Ponedeljak, 27.07.2015.

15:00

U Registru medija i podaci o novčanim sredstvima

Ministarstvo kulture i infomisanja pozvalo je javne službe da u Registar medija prijave novčana sredstva koja su dodeljena medijima.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Thinkstock

Zakonom o javnom informisanju i medijima propisano je da se u Registar medija, između ostalog, upisuju i podaci o iznosu novčanih sredstava dodeljenih mediju na ime državne pomoći kao i podaci o iznosu novčanih sredstava dobijenih od organa javne vlasti, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i infomisanja.

Podnosilac prijave za registraciju navedenih podataka je organ javne vlasti i on je dužan da u roku od 15 dana od dana donošenja odluke o dodeli sredstava mediju izvrši upis podataka o visini dodeljenih sredstava u Registar medija.

Neophodno je da svi organi javne vlasti, koji su po nekom od propisanih osnova dodeljivali novčana sredstva mediju, u zakonom predvidjenom roku izvrše upis podataka u Registar medija.

Pod organima javne vlasti, kako se navodi, podrazumevaju se državni organi, organi teritorijalne autonomije, lokalne samouprave, organizacije kojima je povereno vršenje javnih ovlašćenja, kao i pravna lica koje osniva ili finansira u celini, odnosno u pretežnom delu Srbija, autonomna pokrajina, odnosno jedinica lokalne samouprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: