše za 21000 eura ali moglo bi biti i bolje , naročito motor i potrošnja

Ivan ZG

pre 5 godina

Sve je to lijepo i kvalitetno, ali me zasmetao jedan detalj.
U osnovnoj opremi SVAKOG i30 nalazi se sigurnosna oprema koja obuhvaća automatsko kočenje, aktivni tempomat, upozorenje na izlazak iz trake...
To mi je i normalno jer se radi o sigurnosnoj opremi, a ne o luksuzu. I to im nije skupo ugraditi u svaki i30, ali im je zato skupo ugraditi u Tuscon!?
Kod Tuscona treba doplatiti za najjaču opremu da dobijete nešto što ima osnovni i30!?
Nadam se da će uskoro tu sigunosnu opremu (barem automatsko kočenje) staviti u obaveznu opremu za sve aute koji se prodaju u EU isto kao što su napravili sa ESP-om. Do tada dobro gledajte što vam stavljaju u pakete opreme i debelo naplačuju.

Aca

pre 5 godina

Mnogo je ruzno sto stavljaju ovaj touch na ovakav nacin kao da ga prilepili za k.tablu ne samo Hyundai nego i ostali proizvodjaci...mnogo ruzno neznam sako ko izmisli tako da se stavlja,mnogo je bolje kad se ubaci u tablu nego ovako.

Marko

pre 5 godina

Imao sam ga potencijalno u planu. Oduševio me dizajnom,dopao mi se prostorom unutra, a hteo sam onaj jači 1,7 dizel DCT automatik (jer sam čitao da su sa tim novim DCT menjačem otklonjeni oni ogromni problemi prethodne DCT verzije). Ali, hteo sam da imam i AEB, jer to danas ima čak i bazni i30,a i mnoga jeftinija kola,pa i fiesta za 9.990, ali je ispalo da je to za Tucson kao deo opreme nema ispod 33.290 na akciji. Neverovatno za današnje vreme kakvo škrtarenje sa baznom bezbednosnom opremom na kolima te klase i cene.
Na kraju sam kupio Renegade 1,6 MJ DDCT u odličnom paketu Limited,ima sve što na ovom svetu postoji,a ipak je to verovatno najbolji mali dizel današnjice,pri čemu menjač radi kao sat.Prezadovoljan.

bojan

pre 5 godina

@lazar bojanic
8.2l potrošnja tog motora 115hp je nemoguća ako se normalno vozi. Vratim se sa zlatibora 6.0 l , odem 6.2. po gradu prosek 7.4l

Gdi

pre 5 godina

Vozim 2016/17 tucsona 1.6gdi bez turbine prednja vuča viši paket opreme, ne da sa prezadovoljan nego Vi što vozite stara auta ili neka nemačka, žao mi Vas je jer nećete da priznate da je najpoželjniji i najlepši na tržištu u tom segmentu i za tu cenu. Potrošnja 6.8l na 100km ... pozdrav

zicer

pre 5 godina

gledam 2017godiste x1 i x3 do 20000km mogu da se uzmu za te pare u ful opremi sa kozom i elktronskim sicevima i preostalom garancijom, za menjace i motore da neopisujem razliku. nekako mi to primamljivije.

Ivan ZG

pre 5 godina

Lazar Bojanić i Bojan@

Naravno da taj auto ne troši 8,2 litara normalne vožnje. Samo, jeste li čuli koliko troši službeni auto i kako se vozi? Paaa, koga briga. Auto ima garanciju i kasko, a gorivo plaća firma.
Ovaj nije vožen ispod 145 km/h na autocesti, a možda i brže.
Zato ubuduće tražiš da ti ponište potrošnju pa ga provozaš i onda znaš pravo stanje stvari. Ovaj auto sa 1.7 dizelom od 115 KS troši po otvorenom 6-6,5, a u gradu 7-8 ovisno o godišnjem dobu i gužvi.
Meni je žao što nisu dotjerivali ovaj motor za nove propise o išpušnim plinovima jer je izuzetno elastičan i lagan za vožnju, već su uzeli svoj 1.6 koji postoji u verziji sa 115 KS i 136 KS. Taj je još štedljiviji za 0,5 litara, ali tek ostaje da vidimo kako se nosi sa relativno velikim autom.

