Petak, 09.10.2015.

11:57

"Dobro da sam poslušao, sačuvasmo Železaru" FOTO

Verovali smo u vas, ponosan sam na vas i dobro je što sam vas poslušao i što smo sačuvali Železaru, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

"Dobro da sam poslušao, saèuvasmo Železaru" FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

283 Komentari

Sortiraj po:

stevan jovicic

pre 8 godina

Postovani premijeru, trenutno je cena celika takva da se gubi 100 dolara po toni, bogate drzave i svetski veliki igraci su u stanju da pokriju te gubitke na drugoj strani. Srbija nema odakle da subvencionise proizvodnju celika, osim iz budzeta. Kada ce premijer da izadje sa podatkom da je rast BDP u Srbiji najnizi u regionu, i da je sa rastom koji on naziva dinamicnim moguce doci na nivo iz 1989. godine tek za 30 godina. TO je nazalost puna istina...

nedelja

pre 8 godina

1. Za pokretanje peći je neophodna struja. Ko je platio struju da se peći pokrenu?
2. Gde su kinezi na slikama?
3. Ko će da plaća struju i radnike dok ne dođu kinezi?

anti botina

pre 8 godina

izgleda da je ovaj izgubio kompas.U Kini trenutno ne zapamcena kriza.Bas taj pad cene celika je uradjena na svetskoj sceni koja je u Americi.Pa zasto mislite da Ju Es Stil otisao odavde....cim su sve tenkice pretopili, paljba.Ameri guse Kinu i traze od nje da ne saradjuje ekonomski i vojno sa Rusijom.Prave lom sa izbeglicama po Evropi i hoce Nemacku da uniste, jer su joj aferu sa VW ustanovili bas za vreme sajma u Frankfurtu a usput od Norvezana USA uzima zajam iz rezervi, koje Norvezani nisu nikada od osnivanja drzave uzimali a inace je blizu 900 milijardi EUR...i tim zajmom im obecavaju "drugu" Evropu u kojoj ce Norveska da vlada....jadni li smo neinformisani da me je sramota sto i pisem ovo

Rebeka

pre 8 godina

Pokretanje druge visoke peci ce doprineti boljoj iskoriscenosti kapaciteta i rastu proizvodnje. Odluke o prelaznom resenju dok se ne pronadje strateski partner je bila odlicna.

SNS prevaranti

pre 8 godina

Pre 6 meseci Vučić je obećao da će železara za 6 meseci ostvarivati profit, a radi sa gubitkom, samo ne smeju da kažu kolikim, sve je tajna...tajna je i ugovor...

mika

pre 8 godina

Dva velika izvozna ponosa Srbije, jedno Fiat, drugo zelezara, a profit od tog izvoza u minusu. Dakle gubitak.

Samo udarnicki napred u nove gubitke.

Ekonomski je najisplativije jednom za sva vremena zatvoriti tu rupu bez dna.

stoper4

pre 8 godina

Lepo je videti premijera medju radnicima !
(cicak, 9. oktobar 2015 19:30)

Lepo je videti premijera medju radnicima !
(faktor, 9. oktobar 2015 18:27)

Alo botine, pa dajte se malo potrudite, probajte nešto sami da smislite

msc.Milos

pre 8 godina

ovaj zlotvor nece hteti milom iz fotelje... bice gore bego kod slobodana i mire!

Ovog puta MORA BITI REVANSIZMA. Racuni moraju da se izravnjaju i crta da se podvuce!

DOSTA BRE!

Whetherpine

pre 8 godina

Nista ne kapiram... pa ako je ovo bilo resenje (ako je ovako jednostavno) sto odmah nije uradjeno nego je dopusteno da se budzet olaksa za par stotina milona evra?

Mihajlo

pre 8 godina

Nekada je potrebno rizikovati, a to se ovog puta definitivno isplatilo, zato što će Železara ponovnim pokretanjem visoke peći doneti ogromnu korist svima.

Lazo

pre 8 godina

Evo kako može da se očuva i još proširi preduzece uz savesnu i dogovornu vlast. Naravno i uz stručne ljude na čelu menadžment tima preduzeća.

Анастасија

pre 8 godina

Смедеревска Железара је један од највећих индустријских гиганата у нашој земљи, сјајно што ће се повећати производња, мислим да ће и овај нови партнер из Кине да допринесе знањем и технологијом прогресу наше железаре.

Lepa Boca

pre 8 godina

HBIS kao najmoćnija čelična dama sveta , kako drugačije nazvati ovog giganta ne bi pala na pamet naša železara da se na tom mesto može vrlo mudro investirati

Maja

pre 8 godina

Ništa lakše nego uništiti, rasprodati. A veoma važan i težak posao je bio održati i proširiti posao. Još će se i novi radnici zaposliti. Bravo.

ekonomista

pre 8 godina

Najgore elemente kapitalizma i socijalizma smo ukombinovali i postavili ih kao vladajucu doktrinu. Neverovatno.
(Brkajlo, 9. oktobar 2015 14:12)

Bravo za konstataciju!

Nikola

pre 8 godina

Čuvanje železare od bankrota je definitivno dobar potez, mada su mnogi sumnjali, a najbolji dokaz su radnici u Smederevu koji su prilično srećni i zadovoljni poslom.

Emili

pre 8 godina

Od osnivanaja Železara je uvek bila teret budžeta i gradjana,i kada jebradila punom parom, sada sa paljenjem druge peći treba da posle pola godine sama Železara pokriva sve svoje troškove i ne uzima iz budžeta nikakva sredstva.

klementina

pre 8 godina

Velika stvar i dobitak za nasu zemlju! Sav trud i napor se isplatio i dobili smo to cemu smo stremili! Sve pohvale za one koji su za ovo zasluzni!

naivni

pre 8 godina

"On je rekao da je cena čelika trenutno na najnižem nivou u svetu, a to je 380 dolara po toni i dodao da će ona morati da ide najmanje na 480 dolara po toni."

Znaci da je opet pustena u rad neprofitabilna firma za koju ce gradjani uskoro opet da placaju... I ovo pustanje su platili gradjani, svojim smanjenim platama i penzijama...

Ispade kao da jeon od svojih para pokrenuo pecku...

IZBORI!

pre 8 godina

Čuj ovog talenta "da žuti nisu rasprodali gigante...", pa ovaj vaš nesretbik je ppklonio pola Beogrda Arapima na 99 godina i hoće EPS i Telekom da pokloni Nemcima za šaku oraha. Pravićemo "žute" od blata jer posle ovih će ostati spržena zemlja i 100 milijardi duga. Srbijo međ šljivama.

Operski pevac

pre 8 godina

Nekad je dobro rizikovati. To se ovog puta ispostavilo kao dobar potez, sa nadom da ce Zelezara doneti samo korist svima, zaposlenima, drzavi i njoj samoj.

Radovan

pre 8 godina

sjajna vest, ali nemojmo tu stati, sacuvajmo jos sto se sacuvati moze, sacuvajmo eps, otvirimo jos neke nove fabrike... Ali moram priznati da je i ovo sjajan pocetak!

OLE LOLE

pre 8 godina

Zelezara je ponos Srbije.Znak da se rizik isplati.Jer za manje od godinu dana i sumnje i dvoumljenja i nerviranja sa Esmarkom, Zelezara je ipak isplivala zahvaljujuci svom vrhunskom menadzmentu i radnicima.

Andrija

pre 8 godina

Nema ko da bude zlurad na ovako sjajnu vest! SFRJ je ostavila mnogo giganata "naslednicima", međutim, manje-više uticaj raznoraznih tranzicionih vlada, nemar, kriminalne spletke i sl. opustošili su privredu ex YU republika, tako da su kolosi poput smederevske Železare dovedeni na rub egzistencije! Treba da imamo u vidu da je svaka revitalizacija velikog industrijskog kompleksa veoma težak, dug i skup proces, tako da ovaj rezultat revitalizacije je zaista za svaku pohvalu!

Juri

pre 8 godina

Bas je sacuva. Dokazi da zelezara pravi profit ili treba jos tvojim inostranim prijateljima, dok ne pretope ostatke industrijskih postrojenja u Srbiji, pa ce opet da postane neprofitabilna. Tada ce da te nateraju da je zatvoris, kao i sve.

Patrik

pre 8 godina

Da zuti nisu isprodavali ostale Srpske gigante moglo bi dosta toga u privredi da se pokrene. Zelezari puno srece u radu i da se vise ne gase peci.

Zdenko

pre 8 godina

Verujem da ce nam se znacajno isplatiti sto smo sacuvali Zelezaru, jer razvoj teske industirje utice veoma znacajno na celokupnu privredu zemlje.

kako-tako

pre 8 godina

Sve se moze,kada se izvrsi dobra organizacija. Koliki god da je BDP,ostvaren od Zelezare,veliki je pomak za Srbiju. Daj Boze da u Srbiji,bude jos pomaka i ponovnog ozivljavanja nekadasnjih firmi.

Majska ruza

pre 8 godina

Zelezara je opravdala poverenje koje joj je ukazano. Nadam se da ce nastaviti sa dobrim i kvalitetnim radom koji ce donositi profit i njoj i drzavi.

raja babeja

pre 8 godina

@(z, 9. oktobar 2015 14:47)
E moj brate, zaboravio si onu našu "obećanje ludom radovanje".
A što se tiče železare, pa pokretanje ove druge peći ( No. 1 ) je samo privid nove proizvodnje, jer niko ne sme da objavi da se prva peć, koja je dosad bila u radu ( No. 2 ) gasi( odnosno, stavlja u pasivu, tzv. "tihi hod" ) zato što je pogon za proizvodnju čelika usko grlo i ne može prihvatiti istovremeno tečno gvožđe sa ove peći. Važno je da je veliki vođa doveo do euforije svoje obožavaoce, a što će to cela Srbija debelo plaćati, pa o tom potom.

aurora

pre 8 godina

Zelezara se postepeno oporavlja pod vođstvom novog menadžmenta, a proizvodnja je u međuvremenu duplirana na oko 90.000 tona čelika mesečno.

LANE

pre 8 godina

Kada se vredno radi i trudi i kada se veliki napor ulaze, Srbija moze da se oporavi, da privreda pocne na funkcionise kako treba i da se ostvaruju pozitivni rezultati.

Petar

pre 8 godina

Hvala Aleksandru Najvecem na svemu sto je napravio za Srbiju. Ako tako nastavi do 2115 cemo pored leba kupovati i pastetu jer ce nam se moci. Samo tako nastavi!!!

BeliOrao

pre 8 godina

Čestitam menadžmentu železare, uspeh se uvek ostvari kada se radi timski. Uz podršku države, vlade i premijera se može obnoviti svako preduzeće. Treba svi da rade!

Daca

pre 8 godina

Evo kako može da se očuva i još proširi preduzece uz savesnu i dogovornu vlast. Naravno i uz stručne ljude na čelu menadžment tima preduzeća.

beckham

pre 8 godina

Ovde vidimo zajednicki uspeh zaposlenih i ljudi iz Vlade Srbije.Jer da nisu i radnici koji zavise od zelezare dali svoj maksimum , jos bi se cekalo na pokretanej druge peci

brancin

pre 8 godina

Radujem se sto je zelezara spasena i sto se pronaslo resenje za njen dalji rad. A tuzna sam jer je mnogo srpskih banaka otislo u stecaj, a mozda je moglo resenje da se nadje.

macka u dzaku

pre 8 godina

Zelezara se postepeno oporavlja pod vođstvom novog menadžmenta, a proizvodnja je u međuvremenu duplirana na oko 90.000 tona čelika mesečno.