boris

pre 5 godina

Vozim 2016/17 tucsona 1.6gdi bez turbine prednja vuča viši paket opreme, ne da sa prezadovoljan nego Vi što vozite stara auta ili neka nemačka, žao mi Vas je jer nećete da priznate da je najpoželjniji i najlepši na tržištu u tom segmentu i za tu cenu. Potrošnja 6.8l na 100km ... pozdrav
(Gdi, 13. jul 2018 19:28)
@Gdi
A to što jugo 45 ima bolja ubrzanja od tog kojeg voziš, inače to ne troši u gradu ispod 9 litara, da je lep u pravu ste, nema šta, plastika unutra krš ranga dacie dustera.

Milan

pre 5 godina

Na sta ovo lici ljudi moji. Pa sta je sa nasadjenim decijim tabletom na i strument tabli?
Kad pogledam prelepu instrument tablu limuzine i40 i vidim sad ovo, ne verujem da je iz iste kuce. Sta se desava sa Hyundaievim dizajnerima???

Dikh tu kava

pre 5 godina

Nisam uspeo da nađem da li je "1.6 CRDi" greška, ili su smanjili zapreminu dizelaša. Osmostepeni automatik je meni lično novost. Zanimljivo je da se ovde i dalje prodaje (da li?) 1.6 T-GDi, koji je u ovom redizajnu na nekim (bitnijim) tržištima izbačen. Ne znam razlog, mogu samo da nagađam, a u svakom slučaju nije mnogo ozbiljno. A enterijer ko u Tipo-u HB. Ako ste već radili redizajn, zašto i dalje ovaj odvratan volan.. Ne znam, mnogo sam više očekivao..

Misko

pre 5 godina

Vozim novog Tusona 1,7 d 115 konja.Kupljen juna 2018.
Prethodno sam vozio mazdu 3 1,6 105 konja benzin.
Potrosnja Tusona:
Otvoreni put 120/130 km oko 6,5 do 6,8 l
Grad oko 8/9 litara
Kada se vozim regionalnim putevima sa brzinom oko 80/90 km potrosnja oko 5,8.
Veca potrosnja ali svidja mi se u voznji.
I Mazdica je bila zakon ali pozicija u voznji mi vise odgovara u Tusonu.
Sve u svemu veca potrosnja,materijali u kabini osrednji ali ako ti dusa uziva dok vozis nista vise nije bitno...

Marko

pre 4 godine

Vozim tucson 2019 godiste 1,6 tgdi 4x4 automatik.Presao sam za pola godine 22000km ugalavnom sam pre njega vozio tojotu i forestera,a pre njih nemce kao i svi.Tucson nemoze da se poredi sa njegovim predhodnikom ix35.Udobnost izolacija i kvalitet plastike je po meni odlican za razliku od ix35 koji je mnogo tvrdji i kod koga plastika pucketa.jedina mana je potrosnja ,80,90km/h je 8,9l.Kada vozim autoputem na 150,160km/h pa i brze trosi 11,12l,prosecna potrosnja je 9,5 moje voznje.Prosecna potrosnja od 7l koja je navedena na testu je po meni nemoguca za ovaj auto, mozda ako bi se vozilo do 70,80km/h i to na otvorenom putu,a cisto sumnjam da ko kupi ovaj turbo moze da vozi tako polako.Promenio sam negde oko 42 automobila ,kada sam poceo da kupujem japance od prvog vlasnika sa pravom kilometrazom odmorio sam se od majstora.ono sto mi je smetalo kod tojote,rav 4 2011,auris 2007,jaris 2007,je plastika izolacija ,nedostajala je neka punoca kad zatvorite vrata i opste ,ali se nijedan nije kvario i uvek i sve na njima radi,Kada sam provozao tucson ubrzanje ok udobnost, izolacija, plastika sve je super i glavno garancija od 7god bez ogranicenja kilometraze.Tvrdim da je bolje kupiti bilo koji japanac i korejac sa pravom kilometrazom od provog vlasnika nego nemac sa 400,500 000 za iste pare,ustvari ko hoce da se klinci izgledom i da baca pare majstorima onda neka vozi nemce ,a ko hoce sigurno da se vozi nek poslusa moj savet.

ognjen

pre 5 godina

Tuscon mi je zelja I.omiljeni suv trenutno ali je bio malo cudan pozadi a ni prednja svetla nisu.bila bog zna.sto. Sada je.apsolutno savrsen (spolja) unutra je.I dalje katastrofa sem u top paketu opreme

Lazar Bojanic

pre 5 godina

@bojan

slažem se ...i ja sam očekivao te cifre o kojima vi govorite ali iskreno kažem šta sam video na putnom kompjuteru.

Model koji je vožen je onaj sa 19" točkovima i 1,7 turbo-dizelskim motorom i 115KS

Vuk

pre 4 godine

U principu sve je stvar ukusa,Švaba, Francuz ,Korejanc itd,što se tiče potrošnje sve fabrike tu malo lažu neke više neke manje,moje iskustvo:kupio sam 2003 Santa Fe 2.0 dizel,imam porodicu,auto je udoban prostran, prezadovoljan sam,otišli smo na more napunio rezervoar pun do čepa Novi Sad u Predajama pun do čepa , potrošnja je ravno 7 litara autoput,noć bez klime a gradska je 9 ,10l nema jurcanja velik auto ali taj prostor i udobnost to je to,da mogu kupio bih novi ali teško u ovom životu

rog

pre 5 godina

Na sta ovo lici ljudi moji. Pa sta je sa nasadjenim decijim tabletom na i strument tabli? 
Kad pogledam prelepu instrument tablu limuzine i40 i vidim sad ovo, ne verujem da je iz iste kuce. Sta se desava sa Hyundaievim dizajnerima???
(Milan, 12. jul 2018 20:49)

Taj display izgleda malo retro, sto je i lepo, jer ce i onako za 3 godine izgledati zastarelo, ovako je makar fazon.

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1418316#k27646331

Gde da pogledamo tu verziju? Ja vozih isti istijacati kao ovaj kod nas u Kini pre godinu i po do dve.

Ostavi link slobodno, objavice.

ZORAN DJURIC

pre 3 godine

Tuscon 1,6 dizel..savrsen kupljen jun 2020..jedino se pumpa u rezervoaru cuje jace zujanje...zavija malo...sve ostalo za 10

Gdi

pre 5 godina

Vozim 2016/17 tucsona 1.6gdi bez turbine prednja vuča viši paket opreme, ne da sa prezadovoljan nego Vi što vozite stara auta ili neka nemačka, žao mi Vas je jer nećete da priznate da je najpoželjniji i najlepši na tržištu u tom segmentu i za tu cenu. Potrošnja 6.8l na 100km ... pozdrav

zicer

pre 5 godina

gledam 2017godiste x1 i x3 do 20000km mogu da se uzmu za te pare u ful opremi sa kozom i elktronskim sicevima i preostalom garancijom, za menjace i motore da neopisujem razliku. nekako mi to primamljivije.

boris

pre 5 godina

Vozim 2016/17 tucsona 1.6gdi bez turbine prednja vuča viši paket opreme, ne da sa prezadovoljan nego Vi što vozite stara auta ili neka nemačka, žao mi Vas je jer nećete da priznate da je najpoželjniji i najlepši na tržištu u tom segmentu i za tu cenu. Potrošnja 6.8l na 100km ... pozdrav
(Gdi, 13. jul 2018 19:28)
@Gdi
A to što jugo 45 ima bolja ubrzanja od tog kojeg voziš, inače to ne troši u gradu ispod 9 litara, da je lep u pravu ste, nema šta, plastika unutra krš ranga dacie dustera.