Mirko

pre 8 godina

zasto prodavati ostala preduzeca od vitalnog znacaja za drzavu...ajd primenite istu formulu na telekom,postu,zeleznicu,toplane pa i gsp,cistocu sve ovo je neophodno gradjanima a rade sa gubitcima i velikim problemima

Nena

pre 8 godina

@A telekom da se proda ????
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Histori, 9. oktobar 2015 13:06) # Link komentara

Očito vi imate želju da prodajete sve što poželite, pa čak i Železaru i Telekom? Treba da vas je sramota zbog iznetog mišljenja! Vi biste voleli da niko od obrazovanih ljudi ne radi u Železari ili Telekomu? To je dokaz koliko vi mislite o svojim građanima! Da sam na vašem mestu ja bih zaposlila sve u Železaru i Telekom bez obzira da li je mlad čovek, star čovek ili čovek srednjih godina! Svako zaslužuje šansu da se bavi onime što je završio od škole ili fakulteta! Da li vi imate predstavu koliko obrazovanih ljudi se nalazi na birou za zapošljavanje? Šta biste vi uradili da ste na njihovom mestu? Razmislite o tome! Znate li vi koliko tim Smederevčanima znači ta Železara? Oni svakako rade ne samo zbog sebe, nego i za firmu. Zar niste srećni što ti ljudi konačno rade za svoju omiljenu kompaniju?

AlanFord

pre 8 godina

Čestitke radnicima što su vredno radili,menadžmentu koji je dobro vodio Železaru i Vladi Srbije i Vučiću što su doveli ovaj menadžment i što su verovali da Železara može "na noge" ! Ako Vladi uspe da dovedu kinesku kompaniju,budućnost Železare će biti izvesna i svetla !

Boris

pre 8 godina

Ovo je još jedan od mnogobrojnih dokaza da se rad isplat na dobrobit naroda a da lopovluk kao osnovna politička opcija pre ili kasnije doživi fijasko !

smederevo

pre 8 godina

Molim da mi objavite komentar, skoro nikad ih ne objavljujete iako su uvek uctivi i argumentovani. Hvala.

E ako je Vucic, inace najveci expert za trziste celika u novijoj istoriji, rekao da cena celika mora da ide sa 380 na 480 dolara po toni, onda ne treba da sumnjamo da ce tako i biti. Ceo svet tj nasi prijatelji sirom sveta ce odmah da ga poslusaju i da podignu cenu, samo da bi mi imali Profit.
A do tad cemo da pravimo zanemarljivih 100 USD gubitka po toni (oko 25% cene), tj na 400 miliona novih prihoda cemo da pravimo 100 miliona dolara novih gubitaka godisnje! Za jedno 4-5 godina cemo da imamo novih 500 miliona gubitka u zelezari, ali vazno da obe peci rade. Sto da se onda zadrzavamo samo na dve peci, odmah da se naprave bar jos 3-4, koliko je tek tad rasta.
Svaka cast premijeru, Srbija ti se divi, rodjeni si biznismen!

Sloba87

pre 8 godina

Veliki je uspeh napravljen po pitanju železare, sve pohvale za to i za zalaganje i trud koji se uložio kako bi železara nastavila da radi.

Bane

pre 8 godina

Jako mi je da se pokreće jedan ovakav gigant, jer to pokreće sa sobom celu industriju botova, znači sendviči, znači proizvodnja hrane, znači poljoprivreda, znači goveda.

Brkajlo

pre 8 godina

Kakva vrhunska zamena teza i manipulacija!!
"Cena ce premasiti 480 USD i tada cemo postati profitabilni". Prvo pretpostavka cene koja nije zasnovana na realnim pokazateljima a nakon toga pokopavanje prethodno recenog da se zaradjuje 400 miliona za Srbiju. Zaradjivalo bi se da je to profit... ovako se samo vrsi predistribucija gubitka. I prica koja je navedena da zelezara treba da radi kako bi pravila promet Epsu, Srbijagasu, Boru, prosto ne pije vodu, jer ekonomski, sa ovog stanovista oni samo ucestvuju u gubicima zelezare jer zna se kako se kod nas vrsi izmirivanje dugovanja javnim preduzecima. Povecavanjem cene na teret malih potrosaca. Sto ce reci, opet mi, siromasi kakvi jesmo, sve to placamo. Najgore elemente kapitalizma i socijalizma smo ukombinovali i postavili ih kao vladajucu doktrinu. Neverovatno.

Nebojša Gojnić

pre 8 godina

E baš ti hvala što si nam zadžao neprofitnu železaru preko naše grbače.
Kad si tako mangup uzmi je sam pa je nosi kući svojoj!

Nene

pre 8 godina

Ponosni smo na premijera i uspeh koji postigao. Da pokrene proizvodnju u najvecem privrednom gigantu, zelezari i to sve svojim radom i zalaganjem.

Dušan

pre 8 godina

Dobrom organizacijom, poznavanjem posla, kontrolom, sve se može. Nekad smo bili ubeđeni da od Železare nema ništa, a danas verujemo da će biti jedan od stubova naše privrede. kad Železara radi, mnoga druga preduzeća se pokreću.

Crni

pre 8 godina

Od danas pravimo novih 400 miliona dolara, i to je novih jedan odsto rasta za celu Srbiju u narednoj godini, bravo svaka čast za vladu i njen rad uspela železara.

rema

pre 8 godina

Ako covek kaze da ce cena ici gore, to je valjda neka prognoza zasnovana na analizi? Ili ste vi sto to komentarisete veci strucnjaci od ovog Holandskog tima? Samo se pitam kako da smo tu gde jesmo pored svih strucnjaka koji sede i pisu ove komentare, jer danas zivimo u globalnom svetu i svaki pojedinac moze da napravi veliki posao, sa bilo kog kraja sveta, samo treba da ima pravu ideju i sposobnost da to realizuje. Eto vi ste svi strucnjaci, al svoj talenat tracite na komentare.

UtopicUnicorn

pre 8 godina

Sve, sve, ali ako stvarno kinezi udju sa kintom za traku za galvanizaciju - svi ce moci samo da mu ''pljunu pod prozor''!!! Pocinkovan lim je nesto sto bi preporodilo i Smederevo i taj kompletan deo Srbije!!!

Sabahudin

pre 8 godina

"A onda mi postajemo profitabilni i zarađujete dodatni novac i posle nema zime, možete samo da pregovarate sa vlasnicima kako da povećavate sebi platu" - Vučić će da određuje koja će da bude cena čelika na tržištu! Usput je priznao da železara i dalje radi sa gubicima. Ko plaća gubitke? Svi mi. Ko ima koristi od toga? Rukovodstvo železare.

z

pre 8 godina

Obećanja Vučića:
- Hapšenje Dinkića
- Hapšenje tajkuna
- Nema smanjenja penzija
- Osnivanje Nacionalne banke
- Nećemo prodavati Telekom
- Ukinućemo subvencije državnim firmama
- Poništićemo sve dogovore sa Prištinom u Briselu
- Biće donet Zakon o poreklu imovine
- Uhapsićemo odgovorne za džakove sa izbornim listićima
- Ukidanje TV pretplate
- Fabrika čipova u Srbiji
- Stanovi od 300 evra po kvadratu
- Struja će pojeftiniti
- Ukinućemo državne agencije
- Ukinućemo Bus plus
- Kancelarija za brze odgovore
- Smanjenje državne administracije

sdf

pre 8 godina

Toliko je ova fabrika profitabilna da bi nam se vise isplatilo da ovih 5000 radnika sedi kuci i dobija plate i da ne rade nista. Svake godine dajemo 100 miliona eura na njene gubitke i cista je laz da drzava vise ne subvencionise Zeljezaru. To je cista laz, jer odakle se peglaju gubici, da nije mozda sa Marsa da padaju pare?

Roko

pre 8 godina

Od fabrike pred gašenjem napraviti fabriku koja značajno povećava svoju proizvodnju, to nije lako i za to je potrebno veliko zalaganje i trud, sve pohvale za to.

Logitech

pre 8 godina

Ulažemo u tehnologiju 18. veka, u kompaniju koja NIKAD više neće biti profitabilna, a prodajemo profitabilni Telekom, tehnologiju 21. veka, a botova više nego ikad. Demagogija i laži na sve strane već 25 godina!

Slobodan78

pre 8 godina

Vlada je napravila dobar potez u vezi železare, HPK Inženjering je preuzeo upravljanje železarom i pokazali su se odlićno u svom poslu.

Branko Von Beca

pre 8 godina

Znači ipak je stručnost premijera, koji ima dugogodišnje radno iskustvo u metalurgiji koje ga je i preporučilo za to što jeste, dovelo do toga da se pokrene i druga peć.
Čestitam, uz izvinjenje i priznanje da sam ja buda pomislio da je sav ovaj cirkus zbog izbora.

Milosav

pre 8 godina

"Dobro da sam vas poslusao, bla, bla, bla, pa spasismo fabriku..."

Ja ljigavijeg coveka u zivotu nisam video, majko moja dajte mi kesu za povracanje!
Medjutim sta je najvise porazavajuce, ova njegova bljutava zvaka prolazi kod ogromne vecine zitelja Srbije. U ovo sam se uverio slusaljuci "obican narod", najvise sto cujem je: nismo znali da je ovoliko pametan, kako dobro prica i kao bori se jadan ali ne moze on sada za godinu dana da ispravi sto se gorinama kvarili i rasturali.
Znaci sirova retorika i patetika se isplati u zemlji naroda koja pati od sindroma Vodje. Uostalom procitajte Domanovicevu pripovetku Vodja mozda ce vam biti jasnije.
Druga porazavajuca cinjenica je da ozbiljna opozicija ne postoji, tako ako raspise izbore (sto sigurmo hoce) opet ce da dobije 50%. Znaci jos nekoliko godina ispiranja mozga i praznih obecanja a ti narode bleji.

savesni gradjanin

pre 8 godina

Ironija sto se ulaze u neprofitabilnu Zelezaru a na drugoj strani se zuri da se proda Telekom koji vredi deset puta vise i koji je tehnoloski mnogo bitniji ali oduvek smo znali sta da spasavamo zato smo tu gde jesmo.

Милош

pre 8 godina

veci izvoz prosle godine nego sad a mi slavimo. sacuvaj telekom od toga zivi srbija i ima pristup modernim tehnologijama a zelezara ako moze da se uda super.

mirka

pre 8 godina

Dobro je da Železara polako staje na noge, ljudi su zadžali posao, hrane svoje porodice od plate, a ovi koji kritikuju neka nastave tako, očigledno ništa drugo i ne znaju da rade.

Maljčiki

pre 8 godina

Ovo više normalan čovek ne može da gleda.Vučiću,ko ti je rekao da će cena da skače.Nikad nisam podnosio diktatore koji sve kontrolišu,ne skidaju se sa televizije,razumeju se u sve...Kad bude sleteo sa vlasti sa svim njegovim virtuelnim uspesima praćenim kontrolisanim medijima,leteće perje.