Milan

pre 5 godina

Na sta ovo lici ljudi moji. Pa sta je sa nasadjenim decijim tabletom na i strument tabli?
Kad pogledam prelepu instrument tablu limuzine i40 i vidim sad ovo, ne verujem da je iz iste kuce. Sta se desava sa Hyundaievim dizajnerima???

sef strucnog staba

pre 5 godina

Kako za ovakve mašine reći da ne valjaju i da su ružne? i to obično čujem od onih kojima je ispred zgrade parkirana alfa iz čijeg auspuha izlazi crni dim i provede dva meseca godišnje kod majstora, a pri tome im je to vrhunac autoindustrije.

rog

pre 5 godina

Na sta ovo lici ljudi moji. Pa sta je sa nasadjenim decijim tabletom na i strument tabli? 
Kad pogledam prelepu instrument tablu limuzine i40 i vidim sad ovo, ne verujem da je iz iste kuce. Sta se desava sa Hyundaievim dizajnerima???
(Milan, 12. jul 2018 20:49)

Taj display izgleda malo retro, sto je i lepo, jer ce i onako za 3 godine izgledati zastarelo, ovako je makar fazon.

Aca

pre 5 godina

Mnogo je ruzno sto stavljaju ovaj touch na ovakav nacin kao da ga prilepili za k.tablu ne samo Hyundai nego i ostali proizvodjaci...mnogo ruzno neznam sako ko izmisli tako da se stavlja,mnogo je bolje kad se ubaci u tablu nego ovako.

Marko

pre 5 godina

Imao sam ga potencijalno u planu. Oduševio me dizajnom,dopao mi se prostorom unutra, a hteo sam onaj jači 1,7 dizel DCT automatik (jer sam čitao da su sa tim novim DCT menjačem otklonjeni oni ogromni problemi prethodne DCT verzije). Ali, hteo sam da imam i AEB, jer to danas ima čak i bazni i30,a i mnoga jeftinija kola,pa i fiesta za 9.990, ali je ispalo da je to za Tucson kao deo opreme nema ispod 33.290 na akciji. Neverovatno za današnje vreme kakvo škrtarenje sa baznom bezbednosnom opremom na kolima te klase i cene.
Na kraju sam kupio Renegade 1,6 MJ DDCT u odličnom paketu Limited,ima sve što na ovom svetu postoji,a ipak je to verovatno najbolji mali dizel današnjice,pri čemu menjač radi kao sat.Prezadovoljan.

Dikh tu kava

pre 5 godina

Nisam uspeo da nađem da li je "1.6 CRDi" greška, ili su smanjili zapreminu dizelaša. Osmostepeni automatik je meni lično novost. Zanimljivo je da se ovde i dalje prodaje (da li?) 1.6 T-GDi, koji je u ovom redizajnu na nekim (bitnijim) tržištima izbačen. Ne znam razlog, mogu samo da nagađam, a u svakom slučaju nije mnogo ozbiljno. A enterijer ko u Tipo-u HB. Ako ste već radili redizajn, zašto i dalje ovaj odvratan volan.. Ne znam, mnogo sam više očekivao..

Ivan ZG

pre 5 godina

Lazar Bojanić i Bojan@

Naravno da taj auto ne troši 8,2 litara normalne vožnje. Samo, jeste li čuli koliko troši službeni auto i kako se vozi? Paaa, koga briga. Auto ima garanciju i kasko, a gorivo plaća firma.
Ovaj nije vožen ispod 145 km/h na autocesti, a možda i brže.
Zato ubuduće tražiš da ti ponište potrošnju pa ga provozaš i onda znaš pravo stanje stvari. Ovaj auto sa 1.7 dizelom od 115 KS troši po otvorenom 6-6,5, a u gradu 7-8 ovisno o godišnjem dobu i gužvi.
Meni je žao što nisu dotjerivali ovaj motor za nove propise o išpušnim plinovima jer je izuzetno elastičan i lagan za vožnju, već su uzeli svoj 1.6 koji postoji u verziji sa 115 KS i 136 KS. Taj je još štedljiviji za 0,5 litara, ali tek ostaje da vidimo kako se nosi sa relativno velikim autom.

bojan

pre 5 godina

@lazar bojanic
8.2l potrošnja tog motora 115hp je nemoguća ako se normalno vozi. Vratim se sa zlatibora 6.0 l , odem 6.2. po gradu prosek 7.4l

Lazar Bojanic

pre 5 godina

htedoh da ga kupim ...

dogovorismo probnu vožnju na koju sam čekao oko 7 dana jer je automobil bio na dužem putu (godišnji u Hrvatskoj) ...kad je stigao , sednem ja i krenem a ono prosečna potrošnja 8,2 l/100 Km . Previše je to za otvoren put i dizelaša od 115 KS.