Nema kraja samoponizavanju

pre 8 godina

Ovaj av av...svuda ide bez kape ili zastitnog slema...to ocigledno dobro deluje na njegovo krezubo izmanipulisano glasacko telo ali da je ovo pravna drzava(kao sto nije) doticni av av bi morao biti kaznjen zbog toga...on ulazi u zelezaru bez zastitnog odela i zastitnog slema...Klasican demagog...za sve ostale za to deluje kazna a za njega ne.Kaznu za tako bahato ponasanje ce dobiti ako ne na ovim onda na sledecim izborima za 2-3 godine...

sankar

pre 8 godina

Ima li pametnih u Srbiji da konacno netko raskrinka tu damagogiju AV i njegovih botova jel ovo je teska strava za citati i slusati , bilo kome pismenom. To nema veze sa oporavkom Srbije vec je cisto pretakanje iz supljega u prazno .
Na kraju ce to opet platiti porezni obaveznici i narod .

Simica

pre 8 godina

Odličan uspeh što je Železara ponovo proradila punim kapacitetom!!! Ovo je znak da sa privatizacijom treba dobro razmisliti, jer Srbija ima veliki potencijal, bolje ući u kooperaciju sa nekim i da zajedno ostvarujemo profit, nego da to neko drugi radi umesto nas!!!

Galeb

pre 8 godina

A opozicija na sav glas predvidjala konacni krah zelezare. Eto opet se pokazalo da nekada treba ostaviti licne animozitete po strani. Samo cekam kakve ce izjave sada da daju.

bob

pre 8 godina

Da li bi neko mogao da objavi kako se finansira zelezara? Ja imam porodicnu firmu i drzava ima uvid u svaki dinar za sta sam potrosio i koji sam zaradio. Pa samo pitam da li smemo mi, obicni gradjani, da vidimo gde ide i odakle dolazi svaki dinar Zelezare.

Vesna

pre 8 godina

Vucic je stvarno uporan kada resi da nesto zavrsi za dobrobit svih, bravo za upornost da ljidi zadrze svoja radna mesta, da se pokrene druga pec, to je boljitak kako za cello Smederevo tako i za celu privredu, jos da uspe i ovo sa Kinezima to bi bio pun uspeh!

gaga

pre 8 godina

Pregovori sa Kinom i jednom velikom kineskom kompanijom koja je zainteresovana za Železaru Smederevo bi trebali da budu već u novembru gde bi mogao da bude postignut dogovor, sto ce dodatno da osfezi nasu privredu...

Luka

pre 8 godina

Trenutno u Svetu je kriza što se tiče metalurgije, pogotovo zbog pada proizvodnje u Kini i veoma je značajno što se kod nas peć pokreće i povećava proizvodnja, znači da se pronašao kupac koji će da otkupi proizvedeno. Velika je borba na tržištu između železara.

Dragan G

pre 8 godina

Svako novo pokretanje proizvodnje, zapošljavanje radnika, pa i ovo puštanje u rad peći je dobro za sve nas, drago mi je da se u ova sada teška vremena nešto dobro događa u privredi.

Jovan

pre 8 godina

Dobre vesti, četiri godine peć nije radila, nadam se da je to samo jedan od signala da izlazimo iz recesije i da će privreda da nam krene u pozitivnom smeru.

Beki

pre 8 godina

Super vest. Nadam se da ce u buducnosti biti vise vesti o pokretanju proizvodnje i otvaranju novih radnih mesta. Pokretanja ovog privrednog giganta doprinece povecanju privrednog rasta i zivotnog standarda gradjana Smedereva i cele Srbije.

Marina

pre 8 godina

Iz dana u dan cujemo cujemo lepe vesti. Sacuvali smo Zelezaru od propadanja, posle duzeg vremena proradila je i druga pec, sve pohvala za ozbiljan i predan rad.

deki2711

pre 8 godina

Koja demagogija,sada sam siguran da ce mo imati izbore.Ti ces da diktiras cenu na berzi, sada je 380 dolara a kad im Vucic podvikne podicice na 480 haha.To onda znaci da dok ne skoci cena mi pravimo gubitke.I nafta je moj Vucicu prosle godine bila 110 dolara Barrel a sada manje od 50.Generalno najveci Problem je sto se ti u maniru Seselja mesas u sve, sie ti znas i ekonomiju i finansije a u s tvari...

bratislav

pre 8 godina

Divno je što smo sačuvali Železaru i time smo dali celoj Srbiji vetar u leđa jer verujemo da je ovo samo početak lepih vesti za bolju budućnost Srbije.

Nevena

pre 8 godina

Svaka cast Vucicu na upornosti da sacuva zelezaru, da ostanu svi radnici da rade i da pokrene drugu pec jos i ako bi ih kupili Kinezi cela privreda bi osetila, a Smederevo da ne govorim!

zoran

pre 8 godina

Trenutno u Svetu je kriza što se tiče metalurgije, pogotovo zbog pada proizvodnje u Kini i veoma je značajno što se kod nas peć pokreće i povećava proizvodnja, znači da se pronašao kupac koji će da otkupi proizvedeno. Velika je borba na tržištu između železara.
(Luka, 9. oktobar 2015 12:27)

Odlično zapažanje! Mislim ovo o "padu proizvodnje u Kini" (sa 300 milona na 280 milona tona godišnje, jel) kao i ovo što "se pronašao kupac koji će otkupiti proizvedeno" (mislim, kako SE to PRONAŠAO, jel)?

E sad, poslednja rečenica ti je prd**la u koncepciju. Da! Velika je borba na tržištu! Uvek je i bila. A pobednik je onaj sa najnižom cenom i najboljim kvalitetom za tu cenu. E sad, koliko će i da li će tehnologija stara 50 godina biti konkurentna ostaje da "prvo skočimo a onda kažemo hop" kao i da se ne zanosimo time da će proizvođač koji JEDVA namakne milion tona godišnje moći ikada da diktira visinu cene čelika na svetskoj berzi...

ns

pre 8 godina

Cena čelika na istorijskom je minimumu, sto znači da je potražnja mala. Čovek pali drugu peć, svi kliču, a ja ne mogu da verujem. Kojom ekonomskom logikom palite drugu peć??? Objasnite nam, jel ste dobili avans, ugovorili posao ili šta? Ne zaboravite da je država i dalje vlasnik, a železara pravi i dalje gubitke. To sve mi placamo! To je i rekao pm u jednoj rečenici u tekstu.On anticipira vrednost čelika u svetu, kao Dinkić što je radio sa akcijama,pa smo videli kako je prošao. Da li će svi turci otići za malim Mujom... wtf. Dozovite se pameti. Nemojte samo da bude muk, ko juče na stadionu u Albaniji.

svi jasemo konja unazad

pre 8 godina

Svaki dan sve strasnije izjave! Kad nas premijer kaze da cena mora da bude 480 dolara tako ce i biti! Sta sve necemo da cujemo i sta sve botovi moraju da brane! Ponekad se i sazalim na njih!

irina

pre 8 godina

Železara Smederevo je izvanredna fabrika koja ima sjajnu perspektivu, ona može da se izdržava sama i da ne očekuje nikakvu pomoć srpske vlade, sto daje dodatni stimulans zaposlenima i samoj drzavi...

Mirko

pre 8 godina

Koliko je Železara značajna za Srbiju, vidimo iz brojki koje je premijer izneo. Jedan posto rasta samo od Železare je za svaku pohvalu. A skoro da smo je bili otpisali.

Miranda

pre 8 godina

Uvek je najlakše odustati, ali tada sigurno nema uspeha i rezultata, zato je ovo danas još jedna pobeda Srbije. S nestrpljenjem čekamo taj vatromet.

Veka

pre 8 godina

Konacno dobra vest iz Zelezare, samo je bilo potrebno odrzivo resenje a ovo je to sto je trebalo, sada naci kupca i vlada je rasteretila budzet i prihodovala od do skoro rupe bez dna.

deki2711

pre 8 godina

Koja demagogija,sada sam siguran da ce mo imati izbore.Ti ces da diktiras cenu na berzi, sada je 380 dolara a kad im Vucic podvikne podicice na 480 haha.To onda znaci da dok ne skoci cena mi pravimo gubitke.I nafta je moj Vucicu prosle godine bila 110 dolara Barrel a sada manje od 50.Generalno najveci Problem je sto se ti u maniru Seselja mesas u sve, sie ti znas i ekonomiju i finansije a u s tvari...

irina

pre 8 godina

Železara Smederevo je izvanredna fabrika koja ima sjajnu perspektivu, ona može da se izdržava sama i da ne očekuje nikakvu pomoć srpske vlade, sto daje dodatni stimulans zaposlenima i samoj drzavi...

Luka

pre 8 godina

Trenutno u Svetu je kriza što se tiče metalurgije, pogotovo zbog pada proizvodnje u Kini i veoma je značajno što se kod nas peć pokreće i povećava proizvodnja, znači da se pronašao kupac koji će da otkupi proizvedeno. Velika je borba na tržištu između železara.

Veka

pre 8 godina

Konacno dobra vest iz Zelezare, samo je bilo potrebno odrzivo resenje a ovo je to sto je trebalo, sada naci kupca i vlada je rasteretila budzet i prihodovala od do skoro rupe bez dna.

svi jasemo konja unazad

pre 8 godina

Svaki dan sve strasnije izjave! Kad nas premijer kaze da cena mora da bude 480 dolara tako ce i biti! Sta sve necemo da cujemo i sta sve botovi moraju da brane! Ponekad se i sazalim na njih!

Beki

pre 8 godina

Super vest. Nadam se da ce u buducnosti biti vise vesti o pokretanju proizvodnje i otvaranju novih radnih mesta. Pokretanja ovog privrednog giganta doprinece povecanju privrednog rasta i zivotnog standarda gradjana Smedereva i cele Srbije.

mirka

pre 8 godina

Dobro je da Železara polako staje na noge, ljudi su zadžali posao, hrane svoje porodice od plate, a ovi koji kritikuju neka nastave tako, očigledno ništa drugo i ne znaju da rade.

Logitech

pre 8 godina

Ulažemo u tehnologiju 18. veka, u kompaniju koja NIKAD više neće biti profitabilna, a prodajemo profitabilni Telekom, tehnologiju 21. veka, a botova više nego ikad. Demagogija i laži na sve strane već 25 godina!

gaga

pre 8 godina

Pregovori sa Kinom i jednom velikom kineskom kompanijom koja je zainteresovana za Železaru Smederevo bi trebali da budu već u novembru gde bi mogao da bude postignut dogovor, sto ce dodatno da osfezi nasu privredu...

Jovan

pre 8 godina

Dobre vesti, četiri godine peć nije radila, nadam se da je to samo jedan od signala da izlazimo iz recesije i da će privreda da nam krene u pozitivnom smeru.

Nevena

pre 8 godina

Svaka cast Vucicu na upornosti da sacuva zelezaru, da ostanu svi radnici da rade i da pokrene drugu pec jos i ako bi ih kupili Kinezi cela privreda bi osetila, a Smederevo da ne govorim!

Dragan G

pre 8 godina

Svako novo pokretanje proizvodnje, zapošljavanje radnika, pa i ovo puštanje u rad peći je dobro za sve nas, drago mi je da se u ova sada teška vremena nešto dobro događa u privredi.