Motor je poprilično bučan čak i ugradskoj vožnji .

Mesta ima na pretek na svim mestima i za to im svaka čast . Ne izgleda spolja da je tako komotan iznutra .

Oprema odlična , dizajn i materijali iznutra onako ... sve u svemu nije loše za 21000 eura ali moglo bi biti i bolje , naročito motor i potrošnja

ognjen

pre 5 godina

Tuscon mi je zelja I.omiljeni suv trenutno ali je bio malo cudan pozadi a ni prednja svetla nisu.bila bog zna.sto. Sada je.apsolutno savrsen (spolja) unutra je.I dalje katastrofa sem u top paketu opreme

Batica

pre 5 godina

@Aca
Nećeš verovati ali Mercedes je prvi počeo sa tim nakaradnim stavljanjem ekrana.Sad im je dosadilo pa stavljaju ceo tablet ispred vozača bez imalo želje da ga uklope u enterijer.Najgore je što apsolutno svi hvale enterijer na testovima,ne znam šta se desilo sa očima novinara.

moron

pre 5 godina

A kakvu Vi potrošnju očekujete od jednog SUV-a, čak i sa pogonom 2WD? Imate vozilo najmanje visine 165-170 cm ( tj. velike čeone površine ), veoma lošeg Cw-a, i najčešće sa točkovima od 18 ili 19"?
Taj mora da guta gorivo, posebno pri vožnji auto putem. U proseku bar dva litra više.
I onda Vam proizvodjač još deklariše ubrzanje i potrošnju za točkove od 16" (koliko nose bazne verzije), a Vi kupite paket opreme sa 19".
Pa, Tucson 1,7 dizel sa 115 ks sa baznim točkovima od 16" ima ubrzanje od 13,7 sekundi. I Vmax kao dačija duster. Evo ga i link, sa sajta domaćeg uvoznika za Hyundai:
https://www.hyundai.rs/upload/document/cenovnik_tucson.pdf
Sa 19" taj ima ubrzanje od 15-16 sekundi... A Vi MORATE njega, jer želite, recimo, da imate i "Prozor vozača sa senzorom protiv uklještenja"?
Sve je to cena tog "lifestyle"-a.

Marko

pre 4 godine

Vozim tucson 2019 godiste 1,6 tgdi 4x4 automatik.Presao sam za pola godine 22000km ugalavnom sam pre njega vozio tojotu i forestera,a pre njih nemce kao i svi.Tucson nemoze da se poredi sa njegovim predhodnikom ix35.Udobnost izolacija i kvalitet plastike je po meni odlican za razliku od ix35 koji je mnogo tvrdji i kod koga plastika pucketa.jedina mana je potrosnja ,80,90km/h je 8,9l.Kada vozim autoputem na 150,160km/h pa i brze trosi 11,12l,prosecna potrosnja je 9,5 moje voznje.Prosecna potrosnja od 7l koja je navedena na testu je po meni nemoguca za ovaj auto, mozda ako bi se vozilo do 70,80km/h i to na otvorenom putu,a cisto sumnjam da ko kupi ovaj turbo moze da vozi tako polako.Promenio sam negde oko 42 automobila ,kada sam poceo da kupujem japance od prvog vlasnika sa pravom kilometrazom odmorio sam se od majstora.ono sto mi je smetalo kod tojote,rav 4 2011,auris 2007,jaris 2007,je plastika izolacija ,nedostajala je neka punoca kad zatvorite vrata i opste ,ali se nijedan nije kvario i uvek i sve na njima radi,Kada sam provozao tucson ubrzanje ok udobnost, izolacija, plastika sve je super i glavno garancija od 7god bez ogranicenja kilometraze.Tvrdim da je bolje kupiti bilo koji japanac i korejac sa pravom kilometrazom od provog vlasnika nego nemac sa 400,500 000 za iste pare,ustvari ko hoce da se klinci izgledom i da baca pare majstorima onda neka vozi nemce ,a ko hoce sigurno da se vozi nek poslusa moj savet.