Branko Von Beca

pre 8 godina

Znači ipak je stručnost premijera, koji ima dugogodišnje radno iskustvo u metalurgiji koje ga je i preporučilo za to što jeste, dovelo do toga da se pokrene i druga peć.
Čestitam, uz izvinjenje i priznanje da sam ja buda pomislio da je sav ovaj cirkus zbog izbora.

Dušan

pre 8 godina

Dobrom organizacijom, poznavanjem posla, kontrolom, sve se može. Nekad smo bili ubeđeni da od Železare nema ništa, a danas verujemo da će biti jedan od stubova naše privrede. kad Železara radi, mnoga druga preduzeća se pokreću.

OLE LOLE

pre 8 godina

Zelezara je ponos Srbije.Znak da se rizik isplati.Jer za manje od godinu dana i sumnje i dvoumljenja i nerviranja sa Esmarkom, Zelezara je ipak isplivala zahvaljujuci svom vrhunskom menadzmentu i radnicima.

rema

pre 8 godina

Ako covek kaze da ce cena ici gore, to je valjda neka prognoza zasnovana na analizi? Ili ste vi sto to komentarisete veci strucnjaci od ovog Holandskog tima? Samo se pitam kako da smo tu gde jesmo pored svih strucnjaka koji sede i pisu ove komentare, jer danas zivimo u globalnom svetu i svaki pojedinac moze da napravi veliki posao, sa bilo kog kraja sveta, samo treba da ima pravu ideju i sposobnost da to realizuje. Eto vi ste svi strucnjaci, al svoj talenat tracite na komentare.

ns

pre 8 godina

Cena čelika na istorijskom je minimumu, sto znači da je potražnja mala. Čovek pali drugu peć, svi kliču, a ja ne mogu da verujem. Kojom ekonomskom logikom palite drugu peć??? Objasnite nam, jel ste dobili avans, ugovorili posao ili šta? Ne zaboravite da je država i dalje vlasnik, a železara pravi i dalje gubitke. To sve mi placamo! To je i rekao pm u jednoj rečenici u tekstu.On anticipira vrednost čelika u svetu, kao Dinkić što je radio sa akcijama,pa smo videli kako je prošao. Da li će svi turci otići za malim Mujom... wtf. Dozovite se pameti. Nemojte samo da bude muk, ko juče na stadionu u Albaniji.

Radovan

pre 8 godina

sjajna vest, ali nemojmo tu stati, sacuvajmo jos sto se sacuvati moze, sacuvajmo eps, otvirimo jos neke nove fabrike... Ali moram priznati da je i ovo sjajan pocetak!

stoper4

pre 8 godina

Lepo je videti premijera medju radnicima !
(cicak, 9. oktobar 2015 19:30)

Lepo je videti premijera medju radnicima !
(faktor, 9. oktobar 2015 18:27)

Alo botine, pa dajte se malo potrudite, probajte nešto sami da smislite

macka u dzaku

pre 8 godina

Zelezara se postepeno oporavlja pod vođstvom novog menadžmenta, a proizvodnja je u međuvremenu duplirana na oko 90.000 tona čelika mesečno.

Patrik

pre 8 godina

Da zuti nisu isprodavali ostale Srpske gigante moglo bi dosta toga u privredi da se pokrene. Zelezari puno srece u radu i da se vise ne gase peci.

aurora

pre 8 godina

Zelezara se postepeno oporavlja pod vođstvom novog menadžmenta, a proizvodnja je u međuvremenu duplirana na oko 90.000 tona čelika mesečno.

Maljčiki

pre 8 godina

Ovo više normalan čovek ne može da gleda.Vučiću,ko ti je rekao da će cena da skače.Nikad nisam podnosio diktatore koji sve kontrolišu,ne skidaju se sa televizije,razumeju se u sve...Kad bude sleteo sa vlasti sa svim njegovim virtuelnim uspesima praćenim kontrolisanim medijima,leteće perje.

Emili

pre 8 godina

Od osnivanaja Železara je uvek bila teret budžeta i gradjana,i kada jebradila punom parom, sada sa paljenjem druge peći treba da posle pola godine sama Železara pokriva sve svoje troškove i ne uzima iz budžeta nikakva sredstva.

Operski pevac

pre 8 godina

Nekad je dobro rizikovati. To se ovog puta ispostavilo kao dobar potez, sa nadom da ce Zelezara doneti samo korist svima, zaposlenima, drzavi i njoj samoj.

Andrija

pre 8 godina

Nema ko da bude zlurad na ovako sjajnu vest! SFRJ je ostavila mnogo giganata "naslednicima", međutim, manje-više uticaj raznoraznih tranzicionih vlada, nemar, kriminalne spletke i sl. opustošili su privredu ex YU republika, tako da su kolosi poput smederevske Železare dovedeni na rub egzistencije! Treba da imamo u vidu da je svaka revitalizacija velikog industrijskog kompleksa veoma težak, dug i skup proces, tako da ovaj rezultat revitalizacije je zaista za svaku pohvalu!

z

pre 8 godina

Obećanja Vučića:
- Hapšenje Dinkića
- Hapšenje tajkuna
- Nema smanjenja penzija
- Osnivanje Nacionalne banke
- Nećemo prodavati Telekom
- Ukinućemo subvencije državnim firmama
- Poništićemo sve dogovore sa Prištinom u Briselu
- Biće donet Zakon o poreklu imovine
- Uhapsićemo odgovorne za džakove sa izbornim listićima
- Ukidanje TV pretplate
- Fabrika čipova u Srbiji
- Stanovi od 300 evra po kvadratu
- Struja će pojeftiniti
- Ukinućemo državne agencije
- Ukinućemo Bus plus
- Kancelarija za brze odgovore
- Smanjenje državne administracije

smederevo

pre 8 godina

Molim da mi objavite komentar, skoro nikad ih ne objavljujete iako su uvek uctivi i argumentovani. Hvala.

E ako je Vucic, inace najveci expert za trziste celika u novijoj istoriji, rekao da cena celika mora da ide sa 380 na 480 dolara po toni, onda ne treba da sumnjamo da ce tako i biti. Ceo svet tj nasi prijatelji sirom sveta ce odmah da ga poslusaju i da podignu cenu, samo da bi mi imali Profit.
A do tad cemo da pravimo zanemarljivih 100 USD gubitka po toni (oko 25% cene), tj na 400 miliona novih prihoda cemo da pravimo 100 miliona dolara novih gubitaka godisnje! Za jedno 4-5 godina cemo da imamo novih 500 miliona gubitka u zelezari, ali vazno da obe peci rade. Sto da se onda zadrzavamo samo na dve peci, odmah da se naprave bar jos 3-4, koliko je tek tad rasta.
Svaka cast premijeru, Srbija ti se divi, rodjeni si biznismen!

Maja

pre 8 godina

Ništa lakše nego uništiti, rasprodati. A veoma važan i težak posao je bio održati i proširiti posao. Još će se i novi radnici zaposliti. Bravo.

bob

pre 8 godina

Da li bi neko mogao da objavi kako se finansira zelezara? Ja imam porodicnu firmu i drzava ima uvid u svaki dinar za sta sam potrosio i koji sam zaradio. Pa samo pitam da li smemo mi, obicni gradjani, da vidimo gde ide i odakle dolazi svaki dinar Zelezare.

msc.Milos

pre 8 godina

ovaj zlotvor nece hteti milom iz fotelje... bice gore bego kod slobodana i mire!

Ovog puta MORA BITI REVANSIZMA. Racuni moraju da se izravnjaju i crta da se podvuce!

DOSTA BRE!

Zdenko

pre 8 godina

Verujem da ce nam se znacajno isplatiti sto smo sacuvali Zelezaru, jer razvoj teske industirje utice veoma znacajno na celokupnu privredu zemlje.

Sloba87

pre 8 godina

Veliki je uspeh napravljen po pitanju železare, sve pohvale za to i za zalaganje i trud koji se uložio kako bi železara nastavila da radi.

Boris

pre 8 godina

Ovo je još jedan od mnogobrojnih dokaza da se rad isplat na dobrobit naroda a da lopovluk kao osnovna politička opcija pre ili kasnije doživi fijasko !

kako-tako

pre 8 godina

Sve se moze,kada se izvrsi dobra organizacija. Koliki god da je BDP,ostvaren od Zelezare,veliki je pomak za Srbiju. Daj Boze da u Srbiji,bude jos pomaka i ponovnog ozivljavanja nekadasnjih firmi.

LANE

pre 8 godina

Kada se vredno radi i trudi i kada se veliki napor ulaze, Srbija moze da se oporavi, da privreda pocne na funkcionise kako treba i da se ostvaruju pozitivni rezultati.

Анастасија

pre 8 godina

Смедеревска Железара је један од највећих индустријских гиганата у нашој земљи, сјајно што ће се повећати производња, мислим да ће и овај нови партнер из Кине да допринесе знањем и технологијом прогресу наше железаре.

klementina

pre 8 godina

Velika stvar i dobitak za nasu zemlju! Sav trud i napor se isplatio i dobili smo to cemu smo stremili! Sve pohvale za one koji su za ovo zasluzni!

IZBORI!

pre 8 godina

Čuj ovog talenta "da žuti nisu rasprodali gigante...", pa ovaj vaš nesretbik je ppklonio pola Beogrda Arapima na 99 godina i hoće EPS i Telekom da pokloni Nemcima za šaku oraha. Pravićemo "žute" od blata jer posle ovih će ostati spržena zemlja i 100 milijardi duga. Srbijo međ šljivama.

AlanFord

pre 8 godina

Čestitke radnicima što su vredno radili,menadžmentu koji je dobro vodio Železaru i Vladi Srbije i Vučiću što su doveli ovaj menadžment i što su verovali da Železara može "na noge" ! Ako Vladi uspe da dovedu kinesku kompaniju,budućnost Železare će biti izvesna i svetla !

BeliOrao

pre 8 godina

Čestitam menadžmentu železare, uspeh se uvek ostvari kada se radi timski. Uz podršku države, vlade i premijera se može obnoviti svako preduzeće. Treba svi da rade!

ekonomista

pre 8 godina

Najgore elemente kapitalizma i socijalizma smo ukombinovali i postavili ih kao vladajucu doktrinu. Neverovatno.
(Brkajlo, 9. oktobar 2015 14:12)

Bravo za konstataciju!

Vesna

pre 8 godina

Vucic je stvarno uporan kada resi da nesto zavrsi za dobrobit svih, bravo za upornost da ljidi zadrze svoja radna mesta, da se pokrene druga pec, to je boljitak kako za cello Smederevo tako i za celu privredu, jos da uspe i ovo sa Kinezima to bi bio pun uspeh!

SNS prevaranti

pre 8 godina

Pre 6 meseci Vučić je obećao da će železara za 6 meseci ostvarivati profit, a radi sa gubitkom, samo ne smeju da kažu kolikim, sve je tajna...tajna je i ugovor...

Mihajlo

pre 8 godina

Nekada je potrebno rizikovati, a to se ovog puta definitivno isplatilo, zato što će Železara ponovnim pokretanjem visoke peći doneti ogromnu korist svima.

Majska ruza

pre 8 godina

Zelezara je opravdala poverenje koje joj je ukazano. Nadam se da ce nastaviti sa dobrim i kvalitetnim radom koji ce donositi profit i njoj i drzavi.

Miranda

pre 8 godina

Uvek je najlakše odustati, ali tada sigurno nema uspeha i rezultata, zato je ovo danas još jedna pobeda Srbije. S nestrpljenjem čekamo taj vatromet.

savesni gradjanin

pre 8 godina

Ironija sto se ulaze u neprofitabilnu Zelezaru a na drugoj strani se zuri da se proda Telekom koji vredi deset puta vise i koji je tehnoloski mnogo bitniji ali oduvek smo znali sta da spasavamo zato smo tu gde jesmo.

Nena

pre 8 godina

@A telekom da se proda ????
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Histori, 9. oktobar 2015 13:06) # Link komentara

Očito vi imate želju da prodajete sve što poželite, pa čak i Železaru i Telekom? Treba da vas je sramota zbog iznetog mišljenja! Vi biste voleli da niko od obrazovanih ljudi ne radi u Železari ili Telekomu? To je dokaz koliko vi mislite o svojim građanima! Da sam na vašem mestu ja bih zaposlila sve u Železaru i Telekom bez obzira da li je mlad čovek, star čovek ili čovek srednjih godina! Svako zaslužuje šansu da se bavi onime što je završio od škole ili fakulteta! Da li vi imate predstavu koliko obrazovanih ljudi se nalazi na birou za zapošljavanje? Šta biste vi uradili da ste na njihovom mestu? Razmislite o tome! Znate li vi koliko tim Smederevčanima znači ta Železara? Oni svakako rade ne samo zbog sebe, nego i za firmu. Zar niste srećni što ti ljudi konačno rade za svoju omiljenu kompaniju?

Crni

pre 8 godina

Od danas pravimo novih 400 miliona dolara, i to je novih jedan odsto rasta za celu Srbiju u narednoj godini, bravo svaka čast za vladu i njen rad uspela železara.

Nikola

pre 8 godina

Čuvanje železare od bankrota je definitivno dobar potez, mada su mnogi sumnjali, a najbolji dokaz su radnici u Smederevu koji su prilično srećni i zadovoljni poslom.

Milosav

pre 8 godina

"Dobro da sam vas poslusao, bla, bla, bla, pa spasismo fabriku..."

Ja ljigavijeg coveka u zivotu nisam video, majko moja dajte mi kesu za povracanje!
Medjutim sta je najvise porazavajuce, ova njegova bljutava zvaka prolazi kod ogromne vecine zitelja Srbije. U ovo sam se uverio slusaljuci "obican narod", najvise sto cujem je: nismo znali da je ovoliko pametan, kako dobro prica i kao bori se jadan ali ne moze on sada za godinu dana da ispravi sto se gorinama kvarili i rasturali.
Znaci sirova retorika i patetika se isplati u zemlji naroda koja pati od sindroma Vodje. Uostalom procitajte Domanovicevu pripovetku Vodja mozda ce vam biti jasnije.
Druga porazavajuca cinjenica je da ozbiljna opozicija ne postoji, tako ako raspise izbore (sto sigurmo hoce) opet ce da dobije 50%. Znaci jos nekoliko godina ispiranja mozga i praznih obecanja a ti narode bleji.

Galeb

pre 8 godina

A opozicija na sav glas predvidjala konacni krah zelezare. Eto opet se pokazalo da nekada treba ostaviti licne animozitete po strani. Samo cekam kakve ce izjave sada da daju.

UtopicUnicorn

pre 8 godina

Sve, sve, ali ako stvarno kinezi udju sa kintom za traku za galvanizaciju - svi ce moci samo da mu ''pljunu pod prozor''!!! Pocinkovan lim je nesto sto bi preporodilo i Smederevo i taj kompletan deo Srbije!!!

beckham

pre 8 godina

Ovde vidimo zajednicki uspeh zaposlenih i ljudi iz Vlade Srbije.Jer da nisu i radnici koji zavise od zelezare dali svoj maksimum , jos bi se cekalo na pokretanej druge peci

Whetherpine

pre 8 godina

Nista ne kapiram... pa ako je ovo bilo resenje (ako je ovako jednostavno) sto odmah nije uradjeno nego je dopusteno da se budzet olaksa za par stotina milona evra?

bratislav

pre 8 godina

Divno je što smo sačuvali Železaru i time smo dali celoj Srbiji vetar u leđa jer verujemo da je ovo samo početak lepih vesti za bolju budućnost Srbije.

mika

pre 8 godina

Dva velika izvozna ponosa Srbije, jedno Fiat, drugo zelezara, a profit od tog izvoza u minusu. Dakle gubitak.

Samo udarnicki napred u nove gubitke.

Ekonomski je najisplativije jednom za sva vremena zatvoriti tu rupu bez dna.

Simica

pre 8 godina

Odličan uspeh što je Železara ponovo proradila punim kapacitetom!!! Ovo je znak da sa privatizacijom treba dobro razmisliti, jer Srbija ima veliki potencijal, bolje ući u kooperaciju sa nekim i da zajedno ostvarujemo profit, nego da to neko drugi radi umesto nas!!!

Nema kraja samoponizavanju

pre 8 godina

Ovaj av av...svuda ide bez kape ili zastitnog slema...to ocigledno dobro deluje na njegovo krezubo izmanipulisano glasacko telo ali da je ovo pravna drzava(kao sto nije) doticni av av bi morao biti kaznjen zbog toga...on ulazi u zelezaru bez zastitnog odela i zastitnog slema...Klasican demagog...za sve ostale za to deluje kazna a za njega ne.Kaznu za tako bahato ponasanje ce dobiti ako ne na ovim onda na sledecim izborima za 2-3 godine...

Marina

pre 8 godina

Iz dana u dan cujemo cujemo lepe vesti. Sacuvali smo Zelezaru od propadanja, posle duzeg vremena proradila je i druga pec, sve pohvala za ozbiljan i predan rad.

Lazo

pre 8 godina

Evo kako može da se očuva i još proširi preduzece uz savesnu i dogovornu vlast. Naravno i uz stručne ljude na čelu menadžment tima preduzeća.

Slobodan78

pre 8 godina

Vlada je napravila dobar potez u vezi železare, HPK Inženjering je preuzeo upravljanje železarom i pokazali su se odlićno u svom poslu.

sankar

pre 8 godina

Ima li pametnih u Srbiji da konacno netko raskrinka tu damagogiju AV i njegovih botova jel ovo je teska strava za citati i slusati , bilo kome pismenom. To nema veze sa oporavkom Srbije vec je cisto pretakanje iz supljega u prazno .
Na kraju ce to opet platiti porezni obaveznici i narod .

Mirko

pre 8 godina

Koliko je Železara značajna za Srbiju, vidimo iz brojki koje je premijer izneo. Jedan posto rasta samo od Železare je za svaku pohvalu. A skoro da smo je bili otpisali.

sdf

pre 8 godina

Toliko je ova fabrika profitabilna da bi nam se vise isplatilo da ovih 5000 radnika sedi kuci i dobija plate i da ne rade nista. Svake godine dajemo 100 miliona eura na njene gubitke i cista je laz da drzava vise ne subvencionise Zeljezaru. To je cista laz, jer odakle se peglaju gubici, da nije mozda sa Marsa da padaju pare?

naivni

pre 8 godina

"On je rekao da je cena čelika trenutno na najnižem nivou u svetu, a to je 380 dolara po toni i dodao da će ona morati da ide najmanje na 480 dolara po toni."

Znaci da je opet pustena u rad neprofitabilna firma za koju ce gradjani uskoro opet da placaju... I ovo pustanje su platili gradjani, svojim smanjenim platama i penzijama...

Ispade kao da jeon od svojih para pokrenuo pecku...

brancin

pre 8 godina

Radujem se sto je zelezara spasena i sto se pronaslo resenje za njen dalji rad. A tuzna sam jer je mnogo srpskih banaka otislo u stecaj, a mozda je moglo resenje da se nadje.

Nene

pre 8 godina

Ponosni smo na premijera i uspeh koji postigao. Da pokrene proizvodnju u najvecem privrednom gigantu, zelezari i to sve svojim radom i zalaganjem.

Roko

pre 8 godina

Od fabrike pred gašenjem napraviti fabriku koja značajno povećava svoju proizvodnju, to nije lako i za to je potrebno veliko zalaganje i trud, sve pohvale za to.

Brkajlo

pre 8 godina

Kakva vrhunska zamena teza i manipulacija!!
"Cena ce premasiti 480 USD i tada cemo postati profitabilni". Prvo pretpostavka cene koja nije zasnovana na realnim pokazateljima a nakon toga pokopavanje prethodno recenog da se zaradjuje 400 miliona za Srbiju. Zaradjivalo bi se da je to profit... ovako se samo vrsi predistribucija gubitka. I prica koja je navedena da zelezara treba da radi kako bi pravila promet Epsu, Srbijagasu, Boru, prosto ne pije vodu, jer ekonomski, sa ovog stanovista oni samo ucestvuju u gubicima zelezare jer zna se kako se kod nas vrsi izmirivanje dugovanja javnim preduzecima. Povecavanjem cene na teret malih potrosaca. Sto ce reci, opet mi, siromasi kakvi jesmo, sve to placamo. Najgore elemente kapitalizma i socijalizma smo ukombinovali i postavili ih kao vladajucu doktrinu. Neverovatno.

zoran

pre 8 godina

Trenutno u Svetu je kriza što se tiče metalurgije, pogotovo zbog pada proizvodnje u Kini i veoma je značajno što se kod nas peć pokreće i povećava proizvodnja, znači da se pronašao kupac koji će da otkupi proizvedeno. Velika je borba na tržištu između železara.
(Luka, 9. oktobar 2015 12:27)

Odlično zapažanje! Mislim ovo o "padu proizvodnje u Kini" (sa 300 milona na 280 milona tona godišnje, jel) kao i ovo što "se pronašao kupac koji će otkupiti proizvedeno" (mislim, kako SE to PRONAŠAO, jel)?

E sad, poslednja rečenica ti je prd**la u koncepciju. Da! Velika je borba na tržištu! Uvek je i bila. A pobednik je onaj sa najnižom cenom i najboljim kvalitetom za tu cenu. E sad, koliko će i da li će tehnologija stara 50 godina biti konkurentna ostaje da "prvo skočimo a onda kažemo hop" kao i da se ne zanosimo time da će proizvođač koji JEDVA namakne milion tona godišnje moći ikada da diktira visinu cene čelika na svetskoj berzi...

Sabahudin

pre 8 godina

"A onda mi postajemo profitabilni i zarađujete dodatni novac i posle nema zime, možete samo da pregovarate sa vlasnicima kako da povećavate sebi platu" - Vučić će da određuje koja će da bude cena čelika na tržištu! Usput je priznao da železara i dalje radi sa gubicima. Ko plaća gubitke? Svi mi. Ko ima koristi od toga? Rukovodstvo železare.

raja babeja

pre 8 godina

@(z, 9. oktobar 2015 14:47)
E moj brate, zaboravio si onu našu "obećanje ludom radovanje".
A što se tiče železare, pa pokretanje ove druge peći ( No. 1 ) je samo privid nove proizvodnje, jer niko ne sme da objavi da se prva peć, koja je dosad bila u radu ( No. 2 ) gasi( odnosno, stavlja u pasivu, tzv. "tihi hod" ) zato što je pogon za proizvodnju čelika usko grlo i ne može prihvatiti istovremeno tečno gvožđe sa ove peći. Važno je da je veliki vođa doveo do euforije svoje obožavaoce, a što će to cela Srbija debelo plaćati, pa o tom potom.