Vojislav

pre 5 godina

Vozim aktuelnu verziju i generalno sam zadovoljan pouzdanoscu i cenom vozila, ali neke sitnice kvare utisak: nisam zadovoljan materijalima u kabini, previse lose plastike. Takodje, desna noga vozaca je u neprijatnom polozaju jer udara u centralnu konzolu, tanka i losa izolacija krovnog dela koja isijava toplotu unutar kabine u glave putnika, malo veca potrosnja dizela od ocekivane, ozvucenje bi moralo biti bolje, ko voli jak bas trebalo bi da doplati za neko opciono ozvucenje.
Ovaj novi bi trebalo da bude bolji u svakom pogledu, verujem da ce najveci broj poboljsanja odnositi upravo na kvalitet, a manje na estetiku.

Ivan ZG

pre 5 godina

Sve je to lijepo i kvalitetno, ali me zasmetao jedan detalj.
U osnovnoj opremi SVAKOG i30 nalazi se sigurnosna oprema koja obuhvaća automatsko kočenje, aktivni tempomat, upozorenje na izlazak iz trake...
To mi je i normalno jer se radi o sigurnosnoj opremi, a ne o luksuzu. I to im nije skupo ugraditi u svaki i30, ali im je zato skupo ugraditi u Tuscon!?
Kod Tuscona treba doplatiti za najjaču opremu da dobijete nešto što ima osnovni i30!?
Nadam se da će uskoro tu sigunosnu opremu (barem automatsko kočenje) staviti u obaveznu opremu za sve aute koji se prodaju u EU isto kao što su napravili sa ESP-om. Do tada dobro gledajte što vam stavljaju u pakete opreme i debelo naplačuju.

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1418316#k27646331

Gde da pogledamo tu verziju? Ja vozih isti istijacati kao ovaj kod nas u Kini pre godinu i po do dve.

Ostavi link slobodno, objavice.

Lazar Bojanic

pre 5 godina

@bojan

slažem se ...i ja sam očekivao te cifre o kojima vi govorite ali iskreno kažem šta sam video na putnom kompjuteru.

Model koji je vožen je onaj sa 19" točkovima i 1,7 turbo-dizelskim motorom i 115KS

Misko

pre 5 godina

Vozim novog Tusona 1,7 d 115 konja.Kupljen juna 2018.
Prethodno sam vozio mazdu 3 1,6 105 konja benzin.
Potrosnja Tusona:
Otvoreni put 120/130 km oko 6,5 do 6,8 l
Grad oko 8/9 litara
Kada se vozim regionalnim putevima sa brzinom oko 80/90 km potrosnja oko 5,8.
Veca potrosnja ali svidja mi se u voznji.
I Mazdica je bila zakon ali pozicija u voznji mi vise odgovara u Tusonu.
Sve u svemu veca potrosnja,materijali u kabini osrednji ali ako ti dusa uziva dok vozis nista vise nije bitno...

Vuk

pre 4 godine

U principu sve je stvar ukusa,Švaba, Francuz ,Korejanc itd,što se tiče potrošnje sve fabrike tu malo lažu neke više neke manje,moje iskustvo:kupio sam 2003 Santa Fe 2.0 dizel,imam porodicu,auto je udoban prostran, prezadovoljan sam,otišli smo na more napunio rezervoar pun do čepa Novi Sad u Predajama pun do čepa , potrošnja je ravno 7 litara autoput,noć bez klime a gradska je 9 ,10l nema jurcanja velik auto ali taj prostor i udobnost to je to,da mogu kupio bih novi ali teško u ovom životu

ZORAN DJURIC

pre 3 godine

Tuscon 1,6 dizel..savrsen kupljen jun 2020..jedino se pumpa u rezervoaru cuje jace zujanje...zavija malo...sve ostalo za 10