Daca

pre 8 godina

Evo kako može da se očuva i još proširi preduzece uz savesnu i dogovornu vlast. Naravno i uz stručne ljude na čelu menadžment tima preduzeća.

Bane

pre 8 godina

Jako mi je da se pokreće jedan ovakav gigant, jer to pokreće sa sobom celu industriju botova, znači sendviči, znači proizvodnja hrane, znači poljoprivreda, znači goveda.

Mirko

pre 8 godina

zasto prodavati ostala preduzeca od vitalnog znacaja za drzavu...ajd primenite istu formulu na telekom,postu,zeleznicu,toplane pa i gsp,cistocu sve ovo je neophodno gradjanima a rade sa gubitcima i velikim problemima

Nebojša Gojnić

pre 8 godina

E baš ti hvala što si nam zadžao neprofitnu železaru preko naše grbače.
Kad si tako mangup uzmi je sam pa je nosi kući svojoj!

Juri

pre 8 godina

Bas je sacuva. Dokazi da zelezara pravi profit ili treba jos tvojim inostranim prijateljima, dok ne pretope ostatke industrijskih postrojenja u Srbiji, pa ce opet da postane neprofitabilna. Tada ce da te nateraju da je zatvoris, kao i sve.

Petar

pre 8 godina

Hvala Aleksandru Najvecem na svemu sto je napravio za Srbiju. Ako tako nastavi do 2115 cemo pored leba kupovati i pastetu jer ce nam se moci. Samo tako nastavi!!!

Милош

pre 8 godina

veci izvoz prosle godine nego sad a mi slavimo. sacuvaj telekom od toga zivi srbija i ima pristup modernim tehnologijama a zelezara ako moze da se uda super.

anti botina

pre 8 godina

izgleda da je ovaj izgubio kompas.U Kini trenutno ne zapamcena kriza.Bas taj pad cene celika je uradjena na svetskoj sceni koja je u Americi.Pa zasto mislite da Ju Es Stil otisao odavde....cim su sve tenkice pretopili, paljba.Ameri guse Kinu i traze od nje da ne saradjuje ekonomski i vojno sa Rusijom.Prave lom sa izbeglicama po Evropi i hoce Nemacku da uniste, jer su joj aferu sa VW ustanovili bas za vreme sajma u Frankfurtu a usput od Norvezana USA uzima zajam iz rezervi, koje Norvezani nisu nikada od osnivanja drzave uzimali a inace je blizu 900 milijardi EUR...i tim zajmom im obecavaju "drugu" Evropu u kojoj ce Norveska da vlada....jadni li smo neinformisani da me je sramota sto i pisem ovo

nedelja

pre 8 godina

1. Za pokretanje peći je neophodna struja. Ko je platio struju da se peći pokrenu?
2. Gde su kinezi na slikama?
3. Ko će da plaća struju i radnike dok ne dođu kinezi?

Lepa Boca

pre 8 godina

HBIS kao najmoćnija čelična dama sveta , kako drugačije nazvati ovog giganta ne bi pala na pamet naša železara da se na tom mesto može vrlo mudro investirati

stevan jovicic

pre 8 godina

Postovani premijeru, trenutno je cena celika takva da se gubi 100 dolara po toni, bogate drzave i svetski veliki igraci su u stanju da pokriju te gubitke na drugoj strani. Srbija nema odakle da subvencionise proizvodnju celika, osim iz budzeta. Kada ce premijer da izadje sa podatkom da je rast BDP u Srbiji najnizi u regionu, i da je sa rastom koji on naziva dinamicnim moguce doci na nivo iz 1989. godine tek za 30 godina. TO je nazalost puna istina...

Rebeka

pre 8 godina

Pokretanje druge visoke peci ce doprineti boljoj iskoriscenosti kapaciteta i rastu proizvodnje. Odluke o prelaznom resenju dok se ne pronadje strateski partner je bila odlicna.

svi jasemo konja unazad

pre 8 godina

Svaki dan sve strasnije izjave! Kad nas premijer kaze da cena mora da bude 480 dolara tako ce i biti! Sta sve necemo da cujemo i sta sve botovi moraju da brane! Ponekad se i sazalim na njih!

Logitech

pre 8 godina

Ulažemo u tehnologiju 18. veka, u kompaniju koja NIKAD više neće biti profitabilna, a prodajemo profitabilni Telekom, tehnologiju 21. veka, a botova više nego ikad. Demagogija i laži na sve strane već 25 godina!

Veka

pre 8 godina

Konacno dobra vest iz Zelezare, samo je bilo potrebno odrzivo resenje a ovo je to sto je trebalo, sada naci kupca i vlada je rasteretila budzet i prihodovala od do skoro rupe bez dna.

deki2711

pre 8 godina

Koja demagogija,sada sam siguran da ce mo imati izbore.Ti ces da diktiras cenu na berzi, sada je 380 dolara a kad im Vucic podvikne podicice na 480 haha.To onda znaci da dok ne skoci cena mi pravimo gubitke.I nafta je moj Vucicu prosle godine bila 110 dolara Barrel a sada manje od 50.Generalno najveci Problem je sto se ti u maniru Seselja mesas u sve, sie ti znas i ekonomiju i finansije a u s tvari...

Maljčiki

pre 8 godina

Ovo više normalan čovek ne može da gleda.Vučiću,ko ti je rekao da će cena da skače.Nikad nisam podnosio diktatore koji sve kontrolišu,ne skidaju se sa televizije,razumeju se u sve...Kad bude sleteo sa vlasti sa svim njegovim virtuelnim uspesima praćenim kontrolisanim medijima,leteće perje.

bob

pre 8 godina

Da li bi neko mogao da objavi kako se finansira zelezara? Ja imam porodicnu firmu i drzava ima uvid u svaki dinar za sta sam potrosio i koji sam zaradio. Pa samo pitam da li smemo mi, obicni gradjani, da vidimo gde ide i odakle dolazi svaki dinar Zelezare.

irina

pre 8 godina

Železara Smederevo je izvanredna fabrika koja ima sjajnu perspektivu, ona može da se izdržava sama i da ne očekuje nikakvu pomoć srpske vlade, sto daje dodatni stimulans zaposlenima i samoj drzavi...

ns

pre 8 godina

Cena čelika na istorijskom je minimumu, sto znači da je potražnja mala. Čovek pali drugu peć, svi kliču, a ja ne mogu da verujem. Kojom ekonomskom logikom palite drugu peć??? Objasnite nam, jel ste dobili avans, ugovorili posao ili šta? Ne zaboravite da je država i dalje vlasnik, a železara pravi i dalje gubitke. To sve mi placamo! To je i rekao pm u jednoj rečenici u tekstu.On anticipira vrednost čelika u svetu, kao Dinkić što je radio sa akcijama,pa smo videli kako je prošao. Da li će svi turci otići za malim Mujom... wtf. Dozovite se pameti. Nemojte samo da bude muk, ko juče na stadionu u Albaniji.

Luka

pre 8 godina

Trenutno u Svetu je kriza što se tiče metalurgije, pogotovo zbog pada proizvodnje u Kini i veoma je značajno što se kod nas peć pokreće i povećava proizvodnja, znači da se pronašao kupac koji će da otkupi proizvedeno. Velika je borba na tržištu između železara.

savesni gradjanin

pre 8 godina

Ironija sto se ulaze u neprofitabilnu Zelezaru a na drugoj strani se zuri da se proda Telekom koji vredi deset puta vise i koji je tehnoloski mnogo bitniji ali oduvek smo znali sta da spasavamo zato smo tu gde jesmo.

Branko Von Beca

pre 8 godina

Znači ipak je stručnost premijera, koji ima dugogodišnje radno iskustvo u metalurgiji koje ga je i preporučilo za to što jeste, dovelo do toga da se pokrene i druga peć.
Čestitam, uz izvinjenje i priznanje da sam ja buda pomislio da je sav ovaj cirkus zbog izbora.

z

pre 8 godina

Obećanja Vučića:
- Hapšenje Dinkića
- Hapšenje tajkuna
- Nema smanjenja penzija
- Osnivanje Nacionalne banke
- Nećemo prodavati Telekom
- Ukinućemo subvencije državnim firmama
- Poništićemo sve dogovore sa Prištinom u Briselu
- Biće donet Zakon o poreklu imovine
- Uhapsićemo odgovorne za džakove sa izbornim listićima
- Ukidanje TV pretplate
- Fabrika čipova u Srbiji
- Stanovi od 300 evra po kvadratu
- Struja će pojeftiniti
- Ukinućemo državne agencije
- Ukinućemo Bus plus
- Kancelarija za brze odgovore
- Smanjenje državne administracije

sankar

pre 8 godina

Ima li pametnih u Srbiji da konacno netko raskrinka tu damagogiju AV i njegovih botova jel ovo je teska strava za citati i slusati , bilo kome pismenom. To nema veze sa oporavkom Srbije vec je cisto pretakanje iz supljega u prazno .
Na kraju ce to opet platiti porezni obaveznici i narod .

Juri

pre 8 godina

Bas je sacuva. Dokazi da zelezara pravi profit ili treba jos tvojim inostranim prijateljima, dok ne pretope ostatke industrijskih postrojenja u Srbiji, pa ce opet da postane neprofitabilna. Tada ce da te nateraju da je zatvoris, kao i sve.

Nema kraja samoponizavanju

pre 8 godina

Ovaj av av...svuda ide bez kape ili zastitnog slema...to ocigledno dobro deluje na njegovo krezubo izmanipulisano glasacko telo ali da je ovo pravna drzava(kao sto nije) doticni av av bi morao biti kaznjen zbog toga...on ulazi u zelezaru bez zastitnog odela i zastitnog slema...Klasican demagog...za sve ostale za to deluje kazna a za njega ne.Kaznu za tako bahato ponasanje ce dobiti ako ne na ovim onda na sledecim izborima za 2-3 godine...

Beki

pre 8 godina

Super vest. Nadam se da ce u buducnosti biti vise vesti o pokretanju proizvodnje i otvaranju novih radnih mesta. Pokretanja ovog privrednog giganta doprinece povecanju privrednog rasta i zivotnog standarda gradjana Smedereva i cele Srbije.

smederevo

pre 8 godina

Molim da mi objavite komentar, skoro nikad ih ne objavljujete iako su uvek uctivi i argumentovani. Hvala.

E ako je Vucic, inace najveci expert za trziste celika u novijoj istoriji, rekao da cena celika mora da ide sa 380 na 480 dolara po toni, onda ne treba da sumnjamo da ce tako i biti. Ceo svet tj nasi prijatelji sirom sveta ce odmah da ga poslusaju i da podignu cenu, samo da bi mi imali Profit.
A do tad cemo da pravimo zanemarljivih 100 USD gubitka po toni (oko 25% cene), tj na 400 miliona novih prihoda cemo da pravimo 100 miliona dolara novih gubitaka godisnje! Za jedno 4-5 godina cemo da imamo novih 500 miliona gubitka u zelezari, ali vazno da obe peci rade. Sto da se onda zadrzavamo samo na dve peci, odmah da se naprave bar jos 3-4, koliko je tek tad rasta.
Svaka cast premijeru, Srbija ti se divi, rodjeni si biznismen!

zoran

pre 8 godina

Trenutno u Svetu je kriza što se tiče metalurgije, pogotovo zbog pada proizvodnje u Kini i veoma je značajno što se kod nas peć pokreće i povećava proizvodnja, znači da se pronašao kupac koji će da otkupi proizvedeno. Velika je borba na tržištu između železara.
(Luka, 9. oktobar 2015 12:27)

Odlično zapažanje! Mislim ovo o "padu proizvodnje u Kini" (sa 300 milona na 280 milona tona godišnje, jel) kao i ovo što "se pronašao kupac koji će otkupiti proizvedeno" (mislim, kako SE to PRONAŠAO, jel)?

E sad, poslednja rečenica ti je prd**la u koncepciju. Da! Velika je borba na tržištu! Uvek je i bila. A pobednik je onaj sa najnižom cenom i najboljim kvalitetom za tu cenu. E sad, koliko će i da li će tehnologija stara 50 godina biti konkurentna ostaje da "prvo skočimo a onda kažemo hop" kao i da se ne zanosimo time da će proizvođač koji JEDVA namakne milion tona godišnje moći ikada da diktira visinu cene čelika na svetskoj berzi...

Milosav

pre 8 godina

"Dobro da sam vas poslusao, bla, bla, bla, pa spasismo fabriku..."

Ja ljigavijeg coveka u zivotu nisam video, majko moja dajte mi kesu za povracanje!
Medjutim sta je najvise porazavajuce, ova njegova bljutava zvaka prolazi kod ogromne vecine zitelja Srbije. U ovo sam se uverio slusaljuci "obican narod", najvise sto cujem je: nismo znali da je ovoliko pametan, kako dobro prica i kao bori se jadan ali ne moze on sada za godinu dana da ispravi sto se gorinama kvarili i rasturali.
Znaci sirova retorika i patetika se isplati u zemlji naroda koja pati od sindroma Vodje. Uostalom procitajte Domanovicevu pripovetku Vodja mozda ce vam biti jasnije.
Druga porazavajuca cinjenica je da ozbiljna opozicija ne postoji, tako ako raspise izbore (sto sigurmo hoce) opet ce da dobije 50%. Znaci jos nekoliko godina ispiranja mozga i praznih obecanja a ti narode bleji.

mirka

pre 8 godina

Dobro je da Železara polako staje na noge, ljudi su zadžali posao, hrane svoje porodice od plate, a ovi koji kritikuju neka nastave tako, očigledno ništa drugo i ne znaju da rade.

raja babeja

pre 8 godina

@(z, 9. oktobar 2015 14:47)
E moj brate, zaboravio si onu našu "obećanje ludom radovanje".
A što se tiče železare, pa pokretanje ove druge peći ( No. 1 ) je samo privid nove proizvodnje, jer niko ne sme da objavi da se prva peć, koja je dosad bila u radu ( No. 2 ) gasi( odnosno, stavlja u pasivu, tzv. "tihi hod" ) zato što je pogon za proizvodnju čelika usko grlo i ne može prihvatiti istovremeno tečno gvožđe sa ove peći. Važno je da je veliki vođa doveo do euforije svoje obožavaoce, a što će to cela Srbija debelo plaćati, pa o tom potom.

sdf

pre 8 godina

Toliko je ova fabrika profitabilna da bi nam se vise isplatilo da ovih 5000 radnika sedi kuci i dobija plate i da ne rade nista. Svake godine dajemo 100 miliona eura na njene gubitke i cista je laz da drzava vise ne subvencionise Zeljezaru. To je cista laz, jer odakle se peglaju gubici, da nije mozda sa Marsa da padaju pare?

stoper4

pre 8 godina

Lepo je videti premijera medju radnicima !
(cicak, 9. oktobar 2015 19:30)

Lepo je videti premijera medju radnicima !
(faktor, 9. oktobar 2015 18:27)

Alo botine, pa dajte se malo potrudite, probajte nešto sami da smislite

IZBORI!

pre 8 godina

Čuj ovog talenta "da žuti nisu rasprodali gigante...", pa ovaj vaš nesretbik je ppklonio pola Beogrda Arapima na 99 godina i hoće EPS i Telekom da pokloni Nemcima za šaku oraha. Pravićemo "žute" od blata jer posle ovih će ostati spržena zemlja i 100 milijardi duga. Srbijo međ šljivama.

naivni

pre 8 godina

"On je rekao da je cena čelika trenutno na najnižem nivou u svetu, a to je 380 dolara po toni i dodao da će ona morati da ide najmanje na 480 dolara po toni."

Znaci da je opet pustena u rad neprofitabilna firma za koju ce gradjani uskoro opet da placaju... I ovo pustanje su platili gradjani, svojim smanjenim platama i penzijama...

Ispade kao da jeon od svojih para pokrenuo pecku...

Jovan

pre 8 godina

Dobre vesti, četiri godine peć nije radila, nadam se da je to samo jedan od signala da izlazimo iz recesije i da će privreda da nam krene u pozitivnom smeru.

Nevena

pre 8 godina

Svaka cast Vucicu na upornosti da sacuva zelezaru, da ostanu svi radnici da rade i da pokrene drugu pec jos i ako bi ih kupili Kinezi cela privreda bi osetila, a Smederevo da ne govorim!

Whetherpine

pre 8 godina

Nista ne kapiram... pa ako je ovo bilo resenje (ako je ovako jednostavno) sto odmah nije uradjeno nego je dopusteno da se budzet olaksa za par stotina milona evra?

Lepa Boca

pre 8 godina

HBIS kao najmoćnija čelična dama sveta , kako drugačije nazvati ovog giganta ne bi pala na pamet naša železara da se na tom mesto može vrlo mudro investirati

ekonomista

pre 8 godina

Najgore elemente kapitalizma i socijalizma smo ukombinovali i postavili ih kao vladajucu doktrinu. Neverovatno.
(Brkajlo, 9. oktobar 2015 14:12)

Bravo za konstataciju!

gaga

pre 8 godina

Pregovori sa Kinom i jednom velikom kineskom kompanijom koja je zainteresovana za Železaru Smederevo bi trebali da budu već u novembru gde bi mogao da bude postignut dogovor, sto ce dodatno da osfezi nasu privredu...

Sabahudin

pre 8 godina

"A onda mi postajemo profitabilni i zarađujete dodatni novac i posle nema zime, možete samo da pregovarate sa vlasnicima kako da povećavate sebi platu" - Vučić će da određuje koja će da bude cena čelika na tržištu! Usput je priznao da železara i dalje radi sa gubicima. Ko plaća gubitke? Svi mi. Ko ima koristi od toga? Rukovodstvo železare.

Petar

pre 8 godina

Hvala Aleksandru Najvecem na svemu sto je napravio za Srbiju. Ako tako nastavi do 2115 cemo pored leba kupovati i pastetu jer ce nam se moci. Samo tako nastavi!!!

Dragan G

pre 8 godina

Svako novo pokretanje proizvodnje, zapošljavanje radnika, pa i ovo puštanje u rad peći je dobro za sve nas, drago mi je da se u ova sada teška vremena nešto dobro događa u privredi.

Bane

pre 8 godina

Jako mi je da se pokreće jedan ovakav gigant, jer to pokreće sa sobom celu industriju botova, znači sendviči, znači proizvodnja hrane, znači poljoprivreda, znači goveda.

Brkajlo

pre 8 godina

Kakva vrhunska zamena teza i manipulacija!!
"Cena ce premasiti 480 USD i tada cemo postati profitabilni". Prvo pretpostavka cene koja nije zasnovana na realnim pokazateljima a nakon toga pokopavanje prethodno recenog da se zaradjuje 400 miliona za Srbiju. Zaradjivalo bi se da je to profit... ovako se samo vrsi predistribucija gubitka. I prica koja je navedena da zelezara treba da radi kako bi pravila promet Epsu, Srbijagasu, Boru, prosto ne pije vodu, jer ekonomski, sa ovog stanovista oni samo ucestvuju u gubicima zelezare jer zna se kako se kod nas vrsi izmirivanje dugovanja javnim preduzecima. Povecavanjem cene na teret malih potrosaca. Sto ce reci, opet mi, siromasi kakvi jesmo, sve to placamo. Najgore elemente kapitalizma i socijalizma smo ukombinovali i postavili ih kao vladajucu doktrinu. Neverovatno.

Милош

pre 8 godina

veci izvoz prosle godine nego sad a mi slavimo. sacuvaj telekom od toga zivi srbija i ima pristup modernim tehnologijama a zelezara ako moze da se uda super.

Mihajlo

pre 8 godina

Nekada je potrebno rizikovati, a to se ovog puta definitivno isplatilo, zato što će Železara ponovnim pokretanjem visoke peći doneti ogromnu korist svima.

Nikola

pre 8 godina

Čuvanje železare od bankrota je definitivno dobar potez, mada su mnogi sumnjali, a najbolji dokaz su radnici u Smederevu koji su prilično srećni i zadovoljni poslom.

Nebojša Gojnić

pre 8 godina

E baš ti hvala što si nam zadžao neprofitnu železaru preko naše grbače.
Kad si tako mangup uzmi je sam pa je nosi kući svojoj!

rema

pre 8 godina

Ako covek kaze da ce cena ici gore, to je valjda neka prognoza zasnovana na analizi? Ili ste vi sto to komentarisete veci strucnjaci od ovog Holandskog tima? Samo se pitam kako da smo tu gde jesmo pored svih strucnjaka koji sede i pisu ove komentare, jer danas zivimo u globalnom svetu i svaki pojedinac moze da napravi veliki posao, sa bilo kog kraja sveta, samo treba da ima pravu ideju i sposobnost da to realizuje. Eto vi ste svi strucnjaci, al svoj talenat tracite na komentare.

Vesna

pre 8 godina

Vucic je stvarno uporan kada resi da nesto zavrsi za dobrobit svih, bravo za upornost da ljidi zadrze svoja radna mesta, da se pokrene druga pec, to je boljitak kako za cello Smederevo tako i za celu privredu, jos da uspe i ovo sa Kinezima to bi bio pun uspeh!

Dušan

pre 8 godina

Dobrom organizacijom, poznavanjem posla, kontrolom, sve se može. Nekad smo bili ubeđeni da od Železare nema ništa, a danas verujemo da će biti jedan od stubova naše privrede. kad Železara radi, mnoga druga preduzeća se pokreću.

Анастасија

pre 8 godina

Смедеревска Железара је један од највећих индустријских гиганата у нашој земљи, сјајно што ће се повећати производња, мислим да ће и овај нови партнер из Кине да допринесе знањем и технологијом прогресу наше железаре.

bratislav

pre 8 godina

Divno je što smo sačuvali Železaru i time smo dali celoj Srbiji vetar u leđa jer verujemo da je ovo samo početak lepih vesti za bolju budućnost Srbije.

Galeb

pre 8 godina

A opozicija na sav glas predvidjala konacni krah zelezare. Eto opet se pokazalo da nekada treba ostaviti licne animozitete po strani. Samo cekam kakve ce izjave sada da daju.

Simica

pre 8 godina

Odličan uspeh što je Železara ponovo proradila punim kapacitetom!!! Ovo je znak da sa privatizacijom treba dobro razmisliti, jer Srbija ima veliki potencijal, bolje ući u kooperaciju sa nekim i da zajedno ostvarujemo profit, nego da to neko drugi radi umesto nas!!!

Lazo

pre 8 godina

Evo kako može da se očuva i još proširi preduzece uz savesnu i dogovornu vlast. Naravno i uz stručne ljude na čelu menadžment tima preduzeća.

Miranda

pre 8 godina

Uvek je najlakše odustati, ali tada sigurno nema uspeha i rezultata, zato je ovo danas još jedna pobeda Srbije. S nestrpljenjem čekamo taj vatromet.

Patrik

pre 8 godina

Da zuti nisu isprodavali ostale Srpske gigante moglo bi dosta toga u privredi da se pokrene. Zelezari puno srece u radu i da se vise ne gase peci.

Maja

pre 8 godina

Ništa lakše nego uništiti, rasprodati. A veoma važan i težak posao je bio održati i proširiti posao. Još će se i novi radnici zaposliti. Bravo.

OLE LOLE

pre 8 godina

Zelezara je ponos Srbije.Znak da se rizik isplati.Jer za manje od godinu dana i sumnje i dvoumljenja i nerviranja sa Esmarkom, Zelezara je ipak isplivala zahvaljujuci svom vrhunskom menadzmentu i radnicima.

Mirko

pre 8 godina

Koliko je Železara značajna za Srbiju, vidimo iz brojki koje je premijer izneo. Jedan posto rasta samo od Železare je za svaku pohvalu. A skoro da smo je bili otpisali.

Crni

pre 8 godina

Od danas pravimo novih 400 miliona dolara, i to je novih jedan odsto rasta za celu Srbiju u narednoj godini, bravo svaka čast za vladu i njen rad uspela železara.

Marina

pre 8 godina

Iz dana u dan cujemo cujemo lepe vesti. Sacuvali smo Zelezaru od propadanja, posle duzeg vremena proradila je i druga pec, sve pohvala za ozbiljan i predan rad.

Slobodan78

pre 8 godina

Vlada je napravila dobar potez u vezi železare, HPK Inženjering je preuzeo upravljanje železarom i pokazali su se odlićno u svom poslu.

Radovan

pre 8 godina

sjajna vest, ali nemojmo tu stati, sacuvajmo jos sto se sacuvati moze, sacuvajmo eps, otvirimo jos neke nove fabrike... Ali moram priznati da je i ovo sjajan pocetak!

msc.Milos

pre 8 godina

ovaj zlotvor nece hteti milom iz fotelje... bice gore bego kod slobodana i mire!

Ovog puta MORA BITI REVANSIZMA. Racuni moraju da se izravnjaju i crta da se podvuce!

DOSTA BRE!

Nene

pre 8 godina

Ponosni smo na premijera i uspeh koji postigao. Da pokrene proizvodnju u najvecem privrednom gigantu, zelezari i to sve svojim radom i zalaganjem.

klementina

pre 8 godina

Velika stvar i dobitak za nasu zemlju! Sav trud i napor se isplatio i dobili smo to cemu smo stremili! Sve pohvale za one koji su za ovo zasluzni!

mika

pre 8 godina

Dva velika izvozna ponosa Srbije, jedno Fiat, drugo zelezara, a profit od tog izvoza u minusu. Dakle gubitak.

Samo udarnicki napred u nove gubitke.

Ekonomski je najisplativije jednom za sva vremena zatvoriti tu rupu bez dna.

Andrija

pre 8 godina

Nema ko da bude zlurad na ovako sjajnu vest! SFRJ je ostavila mnogo giganata "naslednicima", međutim, manje-više uticaj raznoraznih tranzicionih vlada, nemar, kriminalne spletke i sl. opustošili su privredu ex YU republika, tako da su kolosi poput smederevske Železare dovedeni na rub egzistencije! Treba da imamo u vidu da je svaka revitalizacija velikog industrijskog kompleksa veoma težak, dug i skup proces, tako da ovaj rezultat revitalizacije je zaista za svaku pohvalu!

Operski pevac

pre 8 godina

Nekad je dobro rizikovati. To se ovog puta ispostavilo kao dobar potez, sa nadom da ce Zelezara doneti samo korist svima, zaposlenima, drzavi i njoj samoj.

Roko

pre 8 godina

Od fabrike pred gašenjem napraviti fabriku koja značajno povećava svoju proizvodnju, to nije lako i za to je potrebno veliko zalaganje i trud, sve pohvale za to.

Emili

pre 8 godina

Od osnivanaja Železara je uvek bila teret budžeta i gradjana,i kada jebradila punom parom, sada sa paljenjem druge peći treba da posle pola godine sama Železara pokriva sve svoje troškove i ne uzima iz budžeta nikakva sredstva.

Boris

pre 8 godina

Ovo je još jedan od mnogobrojnih dokaza da se rad isplat na dobrobit naroda a da lopovluk kao osnovna politička opcija pre ili kasnije doživi fijasko !

LANE

pre 8 godina

Kada se vredno radi i trudi i kada se veliki napor ulaze, Srbija moze da se oporavi, da privreda pocne na funkcionise kako treba i da se ostvaruju pozitivni rezultati.

macka u dzaku

pre 8 godina

Zelezara se postepeno oporavlja pod vođstvom novog menadžmenta, a proizvodnja je u međuvremenu duplirana na oko 90.000 tona čelika mesečno.

Sloba87

pre 8 godina

Veliki je uspeh napravljen po pitanju železare, sve pohvale za to i za zalaganje i trud koji se uložio kako bi železara nastavila da radi.

Zdenko

pre 8 godina

Verujem da ce nam se znacajno isplatiti sto smo sacuvali Zelezaru, jer razvoj teske industirje utice veoma znacajno na celokupnu privredu zemlje.

AlanFord

pre 8 godina

Čestitke radnicima što su vredno radili,menadžmentu koji je dobro vodio Železaru i Vladi Srbije i Vučiću što su doveli ovaj menadžment i što su verovali da Železara može "na noge" ! Ako Vladi uspe da dovedu kinesku kompaniju,budućnost Železare će biti izvesna i svetla !

aurora

pre 8 godina

Zelezara se postepeno oporavlja pod vođstvom novog menadžmenta, a proizvodnja je u međuvremenu duplirana na oko 90.000 tona čelika mesečno.

Majska ruza

pre 8 godina

Zelezara je opravdala poverenje koje joj je ukazano. Nadam se da ce nastaviti sa dobrim i kvalitetnim radom koji ce donositi profit i njoj i drzavi.

BeliOrao

pre 8 godina

Čestitam menadžmentu železare, uspeh se uvek ostvari kada se radi timski. Uz podršku države, vlade i premijera se može obnoviti svako preduzeće. Treba svi da rade!

UtopicUnicorn

pre 8 godina

Sve, sve, ali ako stvarno kinezi udju sa kintom za traku za galvanizaciju - svi ce moci samo da mu ''pljunu pod prozor''!!! Pocinkovan lim je nesto sto bi preporodilo i Smederevo i taj kompletan deo Srbije!!!

kako-tako

pre 8 godina

Sve se moze,kada se izvrsi dobra organizacija. Koliki god da je BDP,ostvaren od Zelezare,veliki je pomak za Srbiju. Daj Boze da u Srbiji,bude jos pomaka i ponovnog ozivljavanja nekadasnjih firmi.

Nena

pre 8 godina

@A telekom da se proda ????
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Histori, 9. oktobar 2015 13:06) # Link komentara

Očito vi imate želju da prodajete sve što poželite, pa čak i Železaru i Telekom? Treba da vas je sramota zbog iznetog mišljenja! Vi biste voleli da niko od obrazovanih ljudi ne radi u Železari ili Telekomu? To je dokaz koliko vi mislite o svojim građanima! Da sam na vašem mestu ja bih zaposlila sve u Železaru i Telekom bez obzira da li je mlad čovek, star čovek ili čovek srednjih godina! Svako zaslužuje šansu da se bavi onime što je završio od škole ili fakulteta! Da li vi imate predstavu koliko obrazovanih ljudi se nalazi na birou za zapošljavanje? Šta biste vi uradili da ste na njihovom mestu? Razmislite o tome! Znate li vi koliko tim Smederevčanima znači ta Železara? Oni svakako rade ne samo zbog sebe, nego i za firmu. Zar niste srećni što ti ljudi konačno rade za svoju omiljenu kompaniju?

Rebeka

pre 8 godina

Pokretanje druge visoke peci ce doprineti boljoj iskoriscenosti kapaciteta i rastu proizvodnje. Odluke o prelaznom resenju dok se ne pronadje strateski partner je bila odlicna.

Daca

pre 8 godina

Evo kako može da se očuva i još proširi preduzece uz savesnu i dogovornu vlast. Naravno i uz stručne ljude na čelu menadžment tima preduzeća.

beckham

pre 8 godina

Ovde vidimo zajednicki uspeh zaposlenih i ljudi iz Vlade Srbije.Jer da nisu i radnici koji zavise od zelezare dali svoj maksimum , jos bi se cekalo na pokretanej druge peci

brancin

pre 8 godina

Radujem se sto je zelezara spasena i sto se pronaslo resenje za njen dalji rad. A tuzna sam jer je mnogo srpskih banaka otislo u stecaj, a mozda je moglo resenje da se nadje.

Mirko

pre 8 godina

zasto prodavati ostala preduzeca od vitalnog znacaja za drzavu...ajd primenite istu formulu na telekom,postu,zeleznicu,toplane pa i gsp,cistocu sve ovo je neophodno gradjanima a rade sa gubitcima i velikim problemima

nedelja

pre 8 godina

1. Za pokretanje peći je neophodna struja. Ko je platio struju da se peći pokrenu?
2. Gde su kinezi na slikama?
3. Ko će da plaća struju i radnike dok ne dođu kinezi?

anti botina

pre 8 godina

izgleda da je ovaj izgubio kompas.U Kini trenutno ne zapamcena kriza.Bas taj pad cene celika je uradjena na svetskoj sceni koja je u Americi.Pa zasto mislite da Ju Es Stil otisao odavde....cim su sve tenkice pretopili, paljba.Ameri guse Kinu i traze od nje da ne saradjuje ekonomski i vojno sa Rusijom.Prave lom sa izbeglicama po Evropi i hoce Nemacku da uniste, jer su joj aferu sa VW ustanovili bas za vreme sajma u Frankfurtu a usput od Norvezana USA uzima zajam iz rezervi, koje Norvezani nisu nikada od osnivanja drzave uzimali a inace je blizu 900 milijardi EUR...i tim zajmom im obecavaju "drugu" Evropu u kojoj ce Norveska da vlada....jadni li smo neinformisani da me je sramota sto i pisem ovo

SNS prevaranti

pre 8 godina

Pre 6 meseci Vučić je obećao da će železara za 6 meseci ostvarivati profit, a radi sa gubitkom, samo ne smeju da kažu kolikim, sve je tajna...tajna je i ugovor...

stevan jovicic

pre 8 godina

Postovani premijeru, trenutno je cena celika takva da se gubi 100 dolara po toni, bogate drzave i svetski veliki igraci su u stanju da pokriju te gubitke na drugoj strani. Srbija nema odakle da subvencionise proizvodnju celika, osim iz budzeta. Kada ce premijer da izadje sa podatkom da je rast BDP u Srbiji najnizi u regionu, i da je sa rastom koji on naziva dinamicnim moguce doci na nivo iz 1989. godine tek za 30 godina. TO je nazalost puna istina